Λογαριασμός Μέλους

Back to Top
 

One-Page Dungeon: 2ος Επετειακός Διαγωνισμός

One-Page Dungeon: 2ος Επετειακός Διαγωνισμός One-Page Dungeon

Ο Απρίλιος είναι συνυφασμένος με την άνοιξη, το Πάσχα και την αρχή του καλοκαιριού. Όμως είναι ακόμα ταυτόσημος με τον μήνα γενεθλίων της ταβέρνας, καθώς στις 15 Απριλίου του 2019, ο κυρ Πίπης το ανήσυχο γκόμπλιν, κρέμασε τα ταξιδιωτικά του παπούτσια και αποφάσισε να συνταξιοδοτηθεί από τις περιπέτειες του και να ανοίξει την Ταβέρνα του που όλοι αγαπήσαμε. Τρία γεμάτα χρόνια πέρασαν και το γιορτάζουμε, σηκώστε τα ποτήρια σας ψηλά λοιπόν!

Η συνήθεια που έγινε λατρεία αγαπητά γκόμπλιν έφτασε για ακόμα μια φορά! Έφτασε η στιγμή να ανανεώσουμε το ραντεβού μας, όπως υποσχεθήκαμε πέρυσι, με τον διαγωνισμό One-Page Dungeon. Στον διαγωνισμό αυτό, οι συμμετέχοντες καλούνται να δημιουργήσουν ένα dungeon όσο πολύπλοκο ή απλό επιθυμούν, το οποίο χωράει σε μία μονάχα σελίδα! Μικρή σημασία έχει για ποιο σύστημα προορίζεται (D&D 5e, 3,5e ή 2nd, Κρύπτες & Καθάρματα ή Meteor Tales), αν έχει 10, 20 ή 30 δωμάτια, αν έχει horror ή troll θέμα. Το μόνο που έχει σημασία είναι να χωράει σε μια σελίδα!

Αφήστε τη φαντασία σας να τρέξει και δείξτε μας τι μπορείτε να κάνετε! Για τις 10 ιστορίες που θα ενθουσιάσουν περισσότερο τον κ. Πίπη προβλέπεται, αντίστοιχο loot από το υπόγειό του, ακόμα και μια θέση στο επετειακό βιβλίο που θα κυκλοφορήσει αμέσως μετά την λήξη του διαγωνισμού.

Ο διαγωνισμός ολοκληρώθηκε με επιτυχία:

One Page Dungeons:

Για ένα δίκαιο διαγωνισμό οι παρακάτω προϋποθέσεις πρέπει να τηρηθούν απ’ όλους τους συμμετέχοντες. Τα goblin πίσω από τη διοργάνωση αυτού του διαγωνισμού σε καμία περίπτωση δε θέλουν να κόψουν διαγωνιζόμενους αν κάτι δεν πληροί τις προϋποθέσεις. Οπότε, βάλτε τη φαντασία σας να δουλέψει. Μην ανησυχείτε αν κάτι δεν πάει καλά, κάποιο μικρό πράσινο και ενδεχομένως κακάσχημο πλάσμα θα προσπαθήσει να επικοινωνήσει μαζί σας για τις απαραίτητες αλλαγές. Παρακάτω ας δούμε τους κανόνες για να πάρεις μέρος:

Μορφή αρχείου της συμμετοχής

 1. Το αρχείο που θα στείλετε πρέπει να είναι PDF, με την προϋπόθεση πως είναι ξεκλείδωτο καθώς το μπουντρούμι σας ενδέχεται να κοινοποιηθεί στα υπόλοιπα γκόμπλιν της ταβέρνας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
 2. Η σελίδα κειμένου δεν πρέπει να είναι μεγαλύτερη από μέγεθος Α4 (21 x 29,7 εκατοστά), στην οποία ο συγγραφέας μπορεί να γράψει μόνο από τη μια της πλευρά.
 3. Το αρχείο της συμμετοχής δε χρειάζεται να έχει περιθώρια. Ο συμμετέχων μπορεί να χρησιμοποιήσει όλο το χώρο που έχει στη διάθεσή του για να γράψει την περιπέτεια, αρκεί να είναι ευανάγνωστη.
 4. H σελίδα μπορεί να έχει προσανατολισμό «πορτραίτο» ή «τοπίο».
 5. Μη χρησιμοποιείτε πολύ μικρό μέγεθος γραμματοσειράς, μερικοί κριτές μπορεί να είναι γέροι. Το ελάχιστο μέγεθος είναι 10, (με μέγεθος 8 παίζετε με την τύχη σας) σε γραμματοσειρά: Arial, Calibri, Times New Roman ή Impact.

Δημιουργικό κομμάτι

 1. Οι περιπέτειες πρέπει να είναι γραμμένες στα ελληνικά ως προς το κυρίως σώμα. Δεν είναι αναγκαίο ονόματα τεράτων, τοποθεσιών ή επίσημοι κανόνες παιχνιδιού να είναι μεταφρασμένα, εκτός κι αν ο Νοητικός Εκδορέας σας αρέσει περισσότερο από το Mind Flayer. Δεν κρίνουμε!
 2. Κάθε συμμετοχή πρέπει να συμπεριλαμβάνει: Χάρτη, (όσο απλό ή σύνθετο θέλει ο δημιουργός του) το Όνομα του Δημιουργού, καθώς και έναν Τίτλο Περιπέτειας.
 3. Κάθε συμμετοχή όταν σταλεί, πρέπει να συνοδεύεται από ένα μικρό κείμενο περιγραφής της τάξης των 140 χαρακτήρων. Αυτό έχει να κάνει καθαρά με τη συμμετοχή που θα σταλεί με google forms, όχι με το PDF αρχείο και θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως λεζάντα που ο δημιουργός θέλει για τη δημιουργία τους (π.χ. “Ο σκοτεινός τύμβος με τα φαντάσματα που διψάνε για αίμα επειδή ήταν θύματα βρικολάκων”).
 4. Θυμηθείτε ότι οι κριτές μπορεί να μη γνωρίζουν το σύστημα που χρησιμοποιείτε για να γράψετε την περιπέτεια/σενάριο, οπότε καλό θα ήταν να παραμείνετε όσο περισσότερο γενικοί γίνεται με τους κανόνες που θα χρησιμοποιήσετε, στα πλαίσια που είναι αναγκαίο.
 5. Κάθε συμμετοχή πρέπει να είναι πρωτότυπη και να μη χρησιμοποιεί πνευματική ιδιοκτησία άλλων (Intellectual Property – IP), να παραβιάζει την πνευματική ιδιοκτησία ή το εμπορικό σήμα άλλων.
 6. Κάθε συγγραφέας μπορεί να πάρει μέρος στον διαγωνισμό αυστηρά με μια μόνο συμμετοχή.

Άδεια χρήσης

Κάθε συμμετοχή πρέπει να έχει πάνω αριστερά το λογότυπο δικαιωμάτων Creative Commons (CC BY-NC-SA) που βλέπετε παραπάνω ή το link που θα βρείτε εδώ, όπως εμφανίζεται και στο παράδειγμα που θα βρείτε στο τέλος. Η άδεια αυτή επιτρέπει τη μη-εμπορική διανομή στην ιστοσελίδα και την αλλαγή του τύπου αρχείου (pdf, jpeg κλπ) για τη βέλτιστη ανάδειξη της δημιουργίας σας.

Προθεσμία συμμετοχής

Η κάθε συμμετοχή πρέπει να κατατεθεί μέχρι το Σάββατο 30 Απριλίου 2022 στις 23:59 το βράδυ στο link που θα βρεις εδώ Ανακοίνωση: Η προθεσμία κατάθεσης των συμμετοχών σας πήρε αναβολή ως την Κυριακή, 8 Μαΐου 2022 στις 23:59 το βράδυ.

Βραβεία

Η ανακοίνωση των νικητών θα γίνει περίπου μία εβδομάδα μετά το κλείσιμο του διαγωνισμού. Οι δέκα καλύτερες περιπέτειες θα αναδειχθούν στο site της ταβέρνας του κ. Πίπη, σε ένα σύντομο άρθρο, όπου θα υπάρχει και δυνατότητα να τις κατεβάσει το κοινό! Για αυτούς τους ταλαντούχους συγγραφείς, ο κύριος Πίπης θα στείλει τα παρακάτω δώρα:

 • 1η θέση:
  α) Μία άβαφη μινιατούρα του κ. Πίπη, β) Μία large μινιατούρα, γ) 30% έκπτωση για όλες τις αγορές 3Dungeon Prints εντός  δύο μηνών, δ) βιβλίο: Οι Χαμένες Ιστορίες
 • 2η θέση:
  α)  Μία άβαφη μινιατούρα του κ. Πίπη, β) Μία large μινιατούρα, γ) 30% έκπτωση για όλες τις αγορές 3Dungeon Prints εντός δύο μηνών, δ) βιβλίο: Η Νύχτα του Κυνηγού
 • 3η θέση:
  α) Μία άβαφη μινιατούρα του κ. Πίπη, β) Μία large μινιατούρα, γ) 30% έκπτωση  για όλες τις αγορές 3Dungeon Prints εντός δύο μηνών, δ) βιβλίο: Οι Σύντροφοι
 • 4η θέση:
  α) Μία άβαφη μινιατούρα του κ. Πίπη, β) 20%  έκπτωση για όλες τις αγορές 3Dungeon Prints εντός δύο μηνών
 • 5η θέση:
  α) Μία άβαφη μινιατούρα του κ. Πίπη, β) 20%  έκπτωση για όλες τις αγορές 3Dungeon Prints εντός δύο μηνών
 • 6η θέση:
  α) Μία άβαφη μινιατούρα του κ. Πίπη, β) 20%  έκπτωση για όλες τις αγορές 3Dungeon Prints εντός δύο μηνών
 • 7η θέση:
  α) Μία άβαφη μινιατούρα του κ. Πίπη, β) 10% έκπτωση για όλες τις αγορές 3Dungeon Prints εντός τριών μηνών
 • 8η θέση:
  α) Μία άβαφη μινιατούρα του κ. Πίπη, β) 10% έκπτωση για όλες τις αγορές 3Dungeon Prints εντός τριών μηνών
 • 9η θέση:
  α) Μία άβαφη μινιατούρα του κ. Πίπη, β) 10% έκπτωση για όλες τις αγορές 3Dungeon Prints εντός τριών μηνών
 • 10η θέση:
  α) Μία άβαφη μινιατούρα του κ. Πίπη, β) 10%  έκπτωση για όλες τις αγορές 3Dungeon Prints εντός τριών μηνών

Τα παραπάνω βραβεία είναι δώρα από τους 3Dungeon Prints και τον εκδοτικό οίκο Anubis, τους οποίους ευχαριστούμε πολύ για την στήριξη τους.

Παράδειγμα One Page Dungeon Νικητές 1ου διαγωνισμού

Προαιρετικό Template για συγγραφή One Page Dungeon:

Καλή τύχη στις πένες σας!