Λογαριασμός Μέλους

Back to Top

Κλάσεις

Με τον όρο Κλάση ή Class εννοούμε ένα σύνολο δεξιοτήτωνγνώσεων και γενικότερα μιας κλίσης που έχει ένας χαρακτήρας τα οποία είναι αποτέλεσμα σκληρής δουλειάς και εκπαίδευσης. Στην ουσία είναι ο επαγγελματικός προσανατολισμός που έχει επιλέξει με την ευρεία έννοια, η καριέρα που είναι πια τρόπος ζωής, άσχετα με τον τρόπο που βιοπορίζεται.

Μήπως επέκταση των χεριών του είναι ατσαλένιες λεπίδες και τσεκούρια; Αν ναι ίσως είσαι fighter αν όμως ταυτόχρονα είσαι στρατιώτης του Θεού του τότε σίγουρα είσαι ένας Paladin. Γεννήθηκες με μαγικές δυνάμεις καθώς κατάγεται από οικογένεια Sorcerer ή τις απέκτησες με κόπο μελετώντας μυσταγωγικά βιβλία και να γίνεις Wizards; Αν έμαθες να ζει στους δρόμους από παιδί και να επιβιώνεις κλέβοντας πορτοφόλια μιλάμε για έναν επιδέξιο Rogue.

Τα κείμενα που ακολουθούν προέρχονται από όλα τα δημοσιευμένα βιβλία του Dungeons & Dragons και απαρτίζουν τις 14 Κλάσεις που είναι διαθέσιμες για τους παίκτες. Τα βιβλία αυτά δυστυχώς κυκλοφορούν μόνο στην αγγλική γλώσσα και αποτελούν μέρος της συλλογής της 5ης έκδοσης του παιχνιδιού που δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά τον Αύγουστο του 2014. Τις Κλάσεις αυτές περιγράφει ο Γεώργιος Ε Αβραμίδης.

Barbarian

Οι barbarians, χαρακτηρίζονται από την οργή τους: αχαλίνωτη, αβίαστη και τη βάναυση μανία τους. Πέρα από ένα απλό συναίσθημα, ο θυμός τους είναι η αγριότητα ενός απειλούμενου αρπακτικού, η αδυσώπητη επίθεση μιας καταιγίδας, η ανατριχιαστική αναταραχή της θάλασσας. Για μερικούς, η οργή τους πηγάζει από μια μέθεξη με άγρια ​​ζωικά πνεύματα. Άλλοι την αντλούν από μια δεξαμενή θυμού σε έναν κόσμο γεμάτο πόνο. Για κάθε barbarian, η οργή είναι μια δύναμη που δεν τροφοδοτεί μόνο μια τρέλα μάχης, αλλά και ασυνήθιστα αντανακλαστικά, ανθεκτικότητα και επίδειξη δύναμης.

Subclasses

Official:
Ancestral Guardian │ Battlerager │Beast │Berserker │Storm Herald │Totem Warrior – Bear │Totem Warrior – Eagle │Totem Warrior – Elk │ Totem Warrior – Tiger │Totem Warrior – Wolf │Wild Magic │Zealot

Unearthed Arcana
Wild Soul UA: Barbarian and Monk

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Bard

Bard

Ο βάρδος είναι αυθεντία στο τραγούδι, την ομιλία και τη μαγεία που περιέχουν. Οι βάρδοι λένε ότι το πολυσύμπαν δημιουργήθηκε με λόγια, ότι τα λόγια των θεών του έδωσαν μορφή και ότι ο απόηχος αυτών των αρχέγονων Λέξεων της Δημιουργίας αντηχεί ακόμα σε όλο το σύμπαν. Η μουσική των βάρδων είναι μια προσπάθεια να αρπάξουν και να αξιοποιήσουν αυτούς τους απόηχους, οι οποίοι είναι διακριτικά συνυφασμένοι με τα ξόρκια και τις δυνάμεις τους.

Subclasses

Official:
Creation │ Eloquence │ Glamour │ Lore │ Spirits │ Swords │ Valor │ Whispers

Unearthed Arcana
Mage of Lorehold │ Mage of Silverquill │ Satire

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Cleric

Cleric

Η θεϊκή μαγεία (Divine magic), όπως υποδηλώνει και το όνομά της, είναι η δύναμη των θεών, που απορρέει από αυτούς στον κόσμο. Οι κληρικοί είναι αγωγοί αυτής της δύναμης, που την εκδηλώνουν ως θαυματουργά αποτελέσματα. Οι θεοί δεν χορηγούν αυτή τη δύναμη σε όλους όσους την αναζητούν, αλλά μόνο σε εκείνους που επιλέγονται για να εκπληρώσουν ένα υψηλό λειτούργημα.

Subclasses

Official:
Arcana │ Death │ Forge │ Grave │ Knowledge │ Life │ Light │ Nature │ Order │ Peace │ Tempest  │ Trickery │ Twilight │ War

Unearthed Arcana
City │ Love │ Protection │ Unity

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Druid

Druid

Οι Druids σέβονται πάνω απ‘ όλα την φύση, αποκτώντας τα ξόρκια και άλλες μαγικές δυνάμεις είτε από τη δύναμη της ίδιας της φύσης είτε από μια θεότητα φύσης. Πολλοί Druids επιδιώκουν μια μυστικιστική πνευματικότητα υπερβατικής ένωσης με τη φύση και όχι αφοσίωση σε μια θεία οντότητα, ενώ άλλοι υπηρετούν θεούς άγριας φύσης, ζώων ή στοιχειωδών δυνάμεων. Οι αρχαίες παραδόσεις των Druids είναι κάτι που ονομάζεται Παλαιά Πίστη, σε αντίθεση με τη λατρεία των θεών στους ναούς και τα ιερά.

Subclasses

Official:
Dreams │ Land │ Moon │ Shepherd │ Spores │ Stars │ Wildfire

Unearthed Arcana

Mage of Prismari │ Mage of Witherbloom │ Twilight

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Fighter

Fighter

Ιππότες, κατακτητές, βασιλικοί πρωταθλητές, επίλεκτοι πολεμιστές, σκληροί μισθοφόροι και ηγέτες των ληστών, όλοι χαρακτηρίζονται από την απαράμιλλη ικανότητα στα όπλα και στις πανοπλίες και από την βαθιά γνώση των δεξιοτήτων της μάχης. Είναι εξοικειωμένοι με τον θάνατο, έτοιμοι να τον συναντήσουν και να τον κοιτάξουν προκλητικά στα μάτια.

Subclasses

Official:
Arcane Archer │ Battle Master │ Cavalier │ Champion │ Echo Knight │ Eldritch Knight │ Psi Warrior │ Purple Dragon Knight (Banneret) │ Rune Knight │ Samurai

Unearthed Arcana
Brute │ Knight │ Monster Hunter │ Psi Knight │ Psychic Warrior │ Scout │ Sharpshooter

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Monk

Monk

Μικρά περιτειχισμένα περιβόλια στολίζουν τα τοπία των κόσμων του D&D, μικροσκοπικά καταφύγια από τη ροή της συνηθισμένης ζωής όπου ο χρόνος φαίνεται να παραμένει σταθερός. Οι monks που ζουν εκεί αναζητούν προσωπική τελειότητα μέσα από περισυλλογή και αυστηρή εκπαίδευση. Πολλοί μπήκαν στο μοναστήρι ως παιδιά, τους έστειλαν να ζήσουν εκεί οι γονείς τους όταν πέθαναν, όταν δεν μπορούσαν να βρουν τρόφιμα για να τους στηρίξουν ή ως αντάλλαγμα για κάποια καλοσύνη που είχαν κάνει οι monks για τις οικογένειές τους.

Subclasses

Official:
Ascendant Dragon │ Astral Self │ Drunken Master │ Four Elements │ Kensei │ Long Death │ Mercy │ Open Hand │ Shadow │ Sun Soul

Unearthed Arcana
Tranquility

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Paladin

Paladin

Ένας paladin ορκίζεται να υπερασπίζεται τη δικαιοσύνη και το σωστό, να αντιστέκεται στο πλευρό του καλού ενάντια στο άδικο και να κυνηγά τις δυνάμεις του κακού όπου κι αν κρύβονται. Διαφορετικοί paladins επικεντρώνονται σε διάφορες πτυχές του σκοπού της δικαιοσύνης, αλλά όλοι δεσμεύονται από τους όρκους που τους δίνουν την εξουσία να κάνουν το ιερό τους έργο. Αν και πολλοί paladins είναι αφιερωμένοι στους θεούς του καλού, η δύναμη ενός paladin προέρχεται τόσο από τη δέσμευσή του απέναντι στη δικαιοσύνη όσο και από έναν θεό.

Subclasses

Official:
Ancients │ Conquest │ Crown │ Devotion │ Glory │ Oathbreaker │ Redemption │ Vengeance │ Watchers

Unearthed Arcana
Heroism │ Treachery

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Ranger

Ranger

Πολεμιστές της ερημιάς, οι Rangers ειδικεύονται στο να κυνηγούν τα τέρατα που απειλούν τoυς πυλώνες του πολιτισμού – είτε πρόκειται για ανθρωποειδείς επιδρομείς, επιθετικά θηρία και τερατουργήματα είτε για τρομερούς γίγαντες και θανάσιμους δράκους. Μαθαίνουν να παρακολουθούν το θήραμα τους, όπως ένα αρπακτικό, κινούνται κρυφά μέσα στην ερημιά και κρύβονται μέσα σε χαμόκλαδα και ερείπια. Οι Rangers εστιάζουν την εκπαίδευσή τους στην μάχη, σε τεχνικές που είναι ιδιαίτερα χρήσιμες εναντίον των χειρότερων εχθρών τους.

Subclasses

Official:
Beast Master │ Drakewarden │ Fey Wanderer │ Gloom Stalker │ Horizon Walker │ Hunter │ Monster Slayer │ Swarmkeeper

Unearthed Arcana
Deep Stalker │ Primeval Guardian │ Spelless

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Rogue

Rogue

Κάθε πόλη και κωμόπολη έχει έναν Rogue. Οι περισσότεροι ανήκουν στα χειρότερα στερεότυπα της κοινωνίας, βγάζοντας τα προς το ζην ως διαρρήκτες, δολοφόνοι, εκτελεστές και απατεώνες. Συχνά, αυτοί οι κακοποιοί είναι οργανωμένοι σε συντεχνίες ή οικογένειες εγκληματιών. Πολλοί Rogues λειτουργούν ανεξάρτητα, αλλά ακόμη και τότε, μερικές φορές προσλαμβάνουν μαθητευόμενους για να τους βοηθήσουν στις βρωμοδουλειές.

Subclasses

Official:
Arcane Trickster │ Assassin │ Inquisitive │ Mastermind │ Phantom │ Scout │ Soulknife │ Swashbuckler │ Thief

Unearthed Arcana
Revived

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Sorcerer

Sorcerer

Η μαγεία είναι κομμάτι κάθε sorcerer, κατακλύζει το σώμα, το μυαλό και το πνεύμα με μια ανεκδήλωτη δύναμη που περιμένει να αξιοποιηθεί. Μερικοί sorcerers ασκούν τη μαγεία που πηγάζει από μια αρχαία γενιά η οποία αναμείχθηκε με τη μαγεία των δράκων. Άλλοι φέρουν μέσα τους μια ωμή, ανεξέλεγκτη δύναμη, μια χαοτική καταιγίδα που εκδηλώνεται με απροσδόκητους τρόπους.

Subclasses

Official:
Aberrant Mind │ Clockwork Soul │ Divine Soul │ Draconic Bloodline │ Shadow Sorcery  │ Storm Sorcery │ Wild Magic

Unearthed Arcana
Favored Soul │ Giant Soul │ Mage of Prismari │ Mage of Quandrix │ Phoenix Sorcery │ Psionic Soul │ Sea Sorcery │ Stone Sorcery

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Warlock

Warlock

Ένας Warlock ορίζεται από ένα σύμφωνο με μια άλλη οντότητα. Μερικές φορές η σχέση μεταξύ του Warlock  και του προστάτη είναι σαν αυτή ενός κληρικού και μιας θεότητας, αν και τα όντα που δρουν ως προστάτες για τους Warlock  δεν είναι θεοί. Ένας Warlock  μπορεί να ακολουθήσει μια λατρεία αφιερωμένη σε έναν demon prince, έναν archdevil ή μια εντελώς ξένη οντότητα, υπάρξεις που δεν δοξάζονται συνήθως από κληρικούς. Πιο συχνά, όμως, η συμφωνία είναι παρόμοια με εκείνη μεταξύ ενός δασκάλου και ενός μαθητευόμενου. Ο Warlock μαθαίνει και μεγαλώνει σε δύναμη, με κόστος τις περιστασιακές υπηρεσίες που εκτελεί για λογαριασμό του προστάτη.

Subclasses

Official:
Archfey │ Celestial │ Fathomless │ Fiend │ Genie │ Great Old One │ Hexblade │ Undead │ Undying

Unearthed Arcana
Ghost in the Machine │ Lurker in the Deep │ Mage of Lorehold │ Mage of Silverquill │ Mage of Witherbloom │ Noble Genie │ Raven Queen │ Seeker │ Undying Light

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Wizard

Wizard

Άγρια και αινιγματική, ποικίλη σε μορφή και λειτουργία, η δύναμη της μαγείας προσελκύει τους μαθητές που επιδιώκουν να κυριαρχήσουν τα μυστήρια της. Μερικοί φιλοδοξούν να γίνουν όπως οι θεοί, διαμορφώνοντας την ίδια την πραγματικότητα. Αν και ένα τυπικό ξόρκι απαιτεί απλώς την έκφραση κάποιων περίεργων λέξεων, κάποιων φευγαλέων χειρονομιών ή και μερικές φορές ένα σύνολο εξωτικών υλικών, όλα αυτά δεν είναι ούτε ένα μικρό δείγμα από την εμπειρία που έχει αποκτήσει ο wizard μετά από χρόνια μαθητείας και αμέτρητες ώρες μελέτης.

Subclasses

Official:
Abjuration │ Bladesinging │ Chronurgist │ Conjuration │ Divination │ Enchantment │ Evocation │  Graviturgist │ Illusion │ Necromancy │ Order of Scribes │ Transmutation │ War Magic

Unearthed Arcana
Artificer │ Invention │ Lore Mastery │ Mage of Lorehold │ Mage of Prismari │ Mage of Quandrix │ Mage of Silverquill │ Onomancy │ Psionics │ Technomancy │ Thurgy │ Revisited

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Artificer

Artificer

Ως κυρίαρχοι των εφευρέσεων, οι artificers χρησιμοποιούν την εφευρετικότητα και τη μαγεία για να ξεκλειδώσουν εξαιρετικές δυνατότητες στα αντικείμενα. Βλέπουν τη μαγεία ως ένα πολύπλοκο σύστημα που περιμένει να αποκωδικοποιηθεί και στη συνέχεια να αξιοποιηθεί στα ξόρκια και τις εφευρέσεις τους. Οι artificers χρησιμοποιούν μια ποικιλία εργαλείων για να διοχετεύσουν την απόκρυφη δύναμή τους. Για να εκτελέσει ένα ξόρκι, ένας artificer μπορεί να χρησιμοποιήσει τα σύνεργα ενός αλχημιστή ώστε να δημιουργήσει ένα ισχυρό ελιξίριο, τα σύνεργα ενός καλλιγράφου ώστε να χαράξει μια σφραγίδα δύναμης ή τα εργαλεία ενός τεχνίτη ώστε να κατασκευάσει ένα φυλαχτό.

Subclasses

Official:
Alchemist │ Armorer│ Artillerist │ Battle Smith

Unearthed Arcana