Λογαριασμός Μέλους

Back to Top

Συντεχνία
Χαρτογραφίας

Η Αρχαία Τέχνη Της
Χαρτογραφίας

Τα πρώτα δείγματα χαρτογραφίας στον ανθρώπινο πολιτισμό τοποθετούνται περίπου στο 2.500 π.Χ., τότε που οι άνθρωποι επιχειρούσαν να υπερνικήσουν τα σημεία της φύσης κατά τις μεγάλες μετακινήσεις τους. Έκτοτε οι άνθρωποι, ως εκ γενετής εξερευνητές, φτιάχνουν χάρτες για κάθε νέα γη που ανακαλύπτουν, αφήνοντας έτσι το στίγμα τους στην ιστορία και ανοίγοντας τον δρόμο για τις επόμενες γενιές.

Έκτοτε, η τεχνολογία έχει μειώσει στο ελάχιστο τα ανεξερεύνητα μέρη. Όμως, προς εξισορρόπηση της ανθρώπινης περιέργειας, μας έχει δώσει αρκετά εργαλεία ώστε να δημιουργήσουμε κόσμους φανταστικούς που πηγάζουν από τα βαθύτερα μέρη του μυαλού μας.

Η Συντεχνία έχει ως κύριο στόχο τη δωρεάν εκμάθηση των κατάλληλων εργαλείων και τεχνικών, προκειμένου να φέρουν ζωή στους χάρτες μας, καθώς και να ενώσει συνοδοιπόρους που θα δημιουργήσουν παρέα ομαδικά εγχειρήματα.

Δημιουργική Ασχολία

Δημιούργησε απο το μηδέν, δικούς σου εσωτερικούς χάρτες, περιοχών ή κόσμων ξεδιπλώνοντας την φαντασία και την δημιουργικότητα σου.

Ζωντανοί Χάρτες

Οι σκονισμένοι χάρτες δεν έχουν καμία απολύτως αξία. Μέσω του Goblin’s Tavern, δώσε ζωή στους χάρτες σου και ταυτόχρονα σε εκατοντάδες τραπέζια παικτών που θα τους χρησιμοποιούν.

Γίνε Μέλος Της Συντεχνίας Τώρα

Η συντεχνία των Χαρτογράφων είναι έτοιμη να ανοίξει τις βαριές δρύινες πόρτες της για να σε καλωσορίσει. Τι περιμένεις;

Ομαδική Εργασία

Γνώρισε Goblins με κοινά ενδιαφέροντα και γίνε μέλος μιας μεγαλύτερης ομάδας που θα δουλέψει σε project που της κεντρίζουν το ενδιαφέρον, όπως ένα βιβλίο που θα μείνει στην ιστορία των RPG!

Worldbuilding

Ως Dungeon Master βασίσου στην προσωπική σου βιβλιοθήκη για κάθε μελλοντικό σου session, ενώ ως παίκτης θα βρεις εξίσου διασκεδαστική την διαδικασία, στο εγγυόμαστε!

Δωρεάν Μαθήματα

Υπό την επίβλεψη του Guild Master, γίνονται μαθήματα μέσω livestreaming, όπου τα μέλη της συντεχνίας ακολουθούν βήμα βήμα τον εισηγητή, ενώ παράλληλα μπορούν να κάνουν ερωτήσεις.

Δήλωσε ενδιαφέρον στην Συντεχνία της Χαρτογραφίας και μάθε περισσότερες πληροφορίες, απλά γράφοντας το e-mail σου εδώ:

Σοφά, ξεκίνησα με έναν χάρτη.

- J. R. R. Tolkien

Υπάρχουν αυτοί που ακολουθούν τους χάρτες και αυτοί που τους φτιάχνουν.

- Alberto Villoldo

Ένας χάρτης είναι το μεγαλύτερο από όλα τα επικά ποιήματα. Οι γραμμές και τα χρώματά του δείχνουν την πραγματοποίηση μεγάλων ονείρων.

- Gilbert H. Grosvenor Συντάκτης του National Geographic (1903-1954)

Πάντα με γοήτευαν οι χάρτες και η χαρτογραφία. Ένας χάρτης σας λέει πού ήσασταν, πού βρίσκεστε και πού πηγαίνετε - κατά μία έννοια είναι τρεις χρόνοι σε έναν.

- Peter Greenaway, Σκηνοθέτης

Οι χάρτες είναι σαν τις φωτιές - όλοι μαζεύονται γύρω τους, επειδή επιτρέπουν στους ανθρώπους να κατανοήσουν πολύπλοκα ζητήματα με μια ματιά και να καταλήξουν σε συμφωνία για το πώς να βοηθήσουν τον τόπο.

- Οικολογικό Κέντρο Sonoma

Δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε έναν παλιό χάρτη για να εξερευνήσετε έναν νέο κόσμο.

- Albert Einstein

Υπεύθυνος Συντεχνίας Χαρτογραφίας

Ο Τζογαδόρος

Το γκόμπλιν που ακούει στο όνομα Γιώργος Καυζαλίδης μυήθηκε στις αρχαίες τέχνες του RPG από νεαρή ηλικία από τους αυστηρότερους και πιο ανελέητους διδασκάλους. Η σκληρή αυτήν εκπαίδευση αργότερα θα απέδιδε καρπούς. Όταν ήρθε σε σωστή ηλικία ταξίδεψε στην αριστοκρατική πόλη της Θεσσαλονίκης όπου και διδάχτηκε την τέχνη της υποκριτικής. Τότε επίσης ήταν που πήρε την απόφαση να σηκώσει για πρώτη φορά μπροστά του το DM’s Screen. Δέκα χρόνια πέρασαν… κι ο ρόλος του DM δεν έφυγε ποτέ από πάνω του. Κάποιες φορές αναπολούσε τις ξέγνοιαστες στιγμές που ήταν ένας απλός παίχτης. Όμως ο μανδύας του DM αν και βαρύς, του έδωσε πολλές νέες δυνάμεις, όπως τις ικανότητες του να σχεδιάζει εικόνες και να δημιουργεί χάρτες. Σήμερα χρησιμοποιεί αυτές τις δυνάμεις στην Ταβέρνα του κυρ’ Πίπη πιστεύοντας πως είναι κάποιου είδους υπερήρωας που θα σώσει τον κόσμο των RPG.

Προφίλ