Λογαριασμός Μέλους

Back to Top
 

Εμείς, τα γκόμπλιν...

Εμείς, τα Goblin…

Goblin's Tavern > Εμείς, τα Goblin…

Το Διοικητικό Συμβούλιο των γκόμπλιν

Separator image

Ο Οινοχόος

Πρόεδρος

Κατά κόσμον Γεώργιος Ε Αβραμίδης συνήθιζε να γυρνάει στο μαθηματικό τμήμα του Ηρακλείου Κρήτης, με άσπρη ρόμπα και μια γάτα στο χέρι, που Νεοκλίδες φοιτητές του φιλούσαν ευλαβικά το χέρι. Τα καλοκαίρια στήνει αντίσκηνο σε παραλίες από αφραγκία από άποψη με το σκύλο του. Από χόμπι έχει πολλά, όπως το να αφήνει γυαλιστερούς κροτάφους, τη λογοτεχνία του φανταστικού, comics, anime, RPG και πολλά άλλα που σιγά σιγά ξανaράβουν τον παρθενικό υμένα του.

Όταν δε σερβίρει υπέροχη, περσινή, ζεστή μπύρα στην ταβέρνα, ελέγχει θεωρίες συνωμοσίας για το που μπορεί να εμφανιστεί ο Doctor Who για free ride και γιατί απορρίφθηκε η επίσημη αίτηση για Erasmus που έκανε στο Χογκουαρτς. Όταν μεγαλώσει θέλει να γίνει κανονικός ταβερνιάρης και να σταματήσει να γράφει στο τρίτο πρόσωπο για τον εαυτό του, Gollum! Gollum!

 

Προφίλ

 

Ο Μαυραγορίτης

Αντιπρόεδρος

Μια μέρα απλά παραπάτησε μέσα στην ταβέρνα, άρχισε το παραεμπόριο και δεν έχει σταματήσει έκτοτε. Ο κατά τα κοσμικά Στράτος Γαλίτης, λειτουργεί στις σκιές για λογαριασμό της ταβέρνας, κυρίως γιατί μόνο στο κελάρι πιάνει το wifi. Ένα φεγγάρι πήγε και έγινε γραφίστας, όμως σοβαρά campaign για γραφίστες δεν είχε οπότε το παίζει φτωχός καλλιτέχνης πουλώντας χάρτες και σχέδια του στα ιντεργουέμπζ.

Συνήθως φιλικός και πράος μέχρι να ανοίξει κουβέντα για το επίπεδο των πολεμικών τεχνών στη χώρα, την ρωμαίική αυτοκρατορία και το πόσο βασικό είναι να έχεις κρεμασμένο το «φιλί» του Klimt πάνω απ’ το κρεβάτι σου. Έχοντας DMάρει περισσότερο απ’ όσο θα ήθελε, πλέον αν το session δεν έχει τουλάχιστον έναν ακρωτηριασμό παίχτη βαριέται αφόρητα, και αρνείται να δεχτεί τα Hit Points ως σοβαρό game mechanic.

Προφίλ

 

 

Ο Τζογαδόρος

Γραμματέας

Το γκόμπλιν που ακούει στο όνομα Γιώργος Καυζαλίδης μυήθηκε στις αρχαίες τέχνες του RPG από νεαρή ηλικία από τους αυστηρότερους και πιο ανελέητους διδασκάλους. Η σκληρή αυτήν εκπαίδευση αργότερα θα απέδιδε καρπούς. Όταν ήρθε σε σωστή ηλικία ταξίδεψε στην αριστοκρατική πόλη της Θεσσαλονίκης όπου και διδάχτηκε την τέχνη της υποκριτικής. Τότε επίσης ήταν που πήρε την απόφαση να σηκώσει για πρώτη φορά μπροστά του το DM’s Screen. Δέκα χρόνια πέρασαν… κι ο ρόλος του DM δεν έφυγε ποτέ από πάνω του. Κάποιες φορές αναπολούσε τις ξέγνοιαστες στιγμές που ήταν ένας απλός παίχτης. Όμως ο μανδύας του DM αν και βαρύς, του έδωσε πολλές νέες δυνάμεις, όπως τις ικανότητες του να σχεδιάζει εικόνες και να δημιουργεί χάρτες. Σήμερα χρησιμοποιεί αυτές τις δυνάμεις στην Ταβέρνα του κυρ’ Πίπη πιστεύοντας πως είναι κάποιου είδους υπερήρωας που θα σώσει τον κόσμο των RPG.

Προφίλ

 

Ο Μάγειρας

Ταμίας

Ο Αναστάσης Λιβανίδης από μικρός είχε μια αγάπη για φανταστικούς κόσμους και για επιτραπέζια. Στο D&D ξεκίνησε ως player σε προχωρημένο party επομένως έφαγε στη μάπα τους κανόνες και το character creation με τον πιο ωμό τρόπο (πέσε κολύμπα). Η καριέρα του ως player, παρότι σύντομη είχε μεγάλη ποικιλία μιας και βρέθηκε σε τραπέζια 5e, 3.5e, Pathfinder, καθώς και custom συστημάτων. Ο Αναστάσης βέβαια επιθυμούσε πάντοτε το να τρέξει τη δική του ιστορία στον δικό του κόσμο, και αυτό έκανε. Απ’ την πρώτη στιγμή που έκατσε στην καρέκλα του DM, ήξερε ότι αυτή είναι η θέση που προτιμάει. Τώρα έχει πλέον αρκετά χρόνια εμπειρία DMing σε 5e και Legend of the Five Rings RPG.

Προφίλ

 

 

Ο Λατζιέρης

Έφορος

Ο εκπρόσωπος της Ταβέρνας στη βόρεια Ελλάδα Νίκος Χάτσιος έχει κάνει το μεγάλο λάθος στην εποχή της εξειδίκευσης να είναι πολυπράγμων και δικαιωματικά του ανήκει η – υπερυψωμένη, προκειμένου να φτάνει το νιπτήρα – θέση του λαντζιέρη. Συνήθως περνάει πιο απαρατήρητος κι από «έλξατε» σε πόρτα εισόδου γιατί αποφεύγει το small talk όπως το d20 του το είκοσι, αλλά όσοι τον γνωρίζουν δύσκολα τον αντιπαθούν.

Τα Tabletop RPGs άργησε να τα ανακαλύψει παρ’ όλο που μεγάλωσε με αντίστοιχα video games του είδους, οπότε πλέον έχει πέσει με τα μούτρα για να αναπληρώσει το χαμένο έδαφος. Έκτοτε κυκλοφορεί με κατόψεις από dungeons με τους συμφοιτητές του να αναρωτιούνται: «είστε σίγουρα αρχιτέκτονας;».  Είναι λάτρης των καλά αποδομένων ιστοριών, των κακών λογοπαιγνίων και του ζεστού φθινοπωρινού καφέ. Το όπλο της επιλογής του είναι το χιούμορ και η πανοπλία του ο αυτοσαρκασμός.

Προφίλ

 

Ο Βάρδος

1ος Αναπληρωματικός

Σε μια σκοτεινή γωνίτσα στην ταβέρνα μπορεί να πετύχετε έναν από τους λίγους αντικοινωνικούς bard στον κόσμο. Αν για κάποιο λόγο πιαστείτε σε αμήχανη συζήτηση μαζί του, μην πανικοβληθείτε και να θυμάστε: σας φοβάται πιο πολύ από ότι τον φοβάστε εσείς! Ο Αχιλλέας Γεωργίου όταν δεν βρίσκεται σε χειμερία νάρκη ή δε διαβάζει μηχανική μπορεί να τον δείτε να παίζει μουσική στη ταβέρνα. Αν τύχει να μην κάνει τίποτα από αυτά και είστε σίγουροι ότι δεν κάθεται στον υπολογιστή…βεβαιωθείτε ότι αναπνέει!

Συχνά αν τον ρωτάνε τι κάνει, λέει ότι ζωγραφίζει, αλλά στην πραγματικότητα κόβει και ράβει εικόνες που έχουν φτιάξει άλλοι. Ούτως η άλλως, ποιος έχει χρόνο για κάτι τέτοιο; Τα σπουδαιότερα κατορθώματα του περιλαμβάνουν: Επιβίωση μόνο με έτοιμα νούντλς και κόα-κόλα για υπερμεγέθη χρονικά διαστήματα, 2 ολόκληρα push ups (συνολικά) και διαβίωση για παραπάνω χρόνο στο Tamriel από ότι στο σπίτι του.

Προφίλ

 

Ο Κυνηγός

2ος Αναπληρωματικός

Αλέξανδρος Γεωργίου

 

Προφίλ

 

Ο Επιθεωρητής

3ος Αναπληρωματικός

Όλα ξεκίνησαν όταν αυτό το goblin, ονόματι Αργύριος Τσαγκαλίδης, κατέφθασε στην πόλη της Θεσσαλονίκης. Τα ηλεκτρονικά και τα κουμπιούτερς (όπως τα λένε οι θείες) ήταν ένας τομέας που τον σπούδασε, αλλά ο «αρτίστας» μέσα του έβραζε σαν παραγεμισμένη χύτρα με απανθρακωμένους αρουραίους. Η αγάπη του για την μουσική μεγάλη—λίγοι όμως κατάλαβαν τι είναι η «μεγάλη ηλεκτρονική κιθάρα» με τις τέσσερις χορδές μπάσο που έπαιζε στα διάφορα gigs στην πόλη με τις μπάντες του. Οπότε είπε να πιάσει τα πινέλα και τους καμβάδες mouse και οθόνη και να αυτοαποκαλείται «καλλιτέχνης της εικόνας». Μπορεί να το βρείτε να περιφέρεται στους δρόμους σπαμάροντας με την φωτογραφική του μηχανή εις το όνομα των τεχνών, αν και πιθανότερο το τελευταίο καιρό (βλ. covid-19) είναι να βρίσκεται κλεισμένος στο μπουντρούμι του, χαμένος σε pulp και steampunk ιδέες, προσπαθώντας να βάλει σε τάξη τις homebrew fantasy συγγραφικές ανησυχίες του!

Προφίλ

 

Η Γερουσία των γκόμπλιν

Separator image

Ο Πορτιέρης

Πρόεδρος

Ο Δημήτριος Χατζίνας, είναι μόνιμος κάτοικος του Βορρά. Όταν δεν γράφει άρθρα ή σενάρια για τα campaigns του, ξεσκονίζει τη συλλογή από πτώματα που διατηρεί περίοπτα δίπλα στη συλλογή από βιβλία του Ravenloft. Στον ελεύθερο του χρόνο λατρεύει να διαβάζει Καββαδία ακούγοντας Dark Tranquility. Όταν μεγαλώσει (κι άλλο) θέλει να κάνει δίαιτα (ή και τρίαιτα).

Προφίλ

 

Ο Ιερέας

Το χαμογελαστό γκόμπλιν που στέκεται μπροστά σας αποπνέει μια αύρα μπάχαλου. Η αγάπη του για γκομπλινοχεβυμεταλ, απαράδεκτες ποσότητες φτηνής μπύρας, χαρούμενου ταβερνόξυλου και η μανία του για θεολογικά ντιμπέιτ στο απόγειο της μέθης του, του δωρίσαν το όνομα του, Σωκράτης Θεοδοσιάδης. Όταν δεν βρίσκεται στο ακατοίκητο του κεφαλιού του, μπορεί να βρεθεί στη ταβέρνα προσπαθώντας να διαβάσει λογοτεχνία που δεν μπορεί να καταλάβει. Αν πετύχετε στη ταβέρνα τον «Ιερέα» καθίστε μαζί του για ένα μπυράκι και ίσως το βραδύ σας γίνει λίγο πιο διασκεδαστικό.

Προφίλ

 

Η Τυμβωρύχος

Την τυμβωρύχο της Ταβέρνας (a.k.a. Μαίρη Παρασκευά) θα τη βρείτε είτε σε σκονισμένες βιβλιοθήκες να ψάχνει χαμένους θησαυρούς και απαγορευμένες γνώσεις είτε στη Ταβέρνα με ένα ποτήρι μπύρα (ενίοτε δύο) στο χέρι.

Γέννημα θρέμμα του Ηρακλείου και αρχαιολόγος στο επάγγελμα, είναι λάτρης της φαντασίας αλλά και της κάθε αρχέγονης γνώσης, κατάρας και μυστηρίου. Αφού την εντόπισε ο Κύριος Πίπης και τα υπόλοιπα γκόμπλιν που κρύβονταν στα τείχη της Κάντια, μυήθηκε στον κόσμο των RPGs γνωρίζοντας πρώτα το D&D και έπειτα την μεγάλη της αγάπη, το Call of Cthulhu.

Αν θέλετε λοιπόν να μελετήσετε μαζί της απόκρυφες γραφές ή απλά έχετε θέμα με εισβολή από Great Old Ones στη γειτονιά σας, είναι ο άνθρωπος σας.

Προφίλ

 

Ο Παραμυθάς

Αναπληρωματικός

Ένα παιδί κρύβεται πίσω από το σοβαρό παρουσιαστικό του έμπειρου Φιλολόγου. Ένα παιδί που αναζητά συγκινήσεις σε κόσμους Ιστορικούς, που δημιουργεί παραμύθια με υλικό τον Γραπτό Λόγο και αναζητά τον ήρωα που κρύβουμε όλοι μέσα μας στα Παιχνίδια Ρόλων. Ο Χρήστος Κανέλας, εδώ και χρόνια έχει ανακαλύψει μια μαγική πύλη που οδηγεί στο χώρο του Φανταστικού, κρατώντας την ανοιχτή τόσο για τους μαθητές του όσο και για εκείνους που επιμένουν να παραμένουν πάντοτε παιδιά. Στην Ταβέρνα έχει αναλάβει το ρόλο του Παραμυθά, διασκεδάζοντας τα πιτσιρίκια με τα ανέκδοτα και τις ιστορίες του, για να μην πρήζουν τους θαμώνες με τη φασαρία τους αλλά και για να ανοίξουν το μυαλό τους στο διαφορετικό.

Προφίλ

 

Τα γκόμπλιν μέλη του συλλόγου

Separator image