Λογαριασμός Μέλους

Back to Top

Φυλές

Η επιλογή της Φυλής ή Race από την οποία κατάγεται ο χαρακτήρας σου συνοδεύεται από ένα σύνολο εξωτερικών χαρακτηριστικών, πλεονεκτημάτων και ειδικών ικανοτήτων που μοιράζονται όσοι έχουν την ίδια καταγωγή.

Έτσι, αν επιλέξεις να είσαι πολεμιστής, είσαι ένας σκληροτράχηλος και πεισματάρης Νάνος, ένα αλαφροπάτητο Ξωτικό ευγενικής καταγωγής, ή μήπως ένας επιβλητικός Dragonborn; Αν ακολουθήσεις τον δρόμο της μαγείας είσαι ένας πονηρός και πολυτάλαντος Άνθρωπος ή ένα Tiefling που προσπαθεί να αφήσει πίσω του την καταχθόνια καταγωγή του;

Τα κείμενα που ακολουθούν προέρχονται από όλα τα δημοσιευμένα βιβλία του Dungeons & Dragons και απαρτίζουν τις 47 Φυλές που είναι διαθέσιμες για τους παίκτες. Τα βιβλία αυτά δυστυχώς κυκλοφορούν μόνο στην αγγλική γλώσσα και αποτελούν μέρος της συλλογής της 5ης έκδοσης του παιχνιδιού που δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά τον Αύγουστο του 2014. Τις Φυλές περιγράφουν οι Κανέλας Χρήστος & Γεωργίου Αλέξανδρος.

(PHB) Player's Handbook

Dragonborn

Οι Dragonborn ή Δρακογέννητοι αποτελούν ανάμιξη Δράκου και Ανθρώπου, συνδυάζοντας ένα ψηλό (2 μέτρα) και βαρύ (100 κιλά) ανθρωπόμορφο σώμα με δρακόμορφο κεφάλι και λεπιδωτό δέρμα. Η προέλευσή τους αποτελεί μυστήριο, ενώ, αν και δεν έχουν ουρές ή φτερά Δράκου, διατηρούν τη θανατηφόρα ανάσα και τις αντιστάσεις του είδους της δρακικής τους καταγωγής.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Dwarf

Οι σκληροτράχηλοι, βραχύσωμοι (ως 1.50 μέτρα ύψος) και μακρόζωοι Νάνοι (ζουν ως 350 χρόνια) διαπρέπουν ως μεταλλωρύχοι, μεταλλουργοί και πολεμιστές χάρη στις τρομερές τους αντοχές και στο ανυποχώρητο πείσμα τους. Αγαπούν τις περίτεχνες γενειάδες και προτιμούν να ζουν σε μέρη ορεινά και σπηλαιώδη, επιδεικνύοντας παντού το θάρρος και την περηφάνια τους.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Elf

Μέλη μιας εκλεπτυσμένης και μακρόβιας φυλής (ως 700 χρόνια), γνωστής για τη νεραϊδένια καταγωγή (Fey), την απόκοσμη ομορφιά και τις καλλιτεχνικές και μαγικές της δεξιότητες. Με ύψος ως και 1.80 μέτρα και βάρος ως 75 κιλά, ζουν σε αρμονία με τη Φύση σε δασικούς οικισμούς απαράμιλλης αισθητικής, επιδιώκοντας την εκπλήρωση μακροπρόθεσμων στόχων. 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Gnome

Μέλη μια φυλής βραχύσωμων (ως 1 μέτρο ύψος και 30 κιλά βάρος) μακρόβιων (ως 500 χρόνια ζωής), έξυπνων και εφευρετικών πλασμάτων που σφύζουν από ενέργεια και σκανταλιά. Με ταλέντο στις κατασκευές και στις ψευδαισθήσεις, μαλλιά άναρχα, μύτες μεγάλες και φύσεις φιλοπερίεργες και πειραχτήριες, καμία δυσκολία δεν μπορεί να σβήσει την όρεξή τους για ζωή.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Half-Elf

Τα Ημιξωτικά, με αυτιά μυτερά και ζωή ως τα 180 χρόνια, κληρονόμησαν τα σωματικά και πνευματικά χαρακτηριστικά της μικτής καταγωγής τους, συνδυάζοντας την ανθρώπινη φιλοδοξία με τις καλλιτεχνικές ευαισθησίες των Ξωτικών. Μην ταιριάζοντας απόλυτα σε κανέναν από τους δύο κόσμους διακρίνονται ως διπλωμάτες ή ως μοναχικοί υπερασπιστές των απόκληρων.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Halfling

Μικρόσωμα πλάσματα (ως 150 χρόνια ζωής, 1 μέτρο ύψος, 25 κιλά βάρος) με αγάπη στην άνεση, το πολύ φαγητό και την καλή παρέα. Είτε ζουν φιλήσυχα σε αγροτικές κοινότητες είτε ως κυνηγοί της περιπέτειας στους ανοιχτούς ορίζοντες χαρακτηρίζονται από πρακτικότητα και αξιοπιστία, ενώ σε καιρούς πολέμου δείχνουν αναπάντεχο θάρρος και απαράμιλλη αντοχή. 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Half-Orc

Ψηλά και γεροδεμένα πλάσματα (ως 2.10 μέτρα, 130 κιλά, 70 έτη ζωής) με έκδηλα ορκοειδή σωματικά γνωρίσματα. Ο συνδυασμός αποφασιστικότητας, σωματικής ρώμης και ευέξαπτου χαρακτήρα της μικτής κληρονομιάς τους τα εξυψώνει συχνά σε ηγετικές μορφές των άγριων Ορκ φυλών ή τα υποβιβάζει σε παρίες, εγκληματίες και τυχοδιώκτες στις πολιτισμένες περιοχές.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Human

Η πιο φιλόδοξη και προσαρμοστική φυλή με τεράστια ποικιλομορφία σωματικών γνωρισμάτων, νοοτροπιών και αξιακών προτεραιοτήτων ανάμεσα στα μέλη της. Το νήμα της ζωής τους είναι μικρότερο του ενός αιώνα, αλλά η επιμονή και ο αγώνας τους να επεκταθούν και να αφήσουν πίσω τους μια σπουδαία κληρονομιά τους κάνει συχνά να ξεχωρίζουν ως τυχοδιώκτες.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Tiefling

Η ζωή ενός Tiefling είναι δύσκολη. Έχοντας, λόγω μιας συμφωνίας των προγόνων του, έκδηλα διαβολοειδή σωματικά γνωρίσματα όπως: κέρατα, δέρμα σε ποικίλες αποχρώσεις, μεγάλη ουρά, μυτερά δόντια και αμιγώς χρωματισμένα μάτια, τα δυναμικά λόγω συνθηκών αυτά πλάσματα παλεύουν με τις έμφυτες δυνάμεις τους να ξεφύγουν από μια ζωή κατακραυγής και διακρίσεων. 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

(EGtW) Explorer's Guide to Wildemount

Orc of Exandria

Με ύψος ως 2.40 μέτρα, βάρος ως 140 κιλά και ζωή ως τα 80 χρόνια, τα ισχυρά αυτά πλάσματα με τους εξέχοντες χαυλιόδοντες και το γκρίζο δέρμα χωρίζονται σ’ αυτούς που ασπάζονται την τάξη και τον πολιτισμό και σε όσους υπηρετούν το Χάος, ανάγοντας το ιστορικό βίας της Φυλής και τις εγκληματικές τους πρακτικές στην ανυπόστατη «Κατάρα του Ολέθρου» ή “Hgar’ Gruum”.

(MOoT) Mythic Odysseys of Theros

Leonin

Υπερήφανοι Λεονταράνθρωποι προικισμένοι με πλούσιες χαίτες, κοφτερά νύχια και τρομερούς βρυχηθμούς. Με ύψος ως τα 2.10 μέτρα, βάρος ως 100 κιλά και ζωή όσο και η ανθρώπινη επιδίδονται στο κυνήγι και αγαπούν τις κάθε είδους αντιπαραθέσεις χωρίς να κρατούν κακίες. Φρουρούν την γη της Oreskos, όμως κάποιοι από αυτούς φεύγουν για να βρουν τα όριά τους.

Satyr

Ανθρωποειδή με τραγόμορφα κέρατα και οπλές μοιάζουν να δημιουργήθηκαν για να δοκιμάσουν κάθε απόλαυση που υπάρχει στον κόσμο. Λάτρεις των πανηγυριών και της καλοπέρασης αψηφούν τη σοβαροφάνεια των υπόλοιπων πλασμάτων με τον αυθορμητισμό και τις εκκεντρικότητές τους. Με ύψος ως 1.80 μέτρα, ζουν ως τα 80 τους χρόνια μια ζωή στα όρια.

(VRGtR) Van Richten's Guide to Ravenloft

Lineages

Αποτελούν εναλλακτικές επιλογές έναντι των Φυλών, με καταλύτη την μεταμόρφωση του ήρωα σε ένα νέο πλάσμα. Είτε η αλλαγή συμβεί στην αρχή ή στην εξέλιξη ενός Campaign, επιτρέπεται η διατήρηση στοιχείων της αρχικής φυλής στη νέα μορφή. Έτσι, το δάγκωμα βαμπίρ δημιουργεί ένα Dhamphir, μια μαγική κατάρα ένα Hexblood και η επαναφορά από το θάνατο ένα Reborn.

(TWBtW) The Wild Beyond the Witchlight

Fairy

Μικροσκοπικά πλάσματα που ζουν ως τα 100 έτη και μοιάζουν με ξωτικά με φτερά εντόμου. Εμποτισμένα με τη Μαγεία του Feywild, που είναι το σπίτι πολλών μαγικών πλασμάτων, διαθέτουν μια ποικιλία σωματικών ή άλλων μαγικών χαρακτηριστικών που τα καθιστά μοναδικά, όπως: πόδια εντόμου, πολύχρωμο δέρμα, λαμπερή αύρα, κέρατο σαν του μονόκερου και άλλα. 

Harengon

Λαγόμορφα ανθρωποειδή που ζουν ως τα 100 χρόνια και ποικίλουν σε μέγεθος (μικρό ή μέσο) προικισμένα με μακριά, δυνατά σαν ελατήρια πόδια και πυκνή γούνα σε πολλές αποχρώσεις. Αποτελούν την προσωποποίηση της ελευθερίας και του ταξιδιού, ενώ ως πλάσματα του Feywild είναι γεμάτα ενέργεια και ευλογημένα με μπόλικη τύχη που τα γλιτώνει από πολλούς μπελάδες.

(SACoC) Strixhaven: A Curriculum of Chaos

Owlin

Με προέλευση το Feywild τα Owlin αποτελούν πρόσμιξη Ανθρώπου και Κουκουβάγιας, με  ισχυρά φτερά που εκτείνονται σε ώμους και πλάτη συνδυασμένα με ανθρώπινα χέρια και πόδια, μέγεθος που ποικίλει (μικρό ή μεγάλο) και 90 χρόνια ζωής. Τα συνήθως νυκτόβια αυτά όντα διαθέτουν δυνατότητα αθόρυβης πτήσης που κάνει τον αιφνιδιασμο εύκολη υπόθεση.

(EEPC) Elemental Evil Player's Companion

Aarakocra

Φτερωτά ανθρωπόμορφα πλάσματα με πλούσιο φτέρωμα στο σώμα, ανθρωπόμορφο κορμό και χέρια, αλλά κεφάλι και πόδια πουλιού. Φτανουν στο 1,5 μέτρο ύψος και τα 50 κιλά, ζώντας ως τα 30 χρόνια. Απολαμβάνουν τις πτήσεις και απεχθάνονται κάθε περιορισμό, ενώ αφήνουν τις απόμακρες περιοχές τους μόνο για λόγους εκδίκησης ή για να πολεμήσουν εχθρικά Gargoyles.

Genasi

Όλα τα νοήμονα πλάσματα μπορούν να είναι Genasi εφόσον έχουν με κάποιον τρόπο εκτεθεί στη μαγεία των Elements (π.χ. καταγωγή από Genie), ενώ το Στοιχείο καταγωγής τους  (π.χ. η Φωτιά) επηρεάζει την εμφάνισή, τον χαρακτήρα και την έμφυτη μαγεία τους. Με ζωή ως τα 120 έτη ξεπερνούν τον εναντίον τους ρατσισμό με αυτοπεποίθηση και συνεχή αυτοβελτίωση.

Goliath

Σκληροτράχηλοι γίγαντες μεγαλωμένοι στις πιο αφιλόξενες βουνοκορφές με ύψος ως τα 2,5 μέτρα, βάρος στα 130-150 κιλά, ζωή ως τα 90 τους χρόνια και σώμα που μοιάζει σμιλεμένο από πέτρα. Εξαιρετικά αυτάρκεις, ανταγωνιστικοί και με έντονο το αίσθημα του δικαίου, κάθε Γκολάιαθ έχει την ευθύνη να κερδίσει μια θέση στην φυλή του ή να πεθάνει προσπαθώντας.

(VGtM) Volo's Guide to Monsters

Aasimar

Απόγονοι Ανθρώπων και Αγγέλων με εντυπωσιακή εμφάνιση: δέρμα, μαλλιά και μάτια σε ασημί, χρυσές ή φυσικές αποχρώσεις, ως 2 μέτρα ύψος και ως 160 χρόνια ζωής. Είτε είναι θεόσταλτοι είτε γεννημένοι τυχαία έχουν εσωτερικές δυνάμεις, αγγελική καθοδήγηση και πηγαία καλοσύνη που, όταν αντιβαίνει στην ελεύθερη βούλησή τους, τούς στρέφει στην απομόνωση ή στο Κακό.

Bugbear

Αρκουδόμορφα, νυχτόβια γκομπλινοειδή ερυθρο-κίτρινου χρώματος που φτάνουν ως τα 2.40 μέτρα ύψος, τα 160 κιλά και τα 80 χρόνια ζωής. Η οκνηρή αλλά πονηρή και άπληστη φύση τους τα καθιστά ιδανικούς εκβιαστές, δολοφόνους και επιδρομείς, που επιδιώκουν το άμεσο κέρδος είτε με εκφοβισμούς, είτε με ενέδρες, είτε με σύντομα αλλά απίστευτα άγρια ξεσπάσματα βίας.

Firbolg

Ημιγίγαντες που φτάνουν τα 2.40 μέτρα ύψος, τα 150 κιλά και, λόγω συγγένειας με τα Fey, τα 500 χρόνια ζωής. Η αγάπη τους για τα Δάση και η φροντίδα τους για τη φυσική ισορροπία τούς αναγορεύουν σε διακριτικούς, αλλά ενεργούς προστάτες της Φύσης. Ταξιδεύουν τον κόσμο μόνο αν βρεθούν σε ανάγκη, βοηθώντας τους φίλους τους με δρυιδική μαγεία και σωματική ρώμη.

Goblin

Μικρά, πράσινα πλάσματα ύψους ως 1.20 μέτρα, βάρους ως 40 κιλά και ως 60 χρόνια ζωής. Ζώντας σε συντριπτικούς αριθμούς μέσα σε σπηλιές και σε κοινωνίες χωρισμένες σε κάστες, επιβιώνουν με το να είναι πονηρά στις μάχες, αλαζονικά στις νίκες και δουλοπρεπή στις ήττες.  Βέβαια, μια φορά κάθε χιλιετία κάποιο από αυτα ξεχωρίζει και ανοίγει μια εκπληκτική ταβέρνα!

Hobgoblin

Οι πειθαρχημένοι αρχηγοί των Γκομπλινοειδών με δέρμα στις αποχρώσεις του πορτοκαλί, ύψος ως 1.80 μέτρα, 80 κιλά και ως 80 χρόνια ζωής. Οργανωμένα σε Λεγεώνες ανέρχονται στη στρατιωτική ιεραρχία ακολουθώντας εντολές, επιβάλλοντας την πειθαρχία, κερδίζοντας μάχες τακτικής αλλά κυρίως επιτελώντας ηρωικές πράξεις. Κάποια εκπαιδεύονται ως Mάγοι ή Monks.

Kenku

Κορακόμορφα ανθρωποειδή με ύψος ως το 1.5 μέτρο, βάρος ως 60 κιλά και ως 60 χρόνια ζωής. Μια πανάρχαια προδοσία τούς στέρησε τα φτερά, την ομιλία και τη δημιουργικότητα. Τώρα, τα χαοτικά αυτά πλάσματα, που επικοινωνούν αντιγράφοντας ήχους, υπηρετούν το έγκλημα με στόχο να ανακτήσουν όσα έχασαν. Κάποια, βέβαια, ξεφεύγουν, αναζητώντας εξιλέωση.

Kobold

Μικρόσωμα ανθρωπόμορφα ερπετοειδή ως 1 μέτρο ύψος, 20 κιλά βάρος και ως 120 χρόνια ζωής, αφοσιωμένα στη φυλή τους και εξειδικευμένα στη διάνοιξη σηράγγων. Είναι υπερήφανα για τη χρήση μαγείας και τη Δρακική τους καταγωγή, ενώ μισούν τα Gnomes. Παρά την συχνή υποταγή τους σε μεγαλύτερα πλάσματα θα υπερασπιστούν τη φωλιά τους με τρόπο ευρηματικό.

Lizardfolk

Οι Σαυράνθρωποι με ύψος ως και 1.90 μέτρα και ζωή ως τα 60 έτη, έχουν ψυχρόαιμη φύση, όπως αποδεικνύει η έλλειψη έντονων συναισθημάτων και η βραχυπρόθεσμη και πρακτική αντιμετώπιση της ζωής, με μοναδικό κριτήριο την επικινδυνότητα των εχθρών και την χρησιμότητα των φίλων. Η συμβίωσή τους με θερμόαιμα όντα διευρύνει τις αντιλήψεις τους.

Orc

Τα άγρια αυτά πλάσματα με το γκρίζο δέρμα και τους χαυλιόδοντες φτάνουν τα 2 μέτρα ύψους, τα 130 κιλά βάρους και τα 45 χρόνια ζωής. Δημιουργήθηκαν από τον Gruumsh, την μονόφθαλμη Orc θεότητα του Χάους και του Πολέμου για να συντρίψουν τις πολιτισμένες φυλές, φέρνοντας δόξα και πλούτη στην φυλή τους και μια θέση δίπλα του στη μεταθανάτια ζωή.

Tabaxi

Γατόμορφα ανθρωποειδή πλάσματα, με πιτσιλωτή γούνα και ουρά.Τα ψιλόλιγνα και γρήγορα αυτά όντα με τις οξυμένες αισθήσεις ζουν για 80 με 90 χρόνια σε φυλετικές, κυνηγετικές κοινότητες μέσα σε πυκνές ζούγκλες. Κίνητρο των περιπετειών τους είναι η ακόρεστη περιέργεια για κρυμμένα μυστήρια, χαμένες γνώσεις, θαμμένα μαγικά αντικείμενα, θρυλικούς χάρτες κλπ.

Triton

Αμφίβια φυλή ηρωικών ανθρωποειδών με ύψος ως το 1.5 μέτρο και ζωή ως τα 200 χρόνια. Κατοικούν σε οικισμούς του βυθού, πολεμώντας ηρωικά να σώσουν τον κόσμο από την εισβολή θαλάσσιων τεράτων της Υδάτινης Διάστασης. Ερχόμενοι σε επαφή με τον κόσμο της επιφάνειας φέρονται αλαζονικά, περιμένοντας αναγνώριση για πράξεις ηρωικές που οι υπόλοιποι  αγνοούν.

Yuan-ti Pureblood

Υβριδικοί Ερπετάνθρωποι, δημιουργημένοι σε ανίερες, κανιβαλιστικές τελετές μιας βέβηλης και ξεχασμένης πια αυτοκρατορίας. Τα χαρισματικά, προικισμένα με δυνάμεις Psionics αλλά και σατανικά αυτά όντα, που ζουν όσο και οι άνθρωποι, διεισδύουν στις πολιτισμένες κοινότητες ως δολοφόνοι ή κατάσκοποι της φυλής τους, αποκρύπτοντας έξυπνα τα οφιοειδή τους γνωρίσματα. 

(SCAG) Sword Coast Adventurer's Guide

Feral Tiefling

Τα Feral Tiefling διεκδικούν διαφορετική καταγωγή για τα Tieflings, παρέχοντας δυνατότητες επιλογής νέων, συναρπαστκών σωματικών γνωρισμάτων (μεγάλοι κυνόδοντες, πόδια τράγου, φολιδωτο δερμα, διχαλωτές ουρές, εξαδάχτυλα χέρια κ.α.), νέων έμφυτων δυνάμεων (Charm person, Burning hands κ.α.) και δυνατότητα πτήσης με ψαρωτικά φτερά νυχτερίδας.

(TTP) The Tortle Package

Tortle

Οι Χελωνάνθρωποι είναι όντα φιλικά, ολιγαρκή και νομαδικά που, ζώντας σε φυλετικές ομάδες κυνηγών, απολαμβάνουν να εξερευνούν απόμακρες περιοχές του κόσμου τους. Με ύψος ως τα 2 μέτρα, βάρος ως τα 350 κιλά και ηλικία που φτάνει ως τα 380 χρόνια, τα σοφά και δυνατά αυτα όντα με τη φυσική αρματωσιά και τη βαθιά σύνδεση με τη φύση, αναζητούν την περιπέτεια.

(ERftLW) Eberron: Rising from the Last War

Changeling

Χλωμά, αδύνατα ανθρωποειδή που φτάνουν τα 2 μέτρα ύψος και τα 80 χρόνια ζωής. Όντας μακρινοί απόγονοι των Doppelgangers μπορούν να προσομοιάσουν κάθε πλάσμα που ταιριάζει στο σωματότυπό τους. Νομάδες, προσαρμοστικοί και καλλιτεχνικές φύσεις, με ροπή στην πολυτελή διαβίωση, προσκολλώνται σε ξένες κουλτούρες, δημιουργώντας πειστικές περσόνες.

Kalashtar

Η φυλή αυτή αποτελεί προϊόν συναινετικής ένωσης ανθρώπων και πνευμάτων από το κόσμο των Ονείρων, γνωστών ως Quori. Οι τηλεπαθητικοί και συνήθως νομοταγείς Καλάσταρ ζουν μια φυσιολογική ανθρώπινη ζωή, αποφεύγοντας τα έντονα συναισθήματα και σταθμίζοντας με αυτοσυγκράτηση και ψυχρή λογική τις αντικρουόμενες εσωτερικές τάσεις των δύο ψυχών τους. 

Orc of Eberron

Τα Orcs του Eberron επιδεικνύουν μια τρομερή ποικιλομορφία αντιλήψεων και τρόπων ζωής, με κάποια να ζουν ως τέρατα, δημιουργώντας ορδές επιδρομέων, κάποια άλλα να δημιουργούν βασίλεια που τηρούν αυστηρά τις πατροπαράδοτες παραδόσεις τους και μερικά να ζουν σε αγροτικές φυλές που αποδέχονται τους ανθρώπους και τους γάμους μεταξύ των φυλών.

Shifter

Υβρίδια Ανθρώπων και Ζωαθρώπων (όπως οι Λυκάνθρωποι) που ζουν στο μεταίχμιο άγριας φύσης και πολιτισμού, φτάνοντας τα 2.10 μέτρα σε ύψος και τα 70 χρόνια ζωής. Αδυνατώντας να πάρουν την πλήρη μορφή ενός Ζωανθρώπου, ενισχύουν προσωρινά τα ζωώδη γνωρίσματα του είδους στο οποίο ανήκουν: Beasthides, Longtooths, Swiftstrides και Wildhunts.

Warforged

Ενσυνείδητες μηχανικές οντότητες από ξύλο και μέταλλο. Απρόσβλητοι σε ανάγκες τροφής ή ύπνου φτάνουν στα 2,5 μέτρα και τα 150 κιλά, ενώ αντί να γερνούν, απλώς φθείρονται. Χάρη σε επιστημονικές ανακαλύψεις εξελίχθηκαν από άμυαλα όπλα πολέμου σε όντα με αυτοσυνειδησία, αίσθηση του πόνου και συναισθήματα. Μεταπολεμικά καλούνται να βρουν το πεπρωμένο τους.

(MToF) Mordenkainen's Tome of Foes

Gith

Λιπόσαρκη φυλή, με κίτρινο δέρμα, γωνιώδη κρανία και βαθουλωτά μάτια που φτάνει ως τα 2 μέτρα ύψος και ζει ως 100 έτη. Όντας σκλάβοι των Illithids για αιώνες, απελευθερώθηκαν χάρη στην επανάσταση του ήρωά τους, Gith, για να διασπαστούν οριστικά σε πολεμοχαρείς Githyanki και σε στοχαστικούς Githzerai. Μόνο το κοινό μίσος για τους Illithids μπορεί να τους επανενώσει.

(GGtR) Guildmasters' Guide to Ravnica

Centaur

Υβρίδια Ανθρώπου και Αλόγου που φτάνουν τα 2 μέτρα σε ύψος, 1,2 μέτρα σε μήκος από το στήθος ως την ουρά, ζώντας ως τα 80 με 90 χρόνια. Οι Κένταυροι ζώντας σε φυλές κυνηγών στις ανοιχτές πεδιάδες λατρεύουν το τρέξιμο και το κυνήγι. Στον πόλεμο υπηρετούν είτε συλλογικά ως σώμα ιππικού και ομάδα επιδρομέων είτε ατομικά ως ταχυδρόμοι και ανιχνευτές.

Loxodon

Οι Ελεφαντάνθρωποι στέκονται εντυπωσιακοί με ύψος που φτάνει στα 3 μέτρα, βάρος ως τα 180 κιλά και ηλικία ως τα 450 χρόνια ζωής. Το παχύ δέρμα, η προβοσκίδα και τα τεράστια αυτιά αποτελούν αναγνωριστικό τους στοιχείο μαζί με την ήρεμη αντιμετώπιση της ζωής, τις ηχηρές ψαλμωδίες και την ακλόνητη πίστη στις αρχές τους. Η σπάνια οργή τους προκαλεί τον τρόμο.

Minotar

Υβρίδια Ανθρώπων και Ταύρων, τα πλάσματα αυτά φτάνουν τα 2 μέτρα ύψος, τα 100 κιλά και τα 80 με 90 χρόνια ζωής. Με κύρια χαρακτηριστικά την κεφαλή ταύρου, τα απειλητικά κέρατα (ως 1 μέτρο σε μήκος), τις οπλές στα πόδια και την επιβλητική σωματική διάπλαση, ζουν, ανάλογα με τον κόσμο του Campaign, είτε ως μέλη πολιτισμένων κοινωνιών είτε ως τέρατα σε Λαβυρίνθους.

Simic Hybrid

Υβρίδια μεταξύ νοημόνων φυλών (Ανθρώπων, Ξωτικών, Vedalken) και ζώων, διαμορφωμένα από τους βιομάντεις της Λέσχης Simic, με στόχο τη δημιουργία ανθεκτικών πλασμάτων, ικανών να επιβιώσουν σε απαιτητικά περιβάλλοντα αλλά και ανυπέρβλητων στρατιωτών, ικανών να ανταπεξέλθουν, με τις πολυδιάστατες δεξιότητές τους, σε μια ποικιλία συνθηκών μάχης.

Vedalken

Πλάσματα ψηλά (ως 2 μέτρα), αδύνατα (ως 100 κιλά) και μακρόβια (ως 500 χρόνια), γνωστά για το μπλε τους δέρμα, την απουσία αυτιών, την παντελή έλλειψη τριχοφυίας και τις πλατιές τους μύτες. Επιζητώντας την τελειότητα σε κάθε εγχείρημα, καταπιάνονται ενθουσιωδώς με οτιδήποτε τα οδηγεί στην αυτοβελτίωση, χωρίς να αποθαρρύνονται από τον δυσεκπλήρωτο αυτό στόχο.

(AI) Acquisitions Incorporated

Verdan

Η γκομπλιοειδής αυτή φυλή του Underdark υπέστη χαοτικές μεταλλάξεις από ένα ισχυρό ον γνωστό ως: “That-Which-Endures”, χάνοντας κάθε μνήμη και ζώντας πλέον στην επιφάνεια. Με 2 μέτρα ύψος, 80 κιλά βάρος και ως 200 χρόνια ζωής τα όντα αυτά που βιώνουν συνεχή, λόγω μεταλλάξεων, ρευστότητα στο φύλλο και την εμφάνισή, είναι οι υπέρμαχοι της διαφορετικότητας.

(LR) Locathah Rising

Locathah

Ανθεκτικοί και περήφανοι ψαράνθρωποι, που ζουν ως κυνηγοί σε υποθαλάσσιες και παρόχθιες, φυλετικές κοινότητες. Τα ημι-αμφίβια αυτά πλάσματα με το σκληρό, φολιδωτό δέρμα, φτάνοντας τα 2 μ. ύψος, τα 75 κιλά και τα 80 χρόνια ζωής, επιδεικνύουν ανθεκτικότητα στα δηλητήρια και τη μαγεία, ενώ φέρονται με συμπόνια στους ξένους λόγω ιστορικού κακομεταχείρισης και σκλαβιάς.

(OGA) One Grung Above

Grung

Μικρά, βατραχοειδή πλάσματα, ενδημικά σε ζούγκλες, με αίσθηση φυλετικής ανωτερότητας και άκρως χωροκτητική και επιθετική φύση. Με 1 μέτρο ύψος, 15 κιλά βάρος, ζωή ως τα 60 τους και οργανωμένα σε κάστες με βάση το χρώμα, αξιοποιούν ως στοιχεία υπεροχής το δηλητήριο στο δέρμα τους, την υδρόβια φύση τους και τα ισχυρά για άλματα και αναρριχήσεις πόδια τους.