Λογαριασμός Μέλους

Back to Top

Role Play, the movie: Ακόμα και οι Θεοί υπακούν στις προσταγές του εικοσάπλευρου!

Ο Θεός σου δεν είναι παντοδύναμος. Μετά βίας είναι NPC.

Η αλήθεια είναι πως το κεφάλαιο των Role Play Games σε αυτή τη χώρα έχει δύο όψεις, ακριβώς όπως γίνεται με κάθε νόμισμα. Από την μια, υπάρχει μεγάλη έλλειψη από πολλά στοιχειώδη πράγματα που σε πολλές άλλες χώρες (αγγλόφωνες αλλά και μη) θεωρούνται δεδομένα, όπως βιβλία στην τοπική γλώσσα, πληθώρα ιντερνετικών κοινοτήτων, streaming εκπομπές, τηλεοπτικές εκπομπές, ταινίες και λογοτεχνικά βιβλία. Από την άλλη όμως, τα τελευταία χρόνια υπάρχει μια άνθηση της συγκεκριμένης κουλτούρας σε όλη την υδρόγειο, η οποία όπως όλα δείχνουν, δίνει κίνητρο σε πολλούς Έλληνες να καλύψουν το κενό με τα δικά τους μικρά διαμάντια τα οποία λάμπουν αγέρωχα μέσα σε όλη τη μαυρίλα.

Αρκετά με την εισαγωγή όμως, η ταινία μικρού μήκους που ακούει στο όνομα Role Play είναι ένα μικρό αριστούργημα που μας έκανε να βρέξουμε τα γούνινα βρακάκια μας να ενθουσιαστούμε και ταυτόχρονα να γεμίσουμε ελπίδα για το μέλλον της ελληνικής κοινότητας RPG! Η ταινία έκανε την πρώτη της προβολή το 2017 και πριν λίγες ημέρες έκανε ποδαρικό στο 2020, ανεβαίνοντας για δωρεάν προβολή στο Vimeo!

Φανταστείτε έναν κόσμο στον οποίο οι παντοδύναμοι θεοί του, κάθονται σε ένα τραπέζι για να παίξουν ένα Role Play Game, κατά το οποίο οδηγούν έναν φανταστικό χαρακτήρα δίχως μαγεία (τουλάχιστον όχι όπως την περιμένουμε) σε μια περιπέτεια. Όπως γνωρίζει και σέβεται κάθε παίκτης, ακόμα και οι θεοί υπακούν τις εντολές των κοκάλινων πολύεδρων ζαριών.

Αυτό που θα δούμε στην ταινία είναι πως ο αφηγητής δεν είναι τίποτα άλλο, παρά κάποιος που λέει μια ιστορία με δικό της πεπρωμένο. Πως οι χαρακτήρες είναι αυτοί που καθορίζουν τους παίκτες κι όχι το αντίθετο. Τέλος πως ακόμα και ένας θεός είναι ανίσχυρος σε αυτά που του επιφυλάσσει η μοίρα.

Δείτε το εντυπωσιακό trailer εδώ:

Συντελεστές

Directed by Demeter Spanogiannis
Written by: Demeter Spanogiannis, Politymi Mitsakou (Polytimi Knightley), Marianna Koutalou
Executive Producer: Elli Kyriakou
DOP: Chris Douros
Edided by: Ioanna Pogiantzi
Music composed by: Valisia VyzaYannis Androulakakis
First Assitant Directror: Agnes Sklavou
Script Supervisor: Nefeli Rapti
Production Manager Assistant: Mary Panagakos
Costume Designer: Despina Chimona
Art Director: Anthoula Mamalos
Hair Stylist: Soulele Stella
Makeup Artist: Katerina Spiropoulou
Sound Engineer: Γιώργος Παπαγεωργίου
Post Production Manager: kinematic motion pictures
Sound designer: Valia Tserou

Εμφάνιση Ηθοποιών με αλφαβητική σειρά:
Maria Diakumakou ως Αφηγήτρια/ Anake
Kornelia Kiriaki ως Enya
Panos Natsis ως Ares
Elena Thomopoulou ως Aphrodite
Elena Triandafillou ως Duente
Manos Tsoutis ως Demos
Valisia Vyza ως Aine

Γεώργιος Ε. Αβραμίδης
Γεώργιος Ε. Αβραμίδης
Τακτικό μέλος │ Πρόεδρος Δ.Σ. │ Αρχισυντάκτης

georgeavramidis21@gmail.com

Κατά κόσμον Γεώργιος Ε Αβραμίδης συνήθιζε να γυρνάει στο μαθηματικό τμήμα του Ηρακλείου Κρήτης, με άσπρη ρόμπα και μια γάτα στο χέρι, που Νεοκλίδες φοιτητές του φιλούσαν ευλαβικά το χέρι. Τα καλοκαίρια στήνει αντίσκηνο σε παραλίες (από αφραγκία) από άποψη με το σκύλο του. Από χόμπι έχει πολλά, όπως το να αφήνει γυαλιστερούς κροτάφους, τη λογοτεχνία του φανταστικού, κόμιξ, D&D και πολλά άλλα που σιγά σιγά ξανά ράβουν τον παρθενικό υμένα του. Όταν δε σερβίρει υπέροχη, περσινή, ζεστή μπύρα στην ταβέρνα, ελέγχει θεωρίες συνωμοσίας για το που μπορεί να εμφανιστεί ο Doctor Who για free ride και γιατί απορρίφθηκε η επίσημη αίτηση για Erasmus που έκανε στο Χογκουαρτς. Όταν μεγαλώσει θέλει να γίνει κανονικός ταβερνιάρης και να σταματήσει να γράφει στο τρίτο πρόσωπο για τον εαυτό του, Gollum! Gollum!