Λογαριασμός Μέλους

Back to Top

Story Time: Shar & Selune – Η δημιουργία του κόσμου των Forgotten Realms

Η ιστορία που κρύβεται πίσω από τον κόσμο των Forgotten Realms είναι άπειρη, χαοτική, αλλά ταυτόχρονα μαγική. Η ιδέα πίσω από τα άρθρα των “Story times”, είναι να «βουτήξουμε» μέσα σε αυτές τις ιστορίες και να αποκτήσουμε μια καλύτερη ιδέα για τους κόσμους στους οποίους όλοι έχουμε περπατήσει και ζήσει μέσα από τις περιπέτειες μας α λα DM style. Είστε μέσα λοιπόν για ένα ταξίδι στον χωροχρόνο της φαντασίας;

Let the journey begin

Στην αρχή υπήρχε σκοτάδιΈνα απόλυτο σκοτάδι που απλωνόταν στην απεραντοσύνη του τίποτα. Και από το τίποτα, γεννήθηκε κάτι, κάτι μεγάλο και ισχυρό. Μέσα από την σκιές και την ομίχλη, μια ιδέα απέκτησε ύπαρξη και προοικονομούσε την αλλαγή των πάντων στον κόσμο. Ο Ao, The Hidden One.

Με τον καιρό και τις αλλαγές που έφερε αυτή η ιδέα, δύο δίδυμα πνεύματα γεννήθηκαν μέσα από την ομίχλη, πιο μακριά από τον υπόλοιπο κόσμο. Ένα υπερθέαμα θα έλεγε κανείς. Αφού ένα λαμπρό φως και ένα βαθύ σκοτάδι στεκόταν αρμονικά το ένα δίπλα στο άλλο. Η Selune και η Shaar θα ήταν ο καταλύτης για την εξέλιξη του κόσμου. Πανέμορφες και σχεδόν πανομοιότυπες, μα διαμετρικά αντίθετες. Η μία με κατάμαυρα μαλλιά και η άλλη με ασημένια, φως και σκοτάδι, σαν το Γιν και το Γιανγκ. Γι’ αυτό έγιναν αργότερα γνωστές σαν «Διπρόσωπη Θεά» ή «Οι Αδερφές-που-ήταν-Μία». Τίποτα όμως δεν κρατάει για πάντα. Μέσα στα χρόνια, οι εντάσεις μεταξύ των διδύμων γίνονταν όλο και πιο συχνές. Το χάσμα ανάμεσα τους ξεκίνησε να μεγαλώνει και μέσα σε αυτό το «ανάμεσα», μια νέα οντότητα πήρε μορφή. Μια μορφή που δεν μπορούσαν να την αφήσουν απαρατήρητη οι δύο αδερφές. Μια μορφή που θα καθόριζε την σχέση τους για πάντα.

Το ενδιαφέρον της λαμπερής Selune για αυτή την οντότητα ήταν μεγάλο. Ήθελε να την πλησιάσει, να την αγγίξει, να την αποδεχτεί και να την μάθει. Σε αντίθεση με την σκοτεινή Shar, η οποία βλέποντας αυτή την ύπαρξη γέμισε ανησυχία και απομακρύνθηκε σιωπηλά από κοντά της. Με τον χρόνο η οντότητα αποκτούσε συνείδηση, με τον χρόνο πάλι, αποκτούσε υπόσταση και με τον χρόνο δημιουργήθηκε «Ο κόσμος».

«Ο Κόσμος» όμως δεν ήταν ολοκληρωμένος. Πάντα κάτι ένιωθε να λείπει. Τόσες ιδέες μέσα του αλλά και πώς να τις δημιουργήσει; Μέσα στην απελπισία και την στεναχώρια του ζήτησε την βοήθεια της Selune. Της ζήτησε να τον φωτίσει και να του φέρει ζεστασιά ώστε να μπορέσει να δημιουργήσει τη ζωή που τόσο ονειρευόταν. Η Selune συγκινημένη απο τα όνειρα του «Κόσμου» θέλησε να τον βοηθήσει, η Shar όμως που παρακολουθούσε από μακριά όλο αυτό το διάστημα, είχε αντίθετη άποψη. Έτσι για πρώτη φορά φάνηκε η διαφορετικότητα των δύο αδελφών και δημιουργήθηκε ένα τεράστιο χάσμα, που επρόκειτο να κρατήσει για αιώνες δίχως να κλείσει ποτέ.

Μέσα στον πόλεμο η Selune κατάφερε να φτάσει στην άκρη του χωροχρόνου. Στον πυρήνα της δημιουργίας του κόσμου. Ένα κομμάτι χάους γεμάτο με αδιαμόρφωτα στοιχειώδη κομμάτια. Παρά τον πόνο που της προκαλούσε, κατάφερε να πιάσει με την χούφτα της ένα φλεγόμενο στοιχείο που έκαιγε σαν τον ήλιο. Το τοποθέτησε στο διάστημα και αυτό έλουσε τον κόσμο με ζεστασιά. Και αυτή η ζεστασιά γέννησε τη ζωή, που «ο Κόσμος» λαχταρούσε τόσο πολύ.

Η Shar, μέσα στο μίσος της, βλέποντας την πληγωμένη Selune ξεκίνησε να της επιτίθεται, δίχως έλεος, με ό,τι δύναμη είχε. Με κάθε χτύπημα της, έπαιρνε και λίγο από το φως της αδερφής της μέσα στο δικό της σκοτάδι. Το μόνο που σκεφτόταν ήταν να επαναφέρει τον κόσμο πίσω στο τίποτα. Γιατί για τη Shar το τίποτα ήταν τα πάντα της. Ήταν το σπίτι της και ο δικός της κόσμος. Ένας κόσμος στον οποίο μπορούσε να υπάρχει ξανά αρμονικά με την αδερφή της.

Με τις τελευταίες δυνάμεις που της είχαν απομείνει, η Selune, έβγαλε την θεϊκή της ουσία μέσα από το σώμα της, σχηματίζοντας μια σφαίρα μαγείας και την πέταξε με δύναμη πάνω στην Shar. Μόλις η σφαίρα χτύπησε την Shar, μια τεράστια έκρηξη συνέβη που δημιούργησε τη Mystryl. Τη θέα της μαγείας.

Η Mystryl γεννήθηκε μέσα από το φως και το σκοτάδι των δύο αδερφών. Παρόλα αυτά αποφάσισε να βοηθήσει την μητέρα της Selune σε αυτή την δύσκολη μάχη. Με την βοήθεια της Mystryl, η Selune βγήκε νικήτρια και οι δυο αδερφές αποφάσισαν να κάνουν ανακωχή. H Shar όμως, γεμάτη απέχθεια και πικρία, ορκίστηκε να εκδικηθεί την αδερφή της μέχρι το τέλος του κόσμου. Έτσι το χάσμα μεταξύ των δύο αδερφών δεν έκλεισε ποτέ.

Τι απέγινε η Shar; Γύρισε πίσω στον κόσμο των σκιών κρύβοντας την ύπαρξή της. Σχεδιάζοντας την επόμενή της κίνηση. Ζώντας μια ζωή χτισμένη γύρω από το μίσος της για την αδερφή της. Μέσα στην μοναξιά της…

Χωρίς το φως της Selune να μεγαλώνει τα σκοτάδια της.

Όσο για την Selune… Τα παιδιά της αυξάνονταν. Η λατρεία της αυξανόταν κι έτσι μεγάλωνε και η δύναμή της, μέσα από την πίστη, χωρίς όμως να ξεχνάει την αδερφή της.

 Περιμένοντας για την στιγμή που θα ξανά φωτίσει τα σκοτάδια της.

Αυτό ήταν το πρώτο μέρος της στήλης Story Time και όλοι εδώ στην Ταβέρνα ελπίζουμε να το απολαύσατε καλά μας γκόμπλιν. Αν θέλετε πείτε μας πως σας φάνηκε στα σχόλια και περιμένουμε και τις δικές σας προτάσεις για το επόμενο θέμα. Ποτέ δεν ξέρεις, ίσως και να τις λάβουμε υπ’ όψιν.

Ζέφη Παπαδάκη
Ζέφη Παπαδάκη

zefi.gtavern@gmail.com

Πίσω από τις στοίβες βιβλίων, πινέλων, χαρτιών, μολυβιών, ζαριών και μικροφώνων, με ένα τίμιο Perception, ο οποιοσδήποτε μπορεί να διακρίνει ένα Goblin γεμάτο μπογιές. Η Ζέφη για άλλη μια φορά ψάχνει απεγνωσμένα την επόμενη δημιουργική ασχολία της. Αν δεν βρίσκεται στον μικρόκοσμό της, μπορεί να την βρει κανείς παρέα με άλογα, για πεζοπορία σε ειδυλλιακά δάση και λίμνες κυνηγώντας ηλιοβασιλέματα, ή απλά να αράζει στην ταβέρνα των Γκόμπλινς πίνοντας οτιδήποτε ΜΗ αλκοολούχο και ακούγοντας ιστορίες.