Λογαριασμός Μέλους

Back to Top
 

Crafting Workshop 101

Crafting Workshop 101

Πότε: Σάββατο 3 Ιουνίου 2022, 19:00 – 20:30
Που: Στο Πολιτιστικό Συνεδριακό κέντρο Ηρακλείου
Είσοδος: Δωρεάν (περιορισμένος αριθμός θέσεων)
Διοργάνωση: DM Cuckoos, Goblin’s Tavern, eFantasy.gr Ηράκλειο Κρήτης, Cretan Comic Con

Σημείωση: Το παρών workshop απευθύνεται σε άτομα άνω των 15 λόγω χρήσης αιχμηρών εργαλείων.

Το Εργαστήριο

Στο “Crafting Workshop 101” οι συμμετέχοντες θα έχουν την δυνατότητα να φτιάξουν ένα πύργο μεσαιωνικής αρχιτεκτονικής, ο οποίος θα έχει την ικανότητα να ανακατεύει και να ρίχνει ζάρια. Τέτοιοι πύργοι στον κόσμο των Επιτραπέζιων Παιχνιδιών Ρόλων (RPGs) είναι γνωστοί ως Dice Towers. Το πιο ενδιαφέρον απ’ όλα είναι πως οι συμμετέχοντες σύμφωνα με τις οδηγίες και την βοήθεια που θα προσφέρει ο εισηγητής θα καταφέρουν να τον φτιάξουν με οικονομικές πρώτες ύλες που θα βρει κανείς στα περισσότερα σπίτια, ενώ η τελική μορφή του δε θα μοιάζει καθόλου με τα αρχικά υλικά. 

Πως μπορώ να συμμετέχω;

Επειδή ο χώρος είναι περιορισμένος οι θέσεις των επίδοξων crafters θα είναι επίσης περιορισμένες. Εάν σας ενδιαφέρει παρακαλούμε συμπληρώστε την φόρμα που θα βρείτε παρακάτω ΚΑΙ να είστε 10 λεπτά νωρίτερα. Οι θέσεις που θα περισσέψουν θα είναι διαθέσιμες στους επισκέπτες του Cretan Comic Con που βρίσκονται εκεί. Τέλος, το κοινό που θέλει να παρακολουθήσει είναι ευπρόσδεκτο! Για την δήλωση συμμετοχής πάτησε εδώ.

Ο Crafter – Αλέξανδρος Οικονομάκης

Παιδί των 90’s. Αγαπημένες φράσεις: “Put details on your things” και “Let’s paint it with a sexy grey”. Όταν ο Αλέξανδρος ήταν 11,  έφτιαξε μια μικρή λειτουργική βαλλίστρα από ξυλάκια, μια καλή δεξιότητα αν είσαι σε φυλακή στην Βραζιλία αλλά όχι για παιδί δημοτικού. 

Όταν ενηλικιώθηκε είπε να μπει στο Φυσικό τμήμα του Πανεπιστημίου Κρήτης και αργότερα, κυνήγησε γνώσεις σχετικά με την 3D σχεδίαση & εκτύπωση, τα laser και την ηλεκτρονική. Αυτά είχαν ως αποτέλεσμα το 2018 να παντρέψει την τεχνολογία και το Old School Crafting σε οικονομικά επίπεδα που αρμόζουν στην ολιστική οικονομία της Ελλάδας του σήμερα… Από το 2021 βρήκε ένα ήσυχο τραπέζι και τσάμπα μπύρα στο Goblin’s Tavern που τον βοήθησε, αυτό που κάνει τόσα χρόνια για το Youtube, τώρα να το κάνει και από κοντά. 

Ασχολείται με τις κατασκευές terrain, ships, tankships και machines για Dungeons & Dragons και παρόμοιας εποχής επιτραπέζιων παιχνιδιών καθώς επίσης και με το prop making. Αν παρακολουθείτε την ομάδα του Questaro & Goustaro στο YouTube, σίγουρα έχετε βρεθεί μπροστά σε δημιουργίες του (και θα βρεθείτε και σε άλλες…σσσς…).

Κορυφαίο του επίτευγμα και στιγμή στην καριέρα του, ήταν όταν άρχισε το πρώτο του κανάλι στο YouTube το 2018 σε άπταιστα Αγγλοκρητικά κάνοντας και τον τελευταίο καθηγητή αγγλικών να πέσει σαν σουλιώτισσα από τον 5ο. 

Φωτογραφίες από το περσινό workshop που πραγματοποιήθηκε στο «Cretan Comic Con 2022»