Λογαριασμός Μέλους

Back to Top

Unearthing Arcana: Folk of the Feywild

Ακολουθώντας τη στροφή στο περιεχόμενο των φυλών, το επόμενο Unearthed Arcana έρχεται φέρνοντας μια γερή δόση από το κραυγαλέα ευφάνταστο και το χαοτικά περίεργο, προσθέτοντας στις διαθέσιμες φυλές, τους φανταχτερούς λαούς του Feywild. Με ορδές από λιλιπούτειες νεράιδες, εξωτικά τελώνια και πλήθη από πιο ζωόμορφα ανθρωποειδή, το μόνο σίγουρο είναι ότι το Material Plane θα είναι πιο αλλόκοτο από ποτέ. Μια νέα εποχή για όλους τους λάτρεις της διάστασης της αδάμαστης μαγείας και μια πρόκληση να πιέσουν τα όρια της κανονικότητας στο έπακρο.

Όπως σε όλα τα άρθρα της σειράς, τα features θα αναλύονται με τα ακόλουθα χρώματα:

Κόκκινο: Κακό, αδύναμο ή δυσλειτουργικό
Πορτοκαλί: Οκ σε μερικές περιπτώσεις
Πράσινο: Καλό και χρήσιμο
Μπλε: Πολύ δυνατό και ίσως πάνω από το μέσω όρο των αντίστοιχων features

Illustration από MattDixon

Fairy

Πολύχρωμα μικρά σκανταλιάρικα ιπτάμενα fey, εμποτισμένα ως το κόκκαλο με τη μαγεία του Feywild. Αδιαμφισβήτητα η πρώτη φυλή που σκέφτεται κανείς όταν ακούει για Fey Folk. Η σωστή νεράιδα είναι η προσωποποίηση του αλλόκοτου, από τα περίεργα φυσικά χαρακτηριστικά, μέχρι τον αναπάντεχο αυθορμητισμό και τις απρόβλεπτες συμπεριφορές. Ένας miniature εκπρόσωπος του χάους, που υπόσχεται μια πικάντικη εμπειρία για κάθε γκρουπ.

Fairy Traits:

Type: Fey. Φτερωτός, γεμάτος μαγεία και glitter. Τι περίμενες;

Size: Small. Το κατάλληλο μέγεθος για maximum mayhem.

Speed: 30 feet. Η κοντοπόδαρη ταχύτητα είναι για τους κοινότυπους.

Fairy Flight: Πετάς με την ίδια ταχύτητα, με την οποία κινείσαι, και μπορείς να αιωρείσαι ανεξάρτητα αν έχεις φτερά. Εσείς το λέτε μαγεία, εγώ caffeine overdose.

Fairy Magic: Γνωρίζεις τα ξόρκια Druidcraft και Faerie Fire. Μπορείς να χρησιμοποιείς το Faerie Fire είτε μια φορά τη μέρα δωρεάν, είτε με τα δικά σου spellslots. More glitter!

Fey Passage: Μπορείς να χωρέσεις σε ανοίγματα έως 1 foot στενά. Φαντάσου να ρουφούσες την κοιλία σου.

Illustration από Bayardwu

Hobgoblin of the Feywild

Μεγαλύτερα και πονηρότερα από Goblin, αλλά μικρότερα και εξυπνότερα από Bugbears. Με τα κατάλληλα χαρακτηριστικά για το τέλειο Goblinoid race και μια fey κληρονομιά που θα ζήλευαν και τα ξωτικά, τα Hobgoblins παίρνουν τη θέση τους ανάμεσα στις μοντέρνες φυλές, αποβάλλοντας μια και καλή τον μανδύα του glorified goblin captain. Με τη μαγική τους κληρονομιά να βασίζεται πάνω στον νόμο της ανταποδοτικότητας του Feywild, έρχονται να αποδείξουν έμπρακτα ότι you aint never had a friend like them.

Hobgoblin traits:

Type: Humanoid. Σας είπαμε κύριε, ο όρος Goblinoid δεν υπάρχει.

Size: Medium. Το ευχάριστο middle ground.

Speed: 30 feet. Ούτε κέρδισες, ούτε έχασες.

Darkvision: 60 feet. Πρώτο τεύχος στο How to monster race.

Fey Ancestry: Έχεις advantage ενάντια σε charm effects. Όχι όλο το πακέτο, αλλά ένα σημαντικό κομμάτι.

Fey Gift: Βάζοντας το “Bro” στο “Bro code”, μπορείς να χρησιμοποιήσεις το Help action σαν bonus, τόσες φορές όσες το proficiency σου. Σαν να μην έφτανε αυτό, από το 3ο επίπεδο και μετά, όταν χρησιμοποιείς το Help action, μπορείς να δώσεις σε εσένα και τον στόχο του Help action 1d6 + proficiency temporary hitpoints ή επιπλέον 10 feet ταχύτητα. Εναλλακτικά, μπορείς να δώσεις στον στόχο που χτύπησε η επίθεση που χρησιμοποίησε το Help action σου, disadvantage στην επόμενη επίθεσή του εντός ενός λεπτού. Bros before foes.

Fortune of the many: Επειδή δεν μπορούν να είναι όλοι hobgoblins, ο νόμος της κληρονομιάς σου δουλεύει και αντίστροφα. Όταν αποτυγχάνεις ένα attack roll ή saving throw, μπορείς να αντλήσεις δύναμη από τους φίλους σου και να προσθέσεις ένα bonus στη ζαριά σου ίσο με τους συμμάχους γύρω σου (maximum +5). Hobgoblin together strong!

Illustration από Gaudibendia

Owlfolk

Φήμες μιλούν για φτερωτές φιγούρες, που κινούνται χωρίς θόρυβο ή δυσκολία στον νυχτερινό ουρανό. Για ανθρωπόμορφες σιλουέτες καλυμμένες με πυκνά πούπουλα στα χέρια, πόδια και το ζευγάρι φτερά στις πλάτες τους. Με τεράστια διαπεραστικά μάτια, τα οποία μπορούν να ανιχνεύσουν τη μαγεία γύρω τους, και ένα μικρό αλλά μυτερό ράμφος. Άλλοι λένε πως είναι μεσονύκτιοι vigilantes, άγρυπνοι κυνηγοί της νύχτας. Άλλοι πάλι λένε ότι είναι μικροσκοπικά, αεικίνητα, σκανταλιάρικα fey, έτοιμα να σου σερβίρουν μια μερίδα irresistible owl eyes, όταν πάρεις χαμπάρι τι έκαναν όσο δεν τα έβλεπες.

Owlfolk traits:

Type: Humanoid. Απλά μην το αναφέρεις στα τραπέζια με τα Giant Owl ξαδέρφια.

Size: Medium or Small. Τώρα και σε travel size!

Speed: 30 feet. Ο χρήστης Aarakocra αντέδρασε με angry emoji.

Darkvision: Ένα επιπλέον 30 feet bonus μόνο για πάρτη σου. What a hoot!

Magic Sight: Μπορείς να χρησιμοποιείς Detect Μagic σαν ritual ή με δικά σου spellslot αν έχεις. Something’s not quite right!

Nimble Flight: Μπορείς να πετάς με την ίδια ταχύτητα που περπατάς. Όταν πέφτεις, μπορείς να ρίξεις ένα Dexterity saving throw, για να σταματήσεις την πτώση σου και να φτάσεις στο σημείο πετώντας αντί πέφτοντας. Ο ουρανός είναι δικός σου.

Silent Feathers: Έχεις proficiency στο stealth skill. Whoooo did that?!

Illustration από AlectorFencer

Rabbitfolk

Ενσαρκώνοντας έντονα το πνεύμα της ελευθερίας και του ασταμάτητου ταξιδιού, από τα βάθη του Feywild έρχονται δίποδα τριχωτά πλάσματα, με μεγάλες πατούσες και ακόμα μεγαλύτερα αφτιά. Ευλογημένα με εξαιρετικά αντανακλαστικά, δυνατά πόδια και μια έντονη δόση από την ιδιαίτερη τύχη της πατρίδας τους, φαίνεται να βρίσκονται πάντα μερικά βήματα μακριά από κάθε κίνδυνο που παραμονεύει. Skittish, γεμάτα ενέργεια και πάντα με νου στην περιπέτεια, συνήθως θα τα βρεις να περνούν μέσα από λαγούμια επειδή άργησαν σε κάποιο tea party.

Rabbitfolk traits:

Type: Humanoid. Για να μη σε περάσει το πάρτι σου για μεσημεριανό.

Size: Medium or Small. Λαγός ή κουνέλι;

Speed: 30 feet. Η ταχύτητα είναι για τους σκαντζόχοιρους.

Hare-trigger: Προσθέτεις το proficiency σου στο initiative. Μια ζωή στην τσίτα.

Leporine Sences: Έχεις proficiency στο Perception skill. Παρενέργεια από το πολύ τσάι.

Lucky Footwork: Όταν αποτυγχάνεις σε ένα Dexterity saving throw, μπορείς να χρησιμοποιήσεις το reaction σου για να προσθέσεις 1d4 στο αποτέλεσμα. Πάντα on your feet.

Rabbit Hop: Μία φορά σε κάθε γύρο, αν έχεις κουνηθεί τουλάχιστον 5 ft και έχεις ακόμα ταχύτητα, μπορείς να πηδήξεις 1d12 feet προς οποιαδήποτε απόσταση, χωρίς να σου κοστίσει σε ταχύτητα κίνησης. Happy feet just got happier.

Illustration από Thelona
Illustration από Thelona

Συνολικά τέσσερις νέες ζουμερές προσθήκες στο roster των διαθέσιμων φυλών, που εγγυώνται να δώσουν στο πάρτι σας την ιδιαίτερη, αλλοπρόσαλλη χροιά των κατοίκων του Feywild, μετατρέποντας κάθε εξόρμηση σε μοναδικά αξέχαστη εμπειρία. Όπως και το Feywild, αυτές οι φυλές δεν είναι απαραίτητα για το κάθε τραπέζι, αλλά μια ανοιχτή πρόσκληση για όσους τολμούν να δαμάσουν την παραξενιά των λαών του. Όπως πάντα, δεχτείτε τις με ένα grain of salt, καθώς παραμένουν playtest material, βρείτε DM, τραπέζια, όρεξη και:

Happy Playtesting.

Απόστολος Παναγιωτάκης
Απόστολος Παναγιωτάκης

theronsunstrider@gmail.com

Τις σπάνιες στιγμές που μπορεί κανείς να τον συναντήσει , (επειδή οι servers του WoW κάνουν update), το μυθολογικό πλάσμα, γνωστό στην κοινή ως Απόστολος Παναγιωτάκης, βρίσκει το δρόμο του σε ένα τραπέζι, ζάρια και μερικές αθώες ψυχές να ζαλίσει με τη φλυαρία του προτού περάσει το αναγκαίο χρονικό διάστημα και επιστρέψει στο φυσικό του περιβάλλον. Σε άλλες σπάνιες περιπτώσεις, έχει παρατηρηθεί να περνάει και σε αλλά φανταστικά realms, καθώς απ’ ότι φαίνεται είναι γνώστης πάσης μορφής της νερντικής διαλέκτου