Λογαριασμός Μέλους

Back to Top

Συντεχνία
Αρθρογραφίας

Το Δημόσιο Βήμα Της
Αρθρογραφίας

Οι άνθρωποι ανέκαθεν ήθελαν να έχουν λόγο σε όσα συνέβαιναν στην κοινότητά τους. Κι όπως στην αρχαία Αθήνα μπορούσες να αγορεύσεις μπροστά στο σύνολο των  πολιτών, επηρεάζοντας τη σκέψη και τις αποφάσεις τους, το ίδιο μπορείς να κάνεις και στο χώρο του Φανταστικού, μέσω της αρθρογραφίας σου σ’ εμάς. Εδώ, οι ιδέες και οι προβληματισμοί σου γίνονται γνωστά στην ελληνική κοινότητα των RPGs και η φωνή σου αποκτά απήχηση. 

Η θέση του αρθρογράφου  δεν απαιτεί μόνο την επιθυμία να αποκτήσεις ένα δικό σου κοινό και έτσι τη δυνατότητα να ανταλλάξετε ιδέες αλλά και το θάρρος της γνώμης, εφόσον έχεις τη δυνατότητα να επηρεάσεις με το λόγο σου τις απόψεις των άλλων και να τρέψεις τα πράγματα προς την πλευρά που θεωρείς καλύτερη. Τέλος, ο δημοσιογραφικός ρόλος φέρει ευθύνη, καθώς εκπροσωπείς, με το λόγο και τη συμπεριφορά σου, όχι μόνο τον εαυτό σου αλλά και την κοινότητα στην οποία ανήκεις. Αν κάτι τέτοιο σε ενδιαφέρει, τότε η συντεχνία των αρθρογράφων είναι κατάλληλη για σένα. 

Πένα Δημιουργίας

Πιάσε τον παλμό της κοινότητας, ερευνώντας θέματα που την ενδιαφέρουν και γράψε με τρόπο συναρπαστικό, ώστε να τραβήξεις την προσοχή των αναγνωστών σου.

Βελτίωση τρόπου γραφής

Βελτίωσε τον τρόπο γραφής σου με την βοήθεια των αρχισυντακτών, οι οποίοι βρίσκονται δίπλα σου, παρέχοντας συμβουλές και εκπαιδευτικό υλικό.

Γίνε Μέλος Της Συντεχνίας Τώρα

Καθώς άνοιξες τις πόρτες της βιβλιοθήκης, μια ντουζίνα μάτια ανασηκώθηκαν για να σε προϋπαντήσουν. Ήταν τα μάτια των αρθρογράφων που, ασυνήθιστα στο φως της ημέρας, τυφλώθηκαν από το ξαφνικό φως. Μη διστάζεις να τους συστηθείς εγκάρδια. Πριν λίγο καιρό βρίσκονταν στη δική σου θέση.

Έρευνα

Αφού διαλέξεις το θέμα της αρεσκείας σου, ασχολήσου ενδελεχώς με την έρευνά σου. Είναι όμορφο να ανακαλύπτεις νέες πτυχές των πραγμάτων που σου κεντρίζουν το ενδιαφέρον.

Κοινό

Μέσω των άρθρων σου θα ανταλλάξεις απόψεις με μέλη της εγχώριας σκηνής παιχνιδιών ρόλων και θα έρθεις πιο κοντά τους. Ενδεχομένως να αποκτήσεις και το δικό σου κοινό, αφήνοντας το στίγμα σου στο χώρο.

Εάν έχεις κάποια απορία σχετικά με την Συντεχνία της Αρθρογραφίας νιώσε ελεύθερος να επικοινωνήσεις με κάποιον από τους αρχισυντάκτες για σε βοηθήσει. Εάν πάλι θες να εκδηλώσεις ενδιαφέρον, μπορείς να μας στείλεις ένα μήνυμα επισυνάπτοντας κάποιο αρχείο με κείμενα σου χρησιμοποιήσεις την φόρμα επικοινωνίας που θα βρεις εδώ:

Κατηγορίες

Guides

Τηλεόραση & Comic

Official books & Supplements

Tips for better Play

Geek Culture

Unearthing Arcana

Τελευταία Άρθρα

Creators’ Corner: “The Eren Chronicles”

Η στήλη μας, αυτή τη φορά, έχει την χαρά να φιλοξενεί μερικά από τα πιο δημιουργικά και πετυχημένα άτομα στο χώρο της δημιουργίας υλικού για παιχνίδια ρόλων, τους “Eren Chronicles”. Δεν θα πω πολλά εγώ,...

Το Χρονοντούλαπο: Η δημιουργία του Dungeon Crawl – Διευκολύνοντας τον Dungeon Master

Κάθε δημιουργός το ξέρει καλά! Η Επιτυχία είναι μια θεά ιδιότροπη και απαιτητική. Θρονιασμένη στις απόκρημνες κορφές του Ολύμπου αδιαφορεί πλήρως για τις θυσίες των πιστών της σε χρόνο και προσπάθεια, περιφρονεί τις προσευχές τους, γραμμένες...

Soulmist : Unspoken Tales

Η “Black Lantern Productions” συνεχίζει στον ίδιο ρυθμό, βγάζοντας ένα ακόμα Kickstarter project σχετιζόμενο με το Soulmist, αυτή το φορά γεμάτο σκοτεινές περιπέτειες και τρομερούς εχθρούς, που θέλουν να στείλουν τη Fyera, για πάντα, στο...

3rd One Page Dungeon: Οι Δέκα Νικητές!

Σατανικά μου γκόμπλιν και λοιποί αλητήριοι τερατόμορφοι φίλοι, Θα κατακτήσουμε, επιτέλους, τον κόσμο με τις εφευρέσεις μας. Ήταν θέμα χρόνου! Οι πιο τολμηροί γκομπλινοδημιουργοί μπήκαν στα εργαστήρια τους και δημιούργησαν νέους τρόπους για να δείξουμε την...

Creators’ Corner: Η σκοτεινή Αθήνα

Καλωσήρθατε στην τρίτη συνέντευξη της στήλης μας «Creators’ Corner». Η στήλη μας, αυτή τη φορά, αργοβυθίζεται σε μονοπάτια σκοτεινά και επικίνδυνα, φέρνοντας στην επιφάνεια το comic της “Nerdula Creative Lab” Athens Dark και τον δημιουργό...

Creators’ Corner: “SELINI”, στοχεύοντας στο φαινομενικά απίθανο

Καλωσήρθατε στη δεύτερη συνέντευξη της στήλης μας «Creators’ Corner», όπου θα έχουμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε παρέα, μέσα από συνεντεύξεις, εμπνευσμένους Έλληνες (και όχι μόνο) δημιουργούς και κοινωνούς του fantasy και των παιχνιδιών, που ομορφαίνουν...

Creators’ Corner: All Against Darkness, ένα πρωτοπόρο RPG Project

Καλωσήρθατε σε μια καινούργια, μηνιαία, στήλη, με το όνομα «Creators' Corner», όπου θα έχουμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε παρέα, μέσα από συνεντεύξεις, εμπνευσμένους έλληνες (και όχι μόνο) δημιουργούς και κοινωνούς του fantasy και των RPGs,...

Ηρώων Γένεσις: Ο Barbarian πριν γίνει Ήρωας

Το D&D και η λογοτεχνία του φανταστικού είναι τόσο βαθιά συνδεδεμένες, που πολλές φορες δυσκολευόμαστε να ξεχωρίσουμε, πλέον, ποιο από τα δύο εμπνέει ποιο. Τις περισσότερες φορές, συμβαίνουν ταυτόχρονα και τα δύο. Αυτό δεν...

Το Χρονοντούλαπο: Η κατάβαση στο πρώτο Dungeon

Την προηγούμενη μέρα εγώ και η γυναίκα μου (δες: η πρώτη γυναίκα DM της Κρήτης) είχαμε παντρευτεί με παραδοσιακό κρητικό γάμο στη Ζάκρο της ανατολικής Κρήτης. Εκείνο, όμως, το βράδυ κι ενώ πολλοί από τους...

Η συγγραφή ενός άρθρου σε περιοδικό συνδυάζει όλα τα στοιχεία που αποτρέπουν την παρακίνηση: Η πιθανότητα επιτυχίας είναι χαμηλή- η πιθανότητα κριτικής και απόρριψης είναι υψηλή- και το αποτέλεσμα, ακόμη και αν είναι επιτυχές, δεν είναι πάντα ικανοποιητικό.

- Paul J. Silvia

Η καλή γραφή υποτίθεται ότι πρέπει να προκαλεί αίσθηση στον αναγνώστη - όχι το γεγονός ότι βρέχει, αλλά το συναίσθημα της βροχής.

- Edgar Lawrence Doctorow

Η ώρα να αρχίσετε να γράφετε ένα άρθρο είναι όταν το έχετε τελειώσει προς ικανοποίησή σας. Μέχρι τότε αρχίζετε να αντιλαμβάνεστε με σαφήνεια και λογική τι είναι αυτό που πραγματικά θέλετε να πείτε.

- Mark Twain

Ξεκινήστε το γραπτό σας, μυθιστόρημα ή άρθρο, από εκεί που αρχίζει η δράση. Αυτή η δράση μπορεί να είναι εσωτερική (π.χ. μια σημαντική διαπίστωση ή μια προσωπική απόφαση) ή εξωτερική (π.χ. ένας φόνος ή μια συμφορά). Αν αρχίσετε πολύ νωρίς, χάνετε τον αναγνώστη σας. Αν αρχίσετε πολύ αργά, χάνετε την ιστορία σας.

- Walt Shiel

Κανείς δεν σας ζητά, πόσο μάλλον δεν απαιτεί, να γράψετε. Ο κόσμος δεν περιμένει με κομμένη την ανάσα το άρθρο ή το βιβλίο σας. Είτε καταφέρετε να γράψετε έστω και μια λέξη στο χαρτί είτε όχι, ο ήλιος θα ανατέλλει, η γη θα περιστρέφεται, το σύμπαν θα διαστέλλεται. Το γράψιμο είναι για πάντα και πάντα μια επιλογή - η δική σας επιλογή.

- Beth Mende Conny

Ένας συγγραφέας δεν κάνει ποτέ διακοπές. Για έναν συγγραφέα, η ζωή αποτελείται είτε από το να γράφει είτε από το να σκέφτεται το γράψιμο.

- Eugene Ionesco

Κανένα βιβλίο ή άρθρο περιοδικού δεν είναι για «όλους», γι' αυτό γνωρίστε το κοινό σας και, στη συνέχεια, στοχεύστε σε αυτό με το κείμενό σας.

- W. Terry Whalin

Υπεύθυνοι Συντεχνίας

Ο Οινοχόος

Κατά κόσμον Γεώργιος Ε Αβραμίδης συνήθιζε να γυρνάει στο μαθηματικό τμήμα του Ηρακλείου Κρήτης, με άσπρη ρόμπα και μια γάτα στο χέρι, που Νεοκλίδες φοιτητές του φιλούσαν ευλαβικά το χέρι. Τα καλοκαίρια στήνει αντίσκηνο σε παραλίες από αφραγκία από άποψη με το σκύλο του. Από χόμπι έχει πολλά, όπως το να αφήνει γυαλιστερούς κροτάφους, τη λογοτεχνία του φανταστικού, comics, anime, RPG και πολλά άλλα που σιγά σιγά ξανaράβουν τον παρθενικό υμένα του.

Όταν δε σερβίρει υπέροχη, περσινή, ζεστή μπύρα στην ταβέρνα, ελέγχει θεωρίες συνωμοσίας για το που μπορεί να εμφανιστεί ο Doctor Who για free ride και γιατί απορρίφθηκε η επίσημη αίτηση για Erasmus που έκανε στο Χογκουαρτς. Όταν μεγαλώσει θέλει να γίνει κανονικός ταβερνιάρης και να σταματήσει να γράφει στο τρίτο πρόσωπο για τον εαυτό του, Gollum! Gollum!

 

Προφίλ

 

Ο Αρχειοφύλακας

Ο Δημήτρης, Δημούτρης ή κύριος Μιμήτρης είναι ένα goblin ανέκαθεν παλαβό με τα RPGs. Ξεκίνησε να παίζει 5άρα στις σπηλιές φίλων του, αλλά θέλει να παίξει και να μάθει τα πάντα γύρω από το αγαπημένο του είδος παιχνιδιών. Στην υπόλοιπη ζωή του προσπαθεί να διαβάσει σοφά βιβλία αλλά δεν τα καταφέρνει πάντα γιατί δεν ξέρει να διαβάζει καλά.

Όνειρο του είναι κάποια στιγμή να ζήσει σε μία χομπιτότρυπα, ίσως αυτή του Μπίλμπο. Είναι σχετικά έξυπνος για goblin (8 intelligence?) και ασχολείται με τη γλωσσολογία και τις γλώσσες του Faerûn. Υποστηρίζει πως είναι υποψήφιος διδάκτορας σε κάποιο πανεπιστήμιο που λέγεται Δημοκρίτειο στη Θράκη, αλλά κανείς δεν ξέρει τέτοιο πανεπιστήμιο, ούτε τέτοια περιοχή που να ονομάζεται έτσι. Υποστηρίζει πως βρίσκεται κοντά στη Halruaa αλλά ελάχιστοι έχουν ταξιδέψει εκεί, πόσο μάλλον Goblins.

 

Προφίλ