Λογαριασμός Μέλους

Back to Top
 

One-Page Dungeon: 4ος Επετειακός Διαγωνισμός

One-Page Dungeon:

4ος Επετειακός Διαγωνισμός

Η ατμόσφαιρα  είναι ηλεκτρισμένη, τα ζώα στις φάρμες της Candia είναι ανήσυχα και τα τζιτζίκια σταματούν το τραγούδι τους. Καθώς η νύχτα απομακρύνεται εκκωφαντικές βροντές γεμίζουν τον αέρα. Οι κάτοικοι του νησιού ετοιμάζονται για σφοδρή καταιγίδα, αμπαρώνουν πόρτες και παράθυρα μέχρι που ο σοφός του χωριού φωνάζει δυνατά στην πλατεία

-ΣΤΑΜΑΤΙΣΤΕ ΧΩΡΙΑΝΟΙ! Δεν είναι κακοκαιρία τούτη. Μάλλον ήρθαν και φέτος.

-Ποια ήρθαν σοφέ?

-Προφανώς…

Τα 5α γενέθλια του Goblin’s Tavern!

Η ταβέρνα του κυρ Πίπη γιορτάζει τα πέντε χρόνια λειτουργίας της και γκόμπλιν έχουν καταφτάσει απ’ όλες τις γωνιές του φανταστικού κόσμου. Ρίχνουν πυροτεχνήματα και κροτίδες,  χτυπούν τα τύμπανα τους και τραγουδούν δυνατά! Διάφορα events πρόκειται να λάβουν χώρα πλαισιώνοντας τη μεγάλη γιορτή!

 

One Page Dungeon

Πλέον ο καθιερωμένος διαγωνισμός “ιστοριών περιπέτειας μιας σελίδας” έχει γίνει σταθερή παράδοση για την ταβέρνα, και όπως και κάθε χρόνο, έτσι και φέτος οι μπουντρουμοκατασκευαστές άρχισαν να συγκεντρώνονται! Για να χτίσετε τα μπουντρούμια σας δε θα χρειαστείτε σφυριά και καλέμια, αλλά χαρτιά και πένες.  Όπως πάντα οι δέκα καλύτερες περιπέτειες που θα κάνουν  τους θαμώνες της ταβέρνας να κλάψουν από συγκίνηση ή/και να χάσουν τον ύπνο τους από τον τρόμο, θα δημοσιευθούν σε μια επετειακή ανθολογία μένοντας την ιστορία!

poster-χαπακια4

Κανόνες Συμμετοχής

Για ένα δίκαιο διαγωνισμό οι παρακάτω προϋποθέσεις πρέπει να τηρηθούν απ’ όλους τους συμμετέχοντες. Τα goblin της στρογγυλής τραπέζης  πίσω από τη διοργάνωση αυτού του διαγωνισμού σε καμία περίπτωση δε θέλουν να κόψουν διαγωνιζόμενους αν κάτι δεν πληροί τις προϋποθέσεις. Οπότε, βάλτε τη φαντασία σας να δουλέψει. Μην ανησυχείτε αν κάτι δεν πάει καλά, κάποιο μικρό πράσινο και ενδεχομένως κακάσχημο πλάσμα θα προσπαθήσει να επικοινωνήσει μαζί σας για τις απαραίτητες αλλαγές. Παρακάτω ας δούμε τους κανόνες για να πάρεις μέρος:

Δημιουργικό κομμάτι

1. Γλώσσα Γραφής

Οι περιπέτειες πρέπει να είναι γραμμένες στα ελληνικά ως προς το κυρίως σώμα. Δεν είναι αναγκαίο ονόματα τεράτων, τοποθεσιών ή επίσημοι κανόνες παιχνιδιού να είναι μεταφρασμένα, εκτός κι αν ο Πέτρινος Γίγαντας  σας αρέσει περισσότερο από το Stone Giant. Δεν κρίνουμε!

2. Βασικά Στοιχεία
Κάθε συμμετοχή πρέπει να συμπεριλαμβάνει: Χάρτη, (όσο απλό ή σύνθετο θέλει ο δημιουργός του), το Όνομα του Δημιουργού, καθώς και έναν Τίτλο Περιπέτειας.

3. Αίτηση υποβολής
Κάθε συμμετοχή όταν σταλεί, πρέπει να συνοδεύεται από ένα μικρό κείμενο περιγραφής της τάξης των 140 χαρακτήρων. Αυτό έχει να κάνει καθαρά με τη συμμετοχή που θα σταλεί με google forms, όχι με το PDF αρχείο και θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως λεζάντα που ο δημιουργός θέλει για τη δημιουργία τους (π.χ. “Ο σκοτεινός τύμβος με τα φαντάσματα που διψάνε για αίμα επειδή ήταν θύματα βρικολάκων”).

4. Κανόνες Συστήματος
Μπορείτε να γράψετε για όποιο σύστημα τραβάει η όρεξη σας όπως Dungeons & Dragons, Call of Cthulhu, Pathfinder, Legend of Five Rings, World of Darkness ή ένα αγνώστων κανόνων σύστημα (agnostic rpg system). Θυμηθείτε ότι οι κριτές μπορεί να μη γνωρίζουν εις βάθος το σύστημα που χρησιμοποιείτε για να γράψετε την περιπέτεια/σενάριο, οπότε καλό θα ήταν να παραμείνετε όσο περισσότερο γενικοί γίνεται με τους κανόνες που θα χρησιμοποιήσετε, στα πλαίσια που είναι δυνατό.

Σημαντικό: Πρέπει απλά να αναφέρεται ευδιάκριτα για ποιο σύστημα απευθύνεται η περιπέτεια σας.

5. Πνευματικά δικαιώματα
Κάθε συμμετοχή πρέπει να είναι πρωτότυπη και να μη χρησιμοποιεί πνευματική ιδιοκτησία άλλων (Intellectual Property – IP), να παραβιάζει την πνευματική ιδιοκτησία ή το εμπορικό σήμα άλλων.

6. Μοναδική Συμμετοχή
Κάθε συγγραφέας μπορεί να πάρει μέρος στον διαγωνισμό αυστηρά με μια μόνο συμμετοχή.

Άδεια χρήσης

Κάθε συμμετοχή πρέπει να έχει πάνω αριστερά το λογότυπο δικαιωμάτων Creative Commons (CC BY-NC-SA) που βλέπετε παραπάνω ή το link που θα βρείτε εδώ, όπως εμφανίζεται και στο παράδειγμα που θα βρείτε στο τέλος. Η άδεια αυτή επιτρέπει τη μη-εμπορική διανομή στην ιστοσελίδα και την αλλαγή του τύπου αρχείου (pdf, jpeg κλπ) για τη βέλτιστη ανάδειξη της δημιουργίας σας.

Μορφή αρχείου

1. Το αρχείο που θα στείλετε πρέπει να είναι PDF, με την προϋπόθεση πως είναι ξεκλείδωτο καθώς το μπουντρούμι σας ενδέχεται να κοινοποιηθεί στα υπόλοιπα γκόμπλιν της ταβέρνας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

2. Η σελίδα κειμένου δεν πρέπει να είναι μεγαλύτερη από μέγεθος Α4 (21 x 29,7 εκατοστά), στην οποία ο συγγραφέας μπορεί να γράψει μόνο από τη μια της πλευρά.

3. Το αρχείο της συμμετοχής δε χρειάζεται να έχει περιθώρια. Ο συμμετέχων μπορεί να χρησιμοποιήσει όλο το χώρο που έχει στη διάθεσή του για να γράψει την περιπέτεια, αρκεί να είναι ευανάγνωστη.

4. H σελίδα μπορεί να έχει προσανατολισμό «πορτραίτο» ή «τοπίο».

5. Μη χρησιμοποιείτε πολύ μικρό μέγεθος γραμματοσειράς, μερικοί κριτές μπορεί να είναι παλιόγεροι. Το ελάχιστο μέγεθος είναι 10, (με μέγεθος 8 παίζετε με την τύχη σας) σε γραμματοσειρά: Arial, Calibri, Times New Roman ή Impact.

Προθεσμία συμμετοχής

Ο χρόνος υποβολών των συμμετοχών είναι από Πέμπτη 4 Απριλίου έως Σάββατο 4 Μαίου 23:59 το βράδυ.

Ανακοίνωση: Η προθεσμία κατάθεσης των συμμετοχών σας πήρε αναβολή ως την Κυριακή, 12 Μαΐου 2023 στις 23:59 το βράδυ.

Βραβεία

Η κριτική επιτροπή θα λάβει ανώνυμα όλα τα έργα των συμμετεχόντων και έπειτα από συζήτηση θα ψηφίσουν ξεχωριστά με το μέσο όρο να αναδεικνύει την σειρά προτίμησης. Τα δέκα πιο αγαπημένα έργα θα συνθέσουν μια ανθολογία περιπετειών η οποία θα δημοσιευθεί στην βιβλιοθήκη του Goblin’s Tavern και από εκεί θα είναι ελεύθερα και δωρεάν στην διάθεση του κόσμου, με τους συγγραφείς να μένουν στην ιστορία! Αναλυτικά οι νικητές λάβουν τα εξής δώρα:

Παρακάτω θα βρείτε κάποια προαιρετικά templates που μπορεί να σας βοηθήσουν κατά την διάρκεια της συγγραφής σας για το  One Page Dungeon:

Καλή τύχη στις πένες σας!

Υποβολή Συμμετοχής

One Page Dungeons από προηγούμενες χρονιές: