Λογαριασμός Μέλους

Back to Top
 

Rolling Bones – Cretan Comic Con 2024

Rolling Bones!
RPG Sessions on Cretan Comic Con ’24

Που: Στο Πολιτιστικό Συνεδριακό κέντρο Ηρακλείου
Διοργάνωση: Cretan Comic Con, Goblin’s Tavern & eFantasy
Πότε: Σάββατο 8 Ιουνίου 2024
Είσοδος: Δωρεάν

Περιγραφή

Το φετινό Cretan Comic Con έφτασε και, τα πράσινα μικρά γκόμπλιν από το υπόγειο του Goblin’s Tavern θα δώσουν να γεμίσουν τραπέζια με παιχνίδια ρόλων, αγωνία, δράση και πολλά… κοκκάλινα ζάρια!

Εάν είσαι έμπειρος και το party δε μαζεύεται ή θες να παίξεις γνωρίζοντας νέο κόσμο είσαι ευπρόσδεκτος. Εάν πάλι, δεν έχεις την παραμικρή ιδέα και όμως, παρ’ όλα αυτά, θες να δοκιμάσεις επιτέλους αυτό το Dungeons & Dragons που σε έχει πρήξει το Stranger Things, μην φοβάσαι. Οι αφηγητές είναι έμπειροι και θα σε βοηθήσουν σε κάθε βήμα σου!

Πως μπορώ να παίξω μαζί σας;

Για να παίξεις μαζί μας δεν χρειάζεται κανένα προαπαιτούμενο, εξοπλισμός ή γνώσεις. Μόνο να θες να γνωρίσεις των κόσμο των Επιτραπέζιων Παιχνιδιών Ρόλων όπως το Dungeons & Dragons, Call of Cthulhu κτλ. Για να κλείσεις θέση πέρασε από το τραπέζι του Goblin’s Tavern πριν το event και τρόμαξε τα goblin ουρλιάζοντας το όνομα σου!

Διαθέσιμα τραπέζια για το Σάββατο 8 Ιουνίου:

Τραπέζι no 1 - Scales of Justice - 4:00μμ - 8:00μμ

Τραπέζι no 1 – Scales of Justice
Ώρες:
4:00μμ – 8:00μμ

Είδος RPG: Dungeons & Dragons 5th edition
Παίκτες: 3 εώς 5 (Ιδανικό για αρχάριους παίκτες)
Χαρακτήρες: Προκατασκευασμένοι 2ου επιπέδου
Δημιουργοί: MonkeyDM (Προσαρμοσμένο)
Αφηγητής: Χρήστος Κατσιούλας

Υπόθεση Περιπέτειας
Μέσα στo λιμάνι του Olin, ένας πατέρας με το όνομα Heron Lestrade δουλεύει μέρα και νύχτα ως υποδηματοποιός, στην προσπάθεια να βγάλει αρκετά χρήματα για να πληρώνει την θεραπεία της κόρης του στην Κλινική “The Fairview Clinic”. Πρόσφατα τον λήστεψαν, κλέβοντας όλα τα χρήματα που είχε μαζέψει στο σπίτι του, οπότε έχει αναρτήσει αγγελίες ζητώντας βοήθεια. Εσείς, αποκριθήκατε στην έκκληση για βοήθεια του απελπισμένου πατέρα και βρίσκεστε στο κατώφλι του σπιτιού του.

Αυτή η σύντομη περιπέτεια επικεντρώνεται στην εξοικείωση νέων παικτών με το Dungeons and Dragons 5e και στο να δώσει την ευκαιρία σε έμπειρους παίκτες για να ζήσουν κάτι διαφορετικό από την κλασική περιπέτεια βασισμένη στη μάχη. Οι χαρακτήρες θα έρθουν αντιμέτωποι με μια μυστήρια κλοπή, θα έχουν την ευκαιρία να την διερευνήσουν, να βρουν στοιχεία και να αντιμετωπίσουν μερικά ηθικά διλήμματα.

Θα είναι δίκαιες οι επιλογές τους;

Τραπέζι no 2 - Wild Sheep Chase - 05:00μμ - 08:00μμ

Τραπέζι no 2 – Wild Sheep Chase
Ώρες: 05:00μμ – 08:00μμ

Είδος RPG: Dungeons & Dragons 5th edition
Παίκτες: 3 εώς 5
Χαρακτήρες: 4ου επιπέδου (Διατίθενται προκατασκευασμένοι)
Δημιουργός: Winghorn Press
Αφηγητής: Καδιανή Κυριακάκη

Υπόθεση Περιπέτειας
Σε ένα απροσδιόριστο σύμπαν πολύ πολύ μακριά… ένα πρόβατο μπεεε-νει τρέχοντας σε ένα δωμάτιο. Όχι υπερβολικά περίεργο μπορεί να σκέφτεστε, αλλά αυτό το προβατάκι έχει πολλά μυστικά μέσα στο μαλλί του.

Τραπέζι no 4 - A Most Potent Brew - 2:00μμ - 5:00μμ

Τίτλος: A Most Potent Brew
Ώρες: 2:00μμ – 5:00μμ

Είδος RPG: Dungeons & Dragons 5th edition
Παίκτες: 3 εώς 5
Χαρακτήρες: 5ου επιπέδου (Διατίθενται προκατασκευασμένοι)
Δημιουργός: Richard Jansen-Parkes, Winghorn Press
Αφηγητής: Μπάμπης Κολοκούρης

Υπόθεση Μια ομάδα αποστέλλεται για να αντιμετωπίσει ένα πρόβλημα που θα πρέπει να είναι παιχνιδάκι ακόμα και σε αρχάριους τυχοδιώκτες, πόσο μάλλον για τους έμπειρους ήρωες που απαρτίζουν τη συντροφιά του τραπεζιού μας. Συγκεκριμένα η αποστολή λέει πως πρέπει να εξοντώσουν κάτι γιγάντιους αρουραίους που έχουν εγκατασταθεί σε ένα κελάρι μπύρας. Όμως, αν θέλουν να πετύχουν τον στόχο τους, οι ήρωές μας θα πρέπει να προσπαθήσουν πολύ! Καθώς θα πάρουν την πρώτη τους γεύση από ένα πραγματικό μπουντρούμι, εξερευνώντας τα ερείπια ενός αρχαίου Μαγικού πύργου.

Τραπέζι no 4 - Το μπλε δρομάκι - 2:00μμ - 6:00μμ

Τίτλος: Το μπλε δρομάκι
Ώρες: 2:00μμ – 6.00μμ

Είδος RPG: Dungeons & Dragons 5th edition
Παίκτες: 3 εώς 5
Χαρακτήρες: Premade 1st Level
Δημιουργός: Ed Greenwood
Αφηγητής: Κρεμαστός Μάριος

Υπόθεση Περιπέτειας
Πριν πολλά χρόνια, ένας μάγος ονόματι Κέιλερ, κατασκεύασε το «Μπλε δρομάκι» για την διασκέδασή του και το γέμισε με αμύθητα πλούτη και θανάσιμες παγίδες. Παρόλο που όλοι ξέρουν ότι το δρομάκι είναι μία παγίδα θανάτου, πολλοί νέοι adventurers προσπάθησαν να διεκδικήσουν τους θησαυρούς του.

Ένα κλασσικό dungeon crawl γεμάτο με γρίφους και παγίδες, φιλικό για νέους παίκτες με ενδιαφέρον για τους πιο έμπειρους.