Λογαριασμός Μέλους

Back to Top
 

Guardians Of Candia: D&D Σε Ένα Πραγματικό Μπουντρούμι

Guardians Of Candia: D&D Σε Ένα Πραγματικό Μπουντρούμι

Εάν πάντα ήθελες να παίξεις το διασημότερο Role Play επιτραπέζιο όλων των εποχών, γνωστό και ως Dungeons & Dragons, αλλά ποτέ δε βρήκες την ευκαιρία, την κατάλληλη παρέα ή φοβήθηκες ότι δεν ξέρεις από πού να αρχίσεις… τώρα είναι η ώρα! Εάν, πάλι, είσαι έμπειρος παίκτης, αλλά πάντα ονειρευόσουν να παίξεις μέσα σε ένα ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΜΠΟΥΝΤΡΟΥΜΙ, επίσης… τώρα είναι η ώρα!

Τι είναι το Dungeons & Dragons

Το D&D, όπως λέγεται εν συντομία, είναι ένα Αφηγηματικό Επιτραπέζιο Παιχνίδι Ρόλων.
Πιο συγκεκριμένα στο τραπέζι υπάρχει κάποιος που παίρνει τον ρόλο του αφηγητή, ο οποίος μας εξιστορεί τον χώρο και το μέρος που πιθανώς βρίσκονται οι παίκτες. Ακόμα αναλαμβάνει τους ρόλους και μιλάει εκ μέρους όποιου πλάσματος συναντήσουν οι παίκτες και τύχει να μιλήσουν (ή να παλέψουν).

Οι υπόλοιποι παίκτες έχουν από έναν μοναδικό ήρωα, με τη δική του προσωπικότητα και προϊστορία για τον οποίο παίρνουν ό,τι αποφάσεις χρειαστεί και μαζί του εξερευνούν έναν κόσμο στον οποίο μπορούν να περιηγηθούν χωρίς κανένα απολύτως περιορισμό.

Ιστορικά μιλώντας, το παιχνίδι δημιουργήθηκε στα μέσα της δεκαετίας του ‘70 και έκτοτε το λατρεύουν γενιές ολόκληρες. Τα τελευταία χρόνια το παιχνίδι αναβιώνει παγκοσμίως μέσα από ταινίες και την Pop κουλτούρα που είναι επίσης δημοφιλή. Σε μικρές ηλικίες παικτών προσφέρει έναν πολύ ασφαλή τρόπο περιπλάνησης και κατανόησης των αποφάσεων που παίρνουμε κατά τη διάρκεια της ζωής μας, ενώ σαν ενήλικες μας προσφέρει αγωνία, γέλιο και αναμνήσεις που μας μένουν αξέχαστες.

To event στην πόλη του Ηρακλείου

Η ταβέρνα του κυρίου Γκόμπλιν ταξιδεύει στο Ηράκλειο της Κρήτης και συναντά το Spells Cafe Patisserie και το eFantasy.gr για να ανοίξει τις πόρτες ενός πραγματικού Dungeon στα ενετικά τείχη της πόλης! Και τα δύο μαγαζιά είναι σημείο σταθμός για τους απανταχού Geeks της πόλης τόσο με τα θεματικά γλυκά τους όσο και με comic και επιτραπέζια!

Τι είναι το Goblin’s Tavern

Για όποιον δεν ξέρει, το Goblin’s Tavern είναι μια διαδικτυακή κοινότητα που προσπαθεί να φέρει κοντά τους παίκτες της ελληνικής κοινότητας D&D με στόχο να βρουν παρέα για ομαδικά project που τους ενδιαφέρουν. Τα project αυτά έχουν σαν αποτέλεσμα να ανθίσει η κοινότητα και ολοένα και περισσότεροι παίκτες να μπαίνουν στον χώρο. Στο site υπάρχουν μεταφρασμένοι κανόνες, άρθρα για βιβλία και συμβουλές που γράφουν οι ίδιοι οι παίκτες και μπορούν να δημοσιεύσουν μέσω της ταβέρνας.

To τωρινό event είναι μέρος ενός project στο οποίο παίκτες και Dungeon Masters γράφουν τις δικές τους ιστορίες και παρέα με γραφίστες και καλλιτέχνες δίνουν ζωή στα βιβλία τους που μετέπειτα τα εκδίδουν δωρεάν. Το Guardians of Candia έχει γραφτεί από τους  Αποστόλο Παναγιωτάκη, Αναστάση Λιβανίδη, Γιώργο Σφενδουράκη, Δημήτρη Κιοπίδης, Κωνσταντινο Δανιήλ και Γεώργιο Αβραμίδη. Τους χάρτες έχει αναλάβει να σχεδιάσει ο Χάτσιος Νίκος.

Το event στο Ηράκλειο

Παρότι στις περιπέτειες που παίρνουμε μέρος στο D&D κινούμαστε σε φανταστικούς κόσμους με δική τους γεωγραφία, ιστορία, βασίλεια κτλ, όπως το Forgotten Realms, Ravenloft, Eberron και πραγματικά πολλά άλλα, στο τωρινό event δεν μπορούσαμε να παραλείψουμε ένα από τα πιο ισχυρά φρούρια της μεσογείου κατα την Ενετική αυτοκρατορία. Κάπως έτσι μεταφέραμε το μεσαιωνικό Ηράκλειο (γνωστό και ως Candia ή Χάνδακα) σε κόσμους μαγείας και τρομακτικών τεράτων. Ευχαριστούμε τον Δήμο Ηρακλείου και τον κύριο Γιώργο Αντωνάκη καλλιτεχνικό διευθυντή, που μας παραχώρησε τον χώρο στην καρδιά των ενετικών τειχών, ο οποίος είναι πάντα δίπλα στους νέους της πόλης.

Η Υπόθεση Περιπέτειας:

Στην πόλη της Candia οι κάτοικοι ζουν ειρηνικά και ευημερούν με την αλιεία και το εμπόριο που ανθίζουν στην περιοχή. Μια μέρα, όμως, ο καθαρός ορίζοντας γεμίζει με πειρατικά πλοία και σκοτάδι απλώνεται στις ψυχές των κατοίκων.

Το όνομα και μόνο των πειρατών, “Οι Γιοι Του Αχέροντα”, φέρνει τρόμο σε όποιον ζει σε μια παραθαλάσσια πόλη και αυτήν τη στιγμή οι μαύρες σημαίες τους κυματίζουν μπροστά τους.

Ο μύθος μιλάει για στρατούς απέθαντων που περπατάνε στο νερό και μισούν κάθε πλάσμα που ζει έξω από αυτό… για άπληστους πειρατές που αφήνουν μόνο στάχτη στο πέρασμα τους…και για τον βασιλιά των πειρατών! Τον τρομερό Serkan! Ο οποίος έχει κατακτήσει γνώση της σκοτεινής μαγείας και έχει νικήσει τον ίδιο τον θάνατο!

Όμως οι 4 Αρχαίοι Προστάτες της πόλης, ένιωσαν την απειλή και ξύπνησαν από τον αιώνιο ύπνο τους. Τώρα προσδοκούν να βρουν τον άξιο διάδοχο τους και να του παραδώσουν την πολύτιμη γνώση και τα μυθικά τους όπλα για να κατατροπώσει την απειλή.

Είσαι ένας από αυτούς;

Που: Κηποθέατρο Μάνος Χατζιδάκις, Ηράκλειο
Πότε: Κυριακή 3 Νοεμβρίου στις 17:30
Συμμετοχή: 3€
Διάρκεια: Περίπου 5 ώρες (Αυτοτελής ιστορία)

Υπάρχουν περιορισμένες θέσεις, οπότε δήλωσε συμμετοχή και μάθε περισσότερες πληροφορίες εδώ.