Λογαριασμός Μέλους

Back to Top
 

One-Page Dungeon: 1ος Επετειακός Διαγωνισμός

One-Page Dungeon: 1ος Επετειακός Διαγωνισμός 

Ο κ. Γκόμπλιν γιορτάζει τα δύο χρόνια λειτουργίας της ταβέρνας του και σας καλεί να  συμμετάσχετε στον διαγωνισμό One-Page Dungeon που διοργανώνει!

Στον διαγωνισμό αυτό, οι συμμετέχοντες καλούνται να δημιουργήσουν ένα dungeon όσο πολύπλοκο ή απλό επιθυμούν, το οποίο χωράει σε μία μονάχα σελίδα! Μικρή σημασία έχει για ποιο σύστημα προορίζεται (D&D 5e, 3,5e ή 2nd, Κρύπτες & Καθάρματα ή Meteor Tales), αν έχει 10, 20 ή 30 δωμάτια, αν έχει horror ή troll θέμα, το μόνο που έχει σημασία είναι να χωρά σε μια σελίδα! 

Ο διαγωνισμός ολοκληρώθηκε με επιτυχία:

Αφήστε τη φαντασία σας να τρέξει και δείξτε μας τι μπορείτε να κάνετε! Οι 10 ιστορίες που θα ενθουσιάσουν περισσότερο τον κ. Γκόμπλιν προβλέπεται, αντίστοιχο loot από το υπόγειό του, όπως και μια θέση στον πίνακα ανακοινώσεων της ταβέρνας (λεπτομέρειες παρακάτω).

Κανονισμοί

Για ένα δίκαιο διαγωνισμό οι παρακάτω προϋποθέσεις πρέπει να τηρηθούν απ’ όλους τους συμμετέχοντες. Τα goblin πίσω από τη διοργάνωση αυτού του διαγωνισμού σε καμία περίπτωση δε θέλουν να κόψουν διαγωνιζόμενους αν κάτι δεν πληροί τις προϋποθέσεις. Οπότε, βάλτε τη φαντασία σας να δουλέψει, μην ανησυχείτε αν κάτι δεν πάει καλά, κάποιο μικρό πράσινο και ενδεχομένως κακάσχημο πλάσμα θα προσπαθήσει να επικοινωνήσει μαζί σας για τις απαραίτητες αλλαγές. Παρακάτω ας δούμε τους κανόνες για να πάρεις μέρος:

Μορφή αρχείου της συμμετοχής

 1. Το αρχείο που θα στείλετε πρέπει να είναι PDF, με την προϋπόθεση πως είναι ξεκλείδωτο καθώς το μπουντρούμι σας ενδέχεται να κοινοποιηθεί στα υπόλοιπα γκόμπλιν της ταβέρνας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
 2. Η σελίδα κειμένου δεν πρέπει να είναι μεγαλύτερη από μέγεθος Α4 (21 x 29,7 εκατοστά), στην οποία ο συγγραφέας μπορεί να γράψει μόνο από τη μια της πλευρά.  
 3. Το αρχείο της συμμετοχής δε χρειάζεται να έχει περιθώρια. Ο συμμετέχων μπορεί να χρησιμοποιήσει όλο το χώρο που έχει στη διάθεσή του για να γράψει την περιπέτεια.
 4. H σελίδα μπορεί να έχει προσανατολισμό «πορτραίτο» ή «τοπίο».
 5. Μη χρησιμοποιείτε πολύ μικρό μέγεθος γραμματοσειράς, μερικοί κριτές μπορεί να είναι γέροι. Το μίνιμουμ μέγεθος είναι 10, (με μέγεθος 8 παίζετε με την τύχη σας) σε γραμματοσειρά: Arial, Calibri, Times New Roman ή Impact.

Δημιουργικό Κομμάτι

 1. Κάθε συμμετοχή πρέπει να συμπεριλαμβάνει χάρτη, (όσο απλό ή σύνθετο θέλει ο δημιουργός του) το όνομα του δημιουργού, καθώς και ένα τίτλο.
 2. Κάθε συμμετοχή όταν σταλεί, πρέπει να συνοδεύεται από ένα μικρό κείμενο της τάξης των 140 χαρακτήρων. Αυτό έχει να κάνει καθαρά με τη συμμετοχή που θα σταλεί με google forms, όχι με το PDF αρχείο και θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως λεζάντα που ο δημιουργός θέλει για τη δημιουργία τους (π.χ. “Ο σκοτεινός τύμβος με τα φαντάσματα που διψάνε για αίμα επειδή ήταν θύματα βρικολάκων”).
 3. Θυμηθείτε ότι οι κριτές μπορεί να μη γνωρίζουν το σύστημα που χρησιμοποιείτε για να γράψετε την περιπέτεια/σενάριο, οπότε καλό θα ήταν να παραμείνετε όσο περισσότερο γενικοί γίνεται με τους κανόνες που θα χρησιμοποιήσετε.
 4. Κάθε συμμετοχή πρέπει να είναι πρωτότυπη και να μη χρησιμοποιεί πνευματική ιδιοκτησία άλλων (Intellectual Property – IP), να παραβιάζει την πνευματική ιδιοκτησία ή το εμπορικό σήμα άλλων.

Προθεσμία Συμμετοχής

Κάθε συγγραφέας μπορεί να πάρει μέρος στον διαγωνισμό αυστηρά με μια μόνο συμμετοχή.

Η κάθε συμμετοχή πρέπει να κατατεθεί πριν το Σάββατο 1 Μαΐου 2021 στις 23:59 το βράδυ ΣΤΟ ΛΙΝΚ ΠΟΥ ΘΑ ΒΡΕΙΣ ΕΔΩ.

Άδεια χρήσης

Κάθε συμμετοχή πρέπει να έχει πάνω αριστερά το λογότυπο δικαιωμάτων Creative Commons (CC BY-NC-SA) ή το link, όπως εμφανίζεται και στο παράδειγμα. Η άδεια αυτή επιτρέπει τη μη-εμπορική διανομή στην ιστοσελίδα και την αλλαγή του τύπου αρχείου (pdf, jpeg κλπ) για τη βέλτιστη ανάδειξη της δημιουργίας σας.

one-page-dungeon-poster

Βραβεία

Η ανακοίνωση των νικητών θα γίνει μία εβδομάδα μετά το κλείσιμο του διαγωνισμού. Οι δέκα καλύτερες περιπέτειες θα αναδειχθούν στο site της ταβέρνας του κ. Γκόμπλιν, σε ένα σύντομο άρθρο, όπου θα υπάρχει και δυνατότητα να τις κατεβάσει το κοινό! Για αυτούς τους ταλαντούχους συγγραφείς, ο κύριος Πίπης θα στείλει τις παρακάτω μινιατούρες, σχετικές με την εκάστοτε ιστορία που οι ίδιοι έχουν δημιουργήσει:

 • 1ος – 1 medium, 1 large, 1 custom heroforge φιγούρα βαμμένη
 • 2ος – 1 medium, 1 large, 1 custom heroforge φιγούρα άβαφη
 • 3ος – 1 medium, 1 large
 • 4ος – 3 medium
 • 5ος – 2 medium
 • 6ος – 1 medium
 • 7ος – 1 medium
 • 8ος – 1 medium
 • 9ος – 1 medium
 • 10ος – 1 medium

Τα αξιαγάπητα goblin γνωστά και ως 3Dungeon Prints από τη συμπρωτεύουσα, θα αναλάβουν την εκτύπωση και τη διανομή των 3D άβαφων μινιατούρων, που θα είναι ταιριαστά στην εκάστοτε ιστορία! Οι πρώτοι δύο νικητές θα σχεδιάσουν τη φιγούρα που επιθυμούν στο heroforge και μετά από επικοινωνία με τον κ. Πίπη θα καλεστούν στο Material Plane.

Παράδειγμα One Page Dungeon

Προαιρετικό Template για συγγραφή One Page Dungeon:

Καλή τύχη στις πένες σας!