Λογαριασμός Μέλους

Back to Top

Φανταστικές Μπαρότσαρκες: «Νύχτες στη Μυθ Ντράννορ»

Είναι κάποιες βραδιές που μένουν ανεξίτηλα χαραγμένες στη μνήμη, όσα χρόνια κι αν περάσουν. Σήμερα θα ζήσουμε μαζί μία από αυτές, παρέα με τον φίλο μου (και γνωστό alter ego) τον Ζαμπέλιο. Ο υποχθόνιος αυτός Βάρδος, αν και παραμένει πιστός στις πηγές του (στοιχεία απ’ τα δημοσιευμένα βιβλία των Forgotten Realms), δεν διστάζει να αξιοποιήσει πιπεράτα κουτσομπολιά που κάποιοι θεωρούν αναξιόπιστα (με την ένδειξη: φήμες λένε), όπως θα έκανε κάθε Διασκεδαστής που σέβεται το κοινό του. Ας ξεκινήσουμε λοιπόν την περιήγησή μας…

Ταξιδιωτικός Οδηγός του Βάρδου Ζαμπέλιου: «Νύχτες στη Μυθ Ντράννορ»

Αγαπητέ ταξιδιώτη, είμαι ο Ζαμπέλιος, Βάρδος του διάσημου Θιάσου Βαϊσάλα και σε καλωσορίζω στις: «Φανταστικές Μπαρότσαρκες», σ’ ένα πόνημα που φιλοδοξεί να γίνει “Σημείο Αναφοράς” για κάθε αληθινό συλλέκτη εμπειριών των κόσμων του Φανταστικού, γραμμένο από έναν ειδήμονα της νυχτερινής ζωής

Σήμερα, θα περάσουμε μαζί ένα έντονο βράδυ στη Μυθ Ντράννορ, γνωστή και ως Πόλη του Τραγουδιού, την ανυπέρβλητη πόλη των Ξωτικών, στον κόσμο των Forgotten Realms. Η μαγευτική αυτή μητρόπολη, το διαμάντι στο στέμμα του πολιτισμού στην ήπειρο του Faerun, αποτελεί χώρο προσκυνήματος για κάθε Νυχτόβιο Αλάνι που σέβεται τον εαυτό του. Αλλά, ας αφήσουμε τις σάλτσες και ας ξεκινήσουμε…

Η  επιβλητική θέα της Μυθ Ντράννορ

Τίποτα δεν είναι τόσο ισχυρό όσο η πρώτη εντύπωση και το θέαμα αυτής της πόλης, όπως προβάλει από μακριά, κόβει την ανάσα, αφού, χωρίς να χάνει τίποτα απ’ τη μεγαλοπρέπεια μιας πρωτεύουσας των Ξωτικών, αποτελεί καμβά για τις πιο απίστευτες αρχιτεκτονικές καινοτομίες. Η Μυθ Ντράννορ περιβάλλεται από ένα Μύθαλ, έναν αόρατο θόλο -αποτέλεσμα της Υψηλής Μαγείας- σχεδιασμένο να αποτρέπει φωτιές, άσχημα καιρικά φαινόμενα και εξωτερικές επιθέσεις. Ταυτόχρονα, στο εσωτερικό της μοιάζουν σαν να ξεπηδούν απ’ το έδαφος μαγευτικά παλάτια, εντυπωσιακά δημόσια κτίρια και εξαίσιοι ναοί, όλα δημιουργημένα από ζωντανή φυτική ύληφυσικό πέτρωμα ή μαγικό γυαλί (theurglass) και σμιλεμένα ώστε να θυμίζουν μυθικά πλάσματα ή να μιμούνται εντυπωσιακά μοτίβα της ποικιλόμορφης χλωρίδας του πελώριου Δρυμού του Κορμανθόρ, που αγκαλιάζει την πόλη από κάθε κατεύθυνση.

Η πόλη της Μυθ Ντράννορ
Το επίσημο Βιβλίο

Περιδιαβαίνοντας τη  Μυθ Ντράννορ

Περπατώντας στους δρόμους της πόλης θα ακολουθήσετε την πορεία σας προς το εσωτερικό μέσα από ευρύχωρες λεωφόρους φτιαγμένες από λευκό μάρμαρο, σκιασμένες από τεράστια δέντρα ή θα ξεκουραστείτε σε πεζόδρομους κατασκευασμένους από πράσινο γρανίτη για να συνδυάζονται αρμονικά με τη χλωρίδα των όμορφων πάρκων που συναντάτε παντού γύρω σας.

Τα περισσότερα μαγαζιά της πόλης βρίσκονται σε υψηλότερα επίπεδα, σκαρφαλωμένα στα κλαδιά των δέντρων και στις υψηλές σπείρες περίτεχνων κτιρίων και είναι άμεσα προσβάσιμα μέσω Πυλώνων Αιώρησης (levitation pillars) που θα βρείτε παντού γύρω σας. Τα κτίρια επικοινωνούν μεταξύ τους με ράμπες, γέφυρες και πλατφόρμες, δημιουργημένες από κρύσταλλο, γυαλί, ξύλο, σχοινί ή ακόμη και από καθαρή μαγεία και χρωματισμένες σε ποικίλες, ταιριαστές αποχρώσεις. Κάτω από το επίπεδο του εδάφους βρίσκονται τα υπόγεια μαγαζιά των Νάνων, που υπερηφανεύονται για τη δημιουργία μιας υπόγειας, παράλληλης πόλης, προικοδοτημένης με άρτια συστήματα ύδρευσης, εξαερισμού αλλά και φωτισμού, μέσω της περίφημης «υγρής φλόγας» (liquid flame) δικής τους έμπνευσης.

Δεντροσυνοικίες, από τον Flavio Bolla
Πόλη των Ξωτικών, από τον Ferdinand Landera

Το Πανδοχείο: «Ample Chalice»

Ως τόπο διαμονής προτείνω ένα όμορφο πανδοχείο στο κέντρο, το «Ample Chalice», που στεγάζεται στον κορμό ενός, μαγικά διαμορφωμένου, τεράστιου δέντρου. Στο ισόγειο θα βρείτε μια πολυσύχναστη ταβέρνα, γνωστή για την θορυβώδη, ασεβή προς τα Θεία και τις Αρχές και χαβαλετζού ιδιοκτήτρια της, την Arnarra Gildenguard. Πιείτε και φάτε ελεύθερα σε μια ατμόσφαιρα χαλαρότητας, διανθισμένης με πρόστυχα αστεία και βροντερά γέλια, αλλά φροντίστε να μην παρεκτρέπεστε ιδιαίτερα, αφού η ταβέρνα αποτελεί αγαπημένο σημείο συνάντησης της Φρουράς της πόλης.

Προετοιμασία για έξοδο

Σας συμβουλεύω να κάνετε ένα καλό μπάνιο, να επιμεληθείτε την κόμμωσή σας, να αρωματιστείτε διακριτικά και να ντυθείτε ελαφρά, γιατί η μαγεία του Μύθαλ διατηρεί τη θερμοκρασία σε ανεκτά επίπεδα ανεξαρτήτως εποχής. Για την έξοδό μας φορέστε τα πιο ακριβά και κολακευτικά ρούχα που έχετε στη διάθεσή σας και εφόσον είστε από τους τύπους που επιθυμούν να τραβήξουν την προσοχή (ναι, το ξέρω, είστε ακριβώς αυτός ο τύπος), ντυθείτε με τρόπο εντυπωσιακό που να ταιριάζει, όμως, με την καταγωγή σας και να προβάλει τα στοιχεία του χαρακτήρα σας.  Όμως, ο ήλιος έχει πλέον πέσει. Γι’ αυτό, καλό είναι να προετοιμαστείτε για μια νύχτα όπου όλα είναι πιθανά. Πάμε για ένα ποτάκι;

Στέκι για ποτάκι: «Flaming Goblet»

Η βραδιά μπορεί να ξεκινήσει με ένα ποτάκι σ’ ένα διάσημο και ιδιαίτερο στέκι, στο «Flaming Goblet», με ένα φωτεινό κύπελο να εμφανίζεται μαγικά στο χέρι σου με το που μπεις στο μαγαζί! Το κύπελλο μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως πυρσός, ενώ αν πιεις το περιεχόμενό του, που περιέχει τις πιο ραφινάτες αλκοολούχες προσμίξεις των Ξωτικών Μιξολόγων, θα λάμπεις με ένα γλυκό φως για όσο διάστημα μένεις στο μαγαζί. Μάλιστα, μερικοί πελάτες σπάνε τα κύπελλα στον τοίχο για να δημιουργήσουν ειδικά φωτεινά εφέ στο χώρο διασκέδασής τους. Ας δούμε όμως και μερικά ποτά απ’ το μενού:

Δημοφιλή ποτά των Ξωτικών

  • Το Faywine, ένα κρασί από μέλι, γύρη, πέταλα λουλουδιών και αποσταγμένο φεγγαρόφωτο που φαίνεται να έχει ιδιαίτερα ισχυρή επίδραση στους ανθρώπους, αφού ενδέχεται να τους αφήσει αναίσθητους.
  • Το Elverquisst είναι ένα βαθύ κόκκινο λικέρ, από αποσταγμένες ηλιαχτίδες και καλοκαιρινά φρούτα και εμφιαλωμένο σε κρύσταλλο που απορροφά το ηλιόφως. Η κατανάλωσή του ακολουθεί συγκεκριμένο τελετουργικό, με το ποτό να χύνεται με εκφορά ψαλμού σε μεγάλη κρυστάλλινη κύλικα και τους συμποσιαστές να τη μοιράζονται μεταξύ τους με μικρή υπόκλιση του κεφαλιού πριν την κάθε γουλιά ως ευχαριστία.
  • Τέλος, το Evermead, ένα παλαιωμένο για αιώνες ηδύποτο που συνδυάζει γεύσεις κερασιού, βανίλιας και τριαντάφυλλου, με το απόσταγμα από συγκεκριμένες, καλές σοδειές να πωλείται ως και 1000 χρυσά νομίσματα ανά φιάλη, αφού θεωρείται απ’ όλους (με μοναδική εξαίρεση τους Νάνους) ως η απόλυτη γευστική εμπειρία.

Συμβουλές Οινοποσίας 

Προσπαθήστε να αποφύγετε: 

  1. Την υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ. Μην το κάνεις. Κατά τη διάρκεια της οινοποσίας μπορεί κάποιος στην ομάδα να έχει μια εξαιρετικά ηλίθια ιδέα. Ακούστε προκαταβολικά μια συμβουλή και μην έχετε ηλίθιες ιδέες στη Μυθ Ντράννορ. Φροντίστε να μάζεψε τους Βαρβάρους σας, να περιορίστε τους Ανθρώπους και τους Γνώμους σας (οι Νάνοι δεν έχουν θέμα) και πείτε με μέτρο. Είναι γνωστό πως τα Ξωτικά περιφρονούν τους μεθυσμένους επισκέπτες, θυμούνται για πολλά χρόνια κάθε άσχημη συμπεριφορά τους και λόγω ιδιαίτερης έφεσης στο κουτσομπολιό θα βρεθείτε στιγματισμένοι για τουλάχιστον 10 ζωές σε κάθε κοινότητα των Ξωτικών ανά τον κόσμο, για κάθε χαζομάρα την οποία διαπράξατε τις 2-3 μόλις ώρες που ήσασταν μεθυσμένοι. Οπότε, προσπαθήστε να συγκρατήσετε τον εαυτό σας και τους φίλους σας από μια εξευτελιστική εμπειρία, για την οποία μπορεί να μετανιώνετε… για πάντα! Σ’ εσένα μιλάω, Νάνε, σταμάτα να κερνάς τον Άνθρωπο σφηνάκια Faywine!
  2. Τους Μπαροκαυγάδες. Αν επιθυμείτε καυγάδες, μάλλον ήρθατε στο λάθος μέρος. Κατά τη διάρκεια της νύχτας κυκλοφορούν αόρατοι φρουροί στα μαγαζιά της πόλης, δίνοντας ιδιαίτερη σημασία στην αποτροπή κάθε είδους φασαρίας, ιδιαίτερα από νεοφερμένους (που ξεχωρίζουν και ίσως μυρίζουν -Νάνε- από χιλιόμετρα). Ακόμη, μην ξεχνάτε την μακροζωία των Ξωτικών, αφού το γλυκό, νεαρό μωράκι με το sexy φόρεμα που παρενοχλείτε εδώ και 5 λεπτά μπορεί να είναι μια ιδιαίτερα πεπειραμένη πολεμίστρια 250 ετών σε διακοπές και να βρεθείτε δαρμένοι, φιμωμένοι και δεμένοι πριν καν προλάβετε να πείτε: «Γεια σου μωράκι, είσαι για κανένα στα γρήγορα;». 

Πάμε τώρα για χορό;

12th Level Elf Fighter σε διακοπές, από τον Mick Cortes
12th Level Elf Fighter σε διακοπές, από τον Mick Cortes

Ξεσάλωμα με ξέφρενο χορό:  «Dancing Dryad Tavern»

Όταν βαρεθείς, ήρθε μάλλον η ώρα για χορό στο «Dancing Dryad Tavern», οι θαμώνες του οποίου επιδεικνύουν τις εξαίσιες βραδινές τους αμφιέσεις αλλά και τις αέρινες χορευτικές φιγούρες τους σε μια τεράστια, ανοιχτή πίστα 15 μέτρα πάνω από την επιφάνεια του εδάφους, αψηφώντας με τα ακροβατικά τους τον κίνδυνο πτώσης, που, έτσι κι αλλιώς, αμβλύνεται από τη μαγεία του Μύθαλ.

Για νύχτες με Πανσέληνο: Φήμες λένε πως, αν είσαι τυχερός και βρεθείς στο μαγαζί μια νύχτα με πανσέληνο, τότε ίσως δεις να λικνίζονται στην πίστα και πεντάμορφες Ιέρειες της Sehanine Moonbow, της Θεάς του Φεγγαρόφωτος. Οι αιθέριες αυτές υπάρξεις εκφράζουν την πίστη τους με απίστευτα καθηλωτικούς χορούς που αφήνουν άναυδους όσους τις παρακολουθούν, επιδεικνύοντας την αφοσίωσή τους στη θεά τους με τιάρες και περίτεχνες ζώνες σε χρώμα ασημί αλλά και τα αγαλμάτινα σώματά τους μέσα από διάφανα φορέματα.

Sehanine Moonbow, από την Carly Milligan

Συμβουλές για Φλερτ

Να είστε ευγενικοί. Μην κοιτάτε ποτέ στα μάτια ένα Ξωτικό στην πρώτη γνωριμία και μην ακουμπάτε κανένα σημείου του σώματός του (ναι, βάρδε καλά άκουσες) ως πρώτη προσέγγιση, γιατί μια τέτοια κίνηση θεωρείται ιδιαίτερα αγενής. Αντιθέτως, προσεγγίστε διακριτικά το αντικείμενο του πόθου σας και αφήστε την εμφάνιση, τους τρόπους σας, τα νεύματα και τις υποκλίσεις σας να μιλήσουν για εσάς. Τα Χρυσά Ξωτικά δεν δίνουν, συνήθως, ιδιαίτερη σημασία στους ξένους (εκτός αν υπάρχουν συγκεκριμένες φήμες για το πρόσωπό σας 🡪 δείτε παρακάτω στις «Ερωτικές Συμβουλές»), οπότε μην περιμένετε μακροσκελείς συζητήσεις μαζί τους. Πιο ανοιχτά σε προσεγγίσεις θα βρείτε τα Ξωτικά των Δασών, αλλά μην παραανοίγεστε, γιατί μπορεί να εμπλακείτε σε δυσάρεστες για εσάς καταστάσεις (Τα levels είναι πολλά και μπορεί να φάτε σοβαρό ξύλο 🡪 δείτε πιο πάνω το «Συμβουλές για Μπαροκαυγάδες»). Οι Ιέρειες της Sehanine δεν δίνουν ιδιαίτερη σημασία σε κανέναν και επιτελούν τον ιερό χορό τους μέχρι την ανατολή του Ηλίου. Όταν τα δώσεις όλα, ήρθε πια η ώρα για φαγητό. 

Για τους καλοφαγάδες: «Feasts Faermiir»

Σ’ αυτό το τριώροφο ευρύχωρο, μεγαλοπρεπές οικοδόμημα που στεγάζει τη Λέσχη των Εστιατόρων της Μυθ Ντράννορ και αποτελεί αγαπημένο χώρο εστίασης των ευγενών της πόλης, ο επισκέπτης μπορεί να απολαύσει τις διαφορετικές κουζίνες όλων των πολιτισμένων φυλών. Πέρα από χώρος εστίασης, το «Feasts Faermiir» αποτελεί και Μουσείο Συνταγών όπου φυλάσσονται τα μυστικά της μαγειρικής όχι μόνο απλών αλλά και θρυλικών πιάτων, μερικά, μάλιστα, απ’ τα οποία μπορεί κανείς να παραγγείλει, πληρώνοντας και το αντίστοιχο (ακριβό) αντίτιμο.

Το επίσημο βιβλίο συνταγών του D&D, με 80 λαχταριστά πιάτα. Κι όμως είναι αληθινό!

Μαγειρική: Για τα Ξωτικά η μαγειρική αποτελεί πολύ σοβαρή υπόθεση και οι Μάγειρες γνωρίζοντας καλά πως απευθύνονται σε πελάτες με ιδιαίτερες ευαισθησίες και οξυμένες αισθήσεις, λαμβάνουν υπόψη παράγοντες όπως: την ώρα σερβιρίσματος, τη θερμοκρασία, τη γεύση και την υφή του φαγητού.

Γνωστά φαγητά των Ξωτικών:

  • Κυνήγι από μια μεγάλη ποικιλία ζώων ή πτηνών (σίγουρα όχι αγριογούρουνα, καθώς η γεύση τους δεν αρέσει στα ξωτικά [που να είσαι Οβελίξ!]) που μαρινάρονται με ποικίλες σάλτσες λαχανικών.
  • Μεγάλη ποικιλία Ψαρικών, που μαρινάρονται (πάλι) με ποικίλες σάλτσες λαχανικών.
  • Πίτες: Γνωστό είναι το «Marruth», μια λαχανόπιτα που οι Νάνοι σιχαίνονται και την αποκαλούν «Rootpie», αντλώντας έμπνευση απ’ τις ρίζες διάφορων φυτών που φαίνεται να περιέχει. 
  • Σούπες: Δημοφιλές είναι το «Black Bark» μια σούπα με τον βρασμένο φλοιό μιας ποικιλίας διαφορετικών θάμνων που τα ξωτικά επιμένουν πως η γεύση του μοιάζει με βοδινό (και οι Νάνοι διαφωνούν κατηγορηματικά).

Συμβουλές για Παραγγελία

Αν είστε Ξωτικό: Το φαγητό που μπορείτε να απολαύσετε εδώ είναι εξαιρετικό, αφού πυροδοτεί μνήμες από περασμένους καιρούς και ξεχασμένες διαθέσεις, ενώ τα ειδικά μπαχαρικά επιδρούν ευεργετικά στον μεταβολισμό και στη γενικότερη ευεξία σας. 

Για τις υπόλοιπες φυλέςΜην παραγγέλνεις φαγητό των Ξωτικών! Όσο όμορφο και να φαίνεται στο πιάτο, όσο και αν ήθελες να δοκιμάσεις, εμπιστέψου την μύτη σου και μην το κάνεις. Είναι γνωστό πως τα Ξωτικά έχουν οξυμένες αισθήσεις, απολαμβάνοντας έντονα ακόμη και τις απλές γεύσεις. Όμως, για τις υπόλοιπες φυλές η Κουζίνα τους θεωρείται ιδιαίτερα άνοστη

Ένας φίλος μου, Νάνος, την περιέγραψε με τον ακόλουθο τρόπο: «Είναι σαν να τρως για μεσημεριανό μαρούλια σε τέλειο σχήμα καρδιάς, σε θερμοκρασία ακριβώς 33,3 βαθμών κελσίου, καλλιεργημένα σ’ έναν κήπο δημιουργημένο σε κρατήρα ηφαιστείου, συνοδευμένα από δυο σταγόνες βιολογικό λάδι σπάνιου ευκάλυπτου από το κέντρο της Ζούγκλας του Chult και μαγειρεμένα από έναν πεπειραμένο μάγειρα, που βίωσε πρόσφατα επώδυνο χωρισμό, οπότε αρκέσου σε κανένα ταπεινό σπληνάντερο να γουστάρεις». 

Θυμήσου, λοιπόν, τη συμβουλή μου και μην ντραπείς να δοκιμάσεις οποιοδήποτε φαγητό από το μενού για Halflings ή για Νάνους και κοιτάξτε με προσποιητό θαυμασμό το εξαίσιο (;) μαρούλι που τρώνε οι Ξωτικοί φίλοι σας, για να μην τους κακοκαρδίσετε. Αυτά.

Διασκέδαση για υψηλά γούστα:  «Tyrintar’s Hall»

Για μουσική και φαγητό πάμε στο «Tyrintar’s Hall». Ο χώρος δεξιώσεων είναι γνωστός για την πληθώρα κεφαλών Gargoyles που διακοσμούν το χώρο αλλά και τα φώτα που προσαρμόζονται τόσο στον εκάστοτε τόνο της μουσικής όσο και στη διάθεση των θαμώνων. Εκεί, μπορείτε να απολαύσετε εκλεκτούς Βάρδους των Ξωτικών σε ένα μουσικό είδος στο οποίο θεωρούνται αξεπέραστοι. Πρόκειται για τις Μπαλάντες των Ξωτικών, που ουσιαστικά αποτελούν τα ηρωικά τους Έπη, σε μια εκτέλεση που μπορεί να διαρκέσει μέχρι και 36 ώρες και λέγεται πως αφήνει άναυδους τους πάντες, τόσο με την πλοκή τους όσο και με την υπέροχη μελωδία τους.

Βάρδος των Ξωτικών αντλώντας έμπνευση, από την Anna Podedworna

Συμβουλές για Μουσική

Οι Βάρδοι των Ξωτικών δεν ταξιδεύουν εύκολα σε χώρες άλλων φυλών, καθώς η μουσική τους θεωρείται τόσο μαγευτική που αφήνει όσους την έχουν απολαύσει με ένα δυσαναπλήρωτο κενό, που μετατρέπεται συχνά σε περιφρόνηση για τη δική τους μουσική. Οι Μπαλάντες των Ξωτικών είναι μακροσκελείς και αφορούν Έπη που διαρκούν αιώνες, ενώ λέγεται πως κάποιος μπορεί να μάθει περισσότερη Ιστορία από μια τέτοια μπαλάντα, παρά με έρευνα πολλών μηνών σε ιστορικά αρχεία. Βέβαια, η κατανόησή τους απαιτεί υπομονή, γνώση τόσο μιας ειδικής γλώσσας (elvish song language) όσο και της νοοτροπίας των Ξωτικών, που εκφράζουν με 10 λέξεις τις διαφορετικές εκφάνσεις ενός μόνο ανθρώπινου συναισθήματος αλλά και τις πρόσθετες διακρίσεις του χρόνου τους σε: 1. απώτατο παρελθόν, 2. αρχαίο παρελθόν, 3. εγγύτερο παρελθόν, 4. παρόν, 5. εγγύς μέλλον, 6. απώτατο μέλλον.

Τα Λουτρά των αναστεναγμών: «Menethyl’s Ministrations Bath Hall»

Αν βαρέθηκε απ’ όλα αυτά και ψάχνετε για εμπειρίες λίγο πιο αποκλειστικές, θα τις βρείτε στο «Menethyl’s Ministrations Bath Hall», σ’ έναν χώρο που οι επισκέπτες μπορούν να εισέλθουν μόνο από την οροφή, είτε πετώντας μόνοι τους είτε μέσω των Πυλώνων Αιώρησης της πόλης. Εκεί, σας περιμένουν ανοιχτά θερμαινόμενα λουτρά φτιαγμένα από ελεφαντοστό για τον καθαρισμό του σώματος ή δωμάτια με ανάκλιντρα για πιο αποκλειστικές υπηρεσίες καθαριότητας και χαλάρωσης. Σε άλλους χώρους θα βρείτε περίκλειστους κήπους για πιο προσωπικές στιγμές ή λιμνούλες με καταρράκτες ζεστού νερού για πιο ανοιχτές, συμμετοχικές καταστάσεις (τα ούζα να είναι Πλωμαρίου, για όποιον κατάλαβε), με το προσωπικό να είναι εξειδικευμένο και πρόθυμο για την εκπλήρωση κάθε εξεζητημένης υπηρεσίας από τον πελάτη.

Ειδικό Αφιέρωμα: Τα πιο όμορφα Ξωτικά!

 Ιέρειες και Ιερείς της Hanali Celanile: Οι Ιερόδουλες/οι (Ιεροί – δούλοι – πώς κάνεις έτσι πια!) της Ξωτικής Θεάς του Έρωτα δεν θα μπορούσαν να λείπουν από έναν χώρο αφιερωμένο στον εξαγνισμό του σώματος και την έκφραση της ερωτικής διάθεσης. Διάσημοι/ες για την ομορφιά τους και την απαράμιλλη αισθητική τους φήμες λένε πως επιβλέπουν με διακριτικότητα και εχεμύθεια τις υπηρεσίες των Λουτρών και τις επιδόσεις του προσωπικού, ενώ επεμβαίνουν προσωπικά για να «βοηθήσουν» πελάτες που διακρίνονται για την εμφάνιση, τη γενναιοδωρία ή τα ιδιαίτερα σωματικά προσόντα τους για τυχόν «θέματα» που προκύπτουν. Προσοχή, μην το παρατραβάς με τα μαστίγια ή με τη βία κατά τη διάρκεια των συνευρέσεων, γιατί Ιέρειες και Ιέρειες σκοτώνουν (κυριολεκτικά και με ειδικό ξόρκι), αν γδυθούν οργισμένοι/ες. 

Ιερέαααα, έχω ένα «θεματάκι»
Ιερέαααα, έχω ένα «θεματάκι»
Η Ξωτική Θεά του Έρωτα, Hanali Celanil

Ερωτικές Συμβουλές

 Προετοιμάσου να ξοδέψεις ένα σκασμό λεφτά, αλλά, πίστεψέ με, αξίζει τον κόπο. Αν προκαλέσεις την τύχη σου και προτιμήσεις για ερωτικό σύντροφο έναν Ιερέα ή μια Ιέρεια (ξέρω πως σε τρώει ο πισινός σου, έτσι ή αλλιώς) προετοιμάσου για μια (κυριολεκτικά) Οργασμική εμπειρία. Αρχικά, καλό θα ήταν να τους προσφέρεις κάποιο περίτεχνο αντικείμενο από χρυσό ή κρύσταλλο, καθώς αποτελεί μια απ’ τις καλύτερες προσφορές στην Ξωτική Θεά και θα σε πάρουν από καλό μάτι. Έξυπνη κίνηση ακόμα θα ήταν να πας καλά προετοιμασμένος (κανένα τονωτικό φίλτρο δεν θα ήταν ανήκουστο), γιατί, όπως λένε οι κακές γλώσσες, θα δοκιμαστείς σκληρά σε ευλυγισία, ευρηματικότητα και αντοχή και θα αξιολογηθείς αυστηρά από ένα Ξωτικό τουλάχιστον 300 ετών που έχει πάρει οτιδήποτε κινείται, πετά, κολυμπά ή έρπεται και μοιάζει αμυδρά με ανθρωποειδές. Παρηγορήσου με το γεγονός πως, αν αξιολογηθείς θετικά και θεωρηθείς εξωτικό δείγμα της φυλής σου, τότε οι προσκλήσεις σε πάρτι, δεξιώσεις ή prive διασκεδάσεις θα σε κατακλύσουν κατά τη διάρκεια της παραμονής σου στη Μυθ Ντράννορ (το κουτσομπολιό που λέγαμε πριν). Καλή τύχη και η Celanil μαζί σου!

Επίλογος

Ένα διάσημο γνωμικό λέει: «Αν συνέλθεις γρήγορα και μπορείς να περπατάς καλά μετά από μια νύχτα στη Μυθ Ντράννορ, μάλλον δεν πέρασες καλά στην Ξωτικούπολη!». Ελπίζω να το διασκεδάσετε (όσο κι εγώ) και τα ξαναλέμε σε κάποιον απ’ τους επόμενους προορισμούς σας…

Εις το επανιδείν 

Βιβλιογραφία:
– “Cormanthyr, Empire of the Elves”, by Steven E. Schend and Kevin Melka
– “Demihuman Deities, Forgotten Realms”, by Eric Boyd
– “Elminster, Μυθ Ντράννορ” Ed Greenwood, εκδόσεις Anubis
– “Forgotten Realms Campaign Setting”, by Greenwood, Reynolds, Williams and Heinsoo
– “The Complete Book of Elves, Rules Supplement”, by Colin McComb
– FR Wiki: Food & Drinks

Χρήστος Κανέλας
Χρήστος Κανέλας
Τακτικό μέλος │ Αναπληρωματικός Γερουσίας

kanelas_1@hotmail.com

Ο Χρήστος θα ήταν σήμερα ακόμη ένας βαρετά προβλέψιμος πιστός της γνωστής θρησκείας: «Πίτσα, Μπύρα, Ολυμπιακός», αν στα μέσα της δεκαετίας του 80 δεν του συνέβαινε ένα συνταρακτικό γεγονός. Σε μια αραχνιασμένη κόγχη της βιβλιοθήκης του σπιτιού του ανακάλυψε ένα μικρό, μαγικό πλασματάκι γνωστό ως «Χόμπιτ», που του κόλλησε το μικρόβιο της φαντασίας και από τότε τον έχασαν τα γήπεδα και τον κέρδισαν οι βιβλιοθήκες. Πολλά χρόνια αργότερα, ως Φιλόλογος πια και ως παθιασμένος παίκτης του D&D, συνάντησε, σε μια του περιπέτεια, και τον κύριο Πίπη και έκτοτε άρχισε να αγαπά τα Γκόμπλιν και να συχνάζει, ως σταθερός θαμώνας, στην όμορφη Ταβέρνα τους.