Λογαριασμός Μέλους

Back to Top

Unearthing Arcana: Barbarian and Monk

Με τη 13η και τελευταία προσθήκη στη σειρά Unearthing Arcana παίρνουμε μια μυρωδιά από τα δύο πιο φρέσκα και ευωδιαστά spins στα κατά τα άλλα αρκετά παραδοσιακά classes, βάρβαρου και monk. Με μότο “my raging brings all the magic to the yard” και “this isn’t even my final form” έρχονται να σπάσουν τα κόκκαλα του στερεότυπου και να ξελογιάσουν όλους τους παίχτες με τα top dawg power moves που κουβαλάνε.

Όπως σε όλα τα άρθρα της σειράς, τα features θα αναλύονται με τα ακόλουθα χρώματα:

Κόκκινο: Κακό, αδύναμο ή δυσλειτουργικό
Πορτοκαλί: Οκ σε μερικές περιπτώσεις
Πράσινο: Καλό και χρήσιμο
Μπλέ: Πολύ δυνατό και ίσως πάνω από το μέσο όρο των αντίστοιχων features

Illustration από zhangqipeng

Path of the Wild Soul

Βαθιά εμποτισμένος με τις χαοτικές ενέργειες του Feywild, επειδή μεγάλωσες εκεί, κάποιος δρόμος σε έφερε ή επειδή αυτό το παράξενο χόρτο ήταν πιο δυνατό από όσο περίμενες, κάθε φορά που μπαίνεις σε rage εκρήγνυσαι σε μια εκκένωση χαοτικής ενέργειας, σαν νεαρός εβραίος σε bar mitzvah.

Lingering Magic (επίπεδο 3ο): Οι παρενέργειες των οπιούχων που σε έφεραν εδώ ήταν τελικά θετικές, καθώς πλέον το σώμα σου έχει μάθει να αναγνωρίζει ίχνη μαγείας, στη μορφή του Detect Magic χωρίς spell slot ή components, τόσες φορές όσο το constitution modifier σου. Απέφυγε να το χρησιμοποιείς κοντά στο γκρουπ, καθώς λαμπυρίζεις στα χρώματα της σχολής μαγείας που αισθάνεσαι, εκτός αν σε ελκύει η ιδέα του barbarian disco ball.

Wild Surge (επίπεδο 3ο): Το ζουμί του subclass. Η λίστα με τα αποτελέσματα των “omg, πρώτη φορά μου συμβαίνει αυτό” rage σου. Τα πιθανά effects όταν ανοίγεις το rage είναι τα εξής 8:

  1. Εκρήγνυσαι με νεκρική ενέργεια έως 30 feet γύρω σου και παίρνεις σαν temporary hp το σύνολο της ζημίας που προκάλεσες.
  2. Τηλεμεταφέρεσαι έως 20 feet σε κενό χώρο και μπορείς να το επαναλάβεις όσο κρατάει το rage σαν bonus action.
  3. 1d4 πνεύματα εμφανίζονται έως 30 feet από εσένα και αμέσως προχωράνε τυχαία 30 feet. Στο τέλος του γύρου σου εκρήγνυνται για 2d8 force damage, σε 5 feet (Dexterity saving throw).
  4. Τυλίγεσαι με arcane ενέργεια, για +2 AC και προκαλείς σε όποιο πλάσμα εντός 10 feet σε πετυχαίνει με επίθεση, ζημία όση το Constitution modifier σου.
  5. Προκαλείς ανεξέλεγκτη βλάστηση 10 feet γύρω σου, όσο είσαι σε rage θεωρείται difficult terrain.
  6. Παίρνεις μια δόση μέλλοντος, προκαλώντας σε όλους σε 30 feet disadvantage σε attacks εναντίων σου έως την αρχή του επόμενου γύρου σου (Wisdom saving throw).
  7. Σκιές τυλίγουν το όπλο σου, το οποίο πλέον είναι thrown (20/60), light και προκαλεί psychic ζημιά. Αν τυχόν σου πέσει, κάτω ή πάνω σε κάποιον, τέλος γύρου γυρνά στο χέρι σου.
  8. Μια ακτίνα δυνατού φωτός 5 feet πλατιά και 60 feet μακριά τινάσσεται από το στήθος σου, για 2d8 και blind έως τον επόμενο γύρο (Constitution saving throw).

Γενικά κρίμα σε ό,τι βρεθεί στο διάβα σου.

Magic Reserves (επίπεδο 6ο): Επειδή το puff, puff, give, είναι νόμος, έτσι και εσύ μοιράζεσαι τις ενεργειακές ντόπες σου. Μπορείς να αγγίξεις ένα πλάσμα και να του μεταφέρεις 1d4 (1d6 στο 14ο επίπεδο) μαγικής ενέργειας που μεταφράζεται σε, είτε ένα spellslot όσο το νούμερο που έφερες για τους παράξενους με τα βιβλία, είτε 5 επί το νούμερο που έφερες temporary hp για τους regular bros. Σε κάθε περίπτωση, you take one for the team καθώς παίρνεις 5 επί το νούμερο που έφερες σε force damageNo pain no gain άλλωστε.

Arcane Rebuke (επίπεδο 10ο): Μαθαίνεις στον κάθε μαγικό τραμπούκο να πολεμά σαν άντρας, καθώς κάθε φορά που κάνεις saving throw όσο είσαι σε rage, μπορείς σαν reaction να δώσεις 3d8 πόνου στον θρασύδειλο που στο προκάλεσε.

Chaotic Fury (επίπεδο 14ο): Δείχνεις στην ενέργεια μέσα σου who’s the boss, καθώς σαν bonus μπορείς να ρίχνεις ξανά και να αντικαταστείς ένα effect από τη λίστα σου όσο είσαι σε rage.

Illustration από firatsolhan

Way of the Astral Self

Με σκοπό την τελειοποίηση του δοχείου του πνεύματος που λέγεται σώμα, οι μοναχοί του Way of the Astral Self επικεντρώνουν τους διαλογισμούς τους στην υλοποίηση του ιδεατού για αυτούς σώματος μέσα από το ki (την πνευματική τους ενέργεια). Προσοχή καθώς τους πλησιάζεις, ίσως θα έπρεπε να τρέχεις για τη ζωή σου.

Arms of the Astral Self (επίπεδο 3ο): Τα πρώτα αποτελέσματα του βαθύ διαλογισμού σου επιτρέπουν σαν bonus action, με 2 ki points, να επικαλεστείς τα χέρια του ιδεατού σώματός σου για 10 λεπτά. Όσο διατηρούνται, μπορείς να χρησιμοποιείς το Wisdom σαν modifier για Strength checkssaving throws καθώς και attack rolls με τα χέρια, παίρνεις 10 feet reach και κάθε φορά που επιτίθεσαι, επιτίθενται και τα επιπλέον χέρια σαν bonus action (με αυξανόμενο αριθμό επιθέσεων σε επίπεδα 11 και 17). Oraoraoraoraora!

Visage of the Astral Self (επίπεδο 6ο): Με την ιδέα σου για το τέλειο σώμα να παίρνει σχήμα επικαλείσαι όλο και περισσότερα μέρη του σώματος αυτού. Μπορείς να επικαλεστείς και το πρόσωπο του Astral Self σου για 10 λεπτά, σαν bonus action ή σαν μέρος του bonus action με το οποίο επικαλέστηκες τα Astral Arms σου. Κερδίζεις advantage σε Wisdom (Insight) και Charisma (Intimidationchecks, όραση σε μαγικό ή μη σκοτάδι εμβέλειας 120 feet και συμβόλαια από scam εταιρίες αδυνατίσματος για πριν/μετά φωτογραφίες.

Awakening of the Astral Self (επίπεδο 11ο): Η εκπαίδευσή σου με αυτό το νέο σώμα αποδίδει καρπούς, καθώς μαθαίνεις να χρησιμοποιείς εκτενώς τα Arms και Visage of the Astral Self σου. Μπορείς να κάνεις Deflect Missile σε acid, fire, cold, lightning ή force damage, προκαλείς επιπλέον ζημιά σε επιθέσεις με τα Arms όσο το martial die σου, και μπορείς να μιλήσεις μέσω του Visage και να ακουστείς είτε σε όλους εντός 600 feet ή σε ένα στόχο εντός 30 feet, χωρίς να σε ακούσει άλλος. Μια επιπλέον δόση monk στον monk σου.

Complete Astral Self (επίπεδο 14ο): Αγγίζοντας την τελειότητα, μαθαίνεις, ξοδεύοντας 10 ki να επικαλείσαι και το ολοκληρωμένο σώμα του Astral Self σου, το οποίο σε καλύπτει σαν πανοπλία για 10 λεπτά. Όσο διατηρείται έχεις επιπλέον +2 AC όσο έχεις τις αισθήσεις σου, κάνεις μια επιπλέον επίθεση σαν μέρος του Extra Attack σου με τα Arms και σου επιστρέφεται Wisdom modifier ki, όταν ένα πλάσμα πέσει αναίσθητο 10 feet από εσένα (reaction). Τώρα που ολοκλήρωσες το meditation σου, παίρνεις και δικαιωματικά τον τίτλο του super power ranger.

Illustration από Sandara

Ένα από τα πιο αξιοπερίεργα Unearthed Arcana που κουβαλάει δύο από τα πιο πικάντικα και αξιόλογα (πλην memeworthysubclasses, που σίγουρα θα αφήσουν ανεξίτηλα το σημάδι τους στα εκάστοτε classes. Οι δύο βασιλιάδες της πρώτης γραμμής έπεται να δροσίσουν το διψασμένο melee κοινό, όπως το παγωμένο ale ξεδιψά τους νάνους, καθώς είναι από τα λίγα subclass που σέβονται το balance. Ωστόσο, παραμένουν playtest material, επομένως μολύβια, τραπέζια, DMs και….

Καλό playtesting!

Πίνακας Περιεχομένων Unearthing Arcana

Artificer: Armorer
Barbarian: Path of the Beast, Path of the Wild Soul
Bard: College of Creation, College of Spirits
Cleric: Twilight Domain, Unity Domain
Druid: Circle of Stars, Circle of Wildfire
Fighter: Psi Knight, Rune Knight
Monk: Way of the Astral Self, Way of the Ascendant DragonWay of Mercy
Paladin: Oath of the Watchers
Ranger: DrakewardenFey Wanderer, Swarmkeeper
Rogue: Phantom, Revived, Soulknife
Sorcerer: Aberrant Mind, Clockwork Soul, Psionic Soul
Warlock: Genie Patron, The Lurker in the Deep Patron, Noble Genie Patron, Undead Patron
Wizard: Order of Scribes, Tradition of Onomancy
Races: Dhampir, Hexblood, Reborn, Fairy, Hobgoblin of the Feywild, Owlfolk, Rabbitfolk
Feats
Variant Class Features
Magic Tattoo
Summoning Spells
Mages of Strixhaven
(Spellcaster subclasses)

Απόστολος Παναγιωτάκης
Απόστολος Παναγιωτάκης

theronsunstrider@gmail.com

Τις σπάνιες στιγμές που μπορεί κανείς να τον συναντήσει , (επειδή οι servers του WoW κάνουν update), το μυθολογικό πλάσμα, γνωστό στην κοινή ως Απόστολος Παναγιωτάκης, βρίσκει το δρόμο του σε ένα τραπέζι, ζάρια και μερικές αθώες ψυχές να ζαλίσει με τη φλυαρία του προτού περάσει το αναγκαίο χρονικό διάστημα και επιστρέψει στο φυσικό του περιβάλλον. Σε άλλες σπάνιες περιπτώσεις, έχει παρατηρηθεί να περνάει και σε αλλά φανταστικά realms, καθώς απ’ ότι φαίνεται είναι γνώστης πάσης μορφής της νερντικής διαλέκτου