Λογαριασμός Μέλους

Back to Top

Ghosts of Saltmarsh: Ένα Campaign με Άρωμα από Αλμύρα και Σκόνη

“Με ένα καράβι παλιό σαπιοκάραβο και κάτι skeletons παλιούς πειρατές“

Έσκασε μόλις σα κομήτης στη γη, το νέο Campaign Ghosts of Saltmarsh κι εμείς κοιτάμε αγγελίες για παπαγάλους!

Η Amazon ανακοίνωσε πως η Wizard Of The Coast θα ξεκινήσει τις πωλήσεις του νέου βιβλίου του Dungeons & Dragons στις 21 Μαΐου. Το βιβλίο περιέχει το μια εκστρατεία μεγάλης διάρκειας ή αλλιώς campaign και θα έχει σκονισμένο άρωμα καθώς επαναφέρει κλασικές ιστορίες από το μακρινό παρελθόν της πρώτης έκδοσης γνωστής και ως AD&D.

Στο εξώφυλλο παρακάτω  βλέπουμε μια παρέα ηρώων σε μια μικρή βάρκα να μάχονται με ένα sahuagin ενώ στο background φαίνεται ένα Kraken να επιτίθεται σε ένα πλοίο.

Στοιχεία του νέου βιβλίου προέρχονται από αυτοτελείς ιστορίες που συνήθιζε να περιέχει σε κάθε τεύχος του το ιστορικό πλέον περιοδικόDungeon”. Κάποιες από τις ναυτικές ιστορίες του περιοδικού είναι οι: Salvage Operation, Isle of the Abbey, Tammeraut’s Fate και The Styes.

«Το Dungeon εξέδωσε το πρώτο τυπωμένο τεύχος του τον Οκτώβριο του 1986 και μας αποχαιρέτησε με το τελευταίο του τον Σεπτέμβριο του 2007, όπου συνέχισε την ψηφιακή του κυκλοφορία μέχρι τον Δεκέμβριο του 2013

Ακόμα το βιβλίο εισάγει τους αναγνώστες στην πόλη του Saltmarsh, η οποία ήταν μέρος της τριλογίας (The Sinister Secret of Saltmarsh, Danger at Dunwater και The Final Enemy), με το πρώτο βιβλίο να αποτελεί το πρώτο campaign στην ιστορία της TSR UK, το οποίο εκδόθηκε το 1981!

Το νέο βιβλίο περιέχει αρκετές περιπέτειες ώστε οι χαρακτήρες των παικτών να εξελιχθούν από 1ο στο 12ο level, οι οποίες μπορούν να να παιχτούν μεμονωμένα σαν one shots ή σε συνέχεια δημιουργώντας ένα campaign. Ακόμα περιέχει “κανόνες για πλοία και ταξίδι στην θάλασσα, χάρτες καταστρώματων για διάφορα πλοία και χαρακτηριστικά για νέα αλλά και κλασικά τέρατα” και πολλά άλλα.

Η περιπέτεια στην θάλασσα ανοίγει έναν νέο κόσμο που βλέπουμε πρώτη φορά στην 5η έκδοση και κακά τα ψέματα τα βάθη της είναι αχανή! Υπάρχουν άπειροι κινδυνοι φυσικής καταστροφής, θαλάσσια τέρατα όπως Sahuagin, Sea hag, Merrow, Marid, Kraken, Dragon Turtle, Aboleth και άλλα πολλά. Ακόμα υπάρχει και κάθε είδους πλωτή κοινωνία από πειρατές, μέχρι μυστηριώδεις ναυαγούς ή εμπόρους. Φυσικά η θάλασσα έχεις τους δικούς της άγραφους κανόνες όπως και πανίσχυρους Θεούς και δεν αποκλείεται και η ύπαρξη στεριάς κατα την διάρκεια της περιπέτεια.

Παρακάτω μπορούμε να δούμε χάρτες που δημοσιεύθηκαν και θα είναι μέρος του βιβλίου:

[Μένει να δούμε τον κόσμο που θα παίρνει μέρος το παιχνίδι καθώς αρχικά η Saltmarsh τριλογία ήταν μέρος του Greyhawk setting, ενώ στην 5η έκδοση συνήθως προεπιλογή είναι τα Forgotten Realm

Ahoooy!

Γεώργιος Ε. Αβραμίδης
Γεώργιος Ε. Αβραμίδης
Τακτικό μέλος │ Πρόεδρος Δ.Σ. │ Αρχισυντάκτης

georgeavramidis21@gmail.com

Κατά κόσμον Γεώργιος Ε Αβραμίδης συνήθιζε να γυρνάει στο μαθηματικό τμήμα του Ηρακλείου Κρήτης, με άσπρη ρόμπα και μια γάτα στο χέρι, που Νεοκλίδες φοιτητές του φιλούσαν ευλαβικά το χέρι. Τα καλοκαίρια στήνει αντίσκηνο σε παραλίες (από αφραγκία) από άποψη με το σκύλο του. Από χόμπι έχει πολλά, όπως το να αφήνει γυαλιστερούς κροτάφους, τη λογοτεχνία του φανταστικού, κόμιξ, D&D και πολλά άλλα που σιγά σιγά ξανά ράβουν τον παρθενικό υμένα του. Όταν δε σερβίρει υπέροχη, περσινή, ζεστή μπύρα στην ταβέρνα, ελέγχει θεωρίες συνωμοσίας για το που μπορεί να εμφανιστεί ο Doctor Who για free ride και γιατί απορρίφθηκε η επίσημη αίτηση για Erasmus που έκανε στο Χογκουαρτς. Όταν μεγαλώσει θέλει να γίνει κανονικός ταβερνιάρης και να σταματήσει να γράφει στο τρίτο πρόσωπο για τον εαυτό του, Gollum! Gollum!