Λογαριασμός Μέλους

Back to Top

Avatar Legends: The Roleplaying Game

Πόσες ώρες μπορεί να αφιερώσαμε μικροί (ή και μεγάλοι) στην τηλεόραση βλέποντας Nickelodeon και συγκεκριμένα το “Avatar the last Airbender” κι έπειτα το “The Legend of Korra”; Αν κρίνω από την προσωπική μου εμπειρία και συμπεριλάβω όλες τις επαναλήψεις… αμέτρητες. Τα διδάγματα που μας δόθηκαν από την σειρά, τα συναισθήματα που μας έκανε να νιώσουμε και το γέλιο που μας προκάλεσε ήταν  κάποια από τα κομμάτια που το κάνουν αναντικατάστατο. Έτσι, λοιπόν, η Magpie Games αποφάσισε να φέρει τον συγκεκριμένο κόσμο και στα τραπέζια μας, δίνοντάς μας την ευκαιρία να εξερευνήσουμε κι εμείς τα τέσσερα στοιχεία.

Kickstarter

Όπως πολλά μεγάλα projects που προσπαθούν να υλοποιηθούν μέσα από την στήριξη του κόσμου, έτσι και το “Avatar Legends: The roleplaying Game” έκανε το ντεμπούτο του μέσω του Kickstarter στις 3 Αυγούστου το 2021 και πέτυχε το ελάχιστο ποσό των 50.000$ που είχε θέσει μέσα σε μόλις 16 λεπτά! Φυσικά, η επιτυχία δεν σταματάει εκεί. Κλείνοντας την καμπάνια τους στο Kickstarter, το συγκεκριμένο project κατάφερε να μαζέψει συνολικά 9.535.317$ από 81.567 άτομα που το υποστήριξαν. Βέβαια, πολλοί ήταν αυτοί που συνέχισαν να δίνουν χρήματα, για να πάρουν τις ανταμοιβές που δικαιούνταν και οι οποίες έχουν αρχίσει ήδη να φτάνουν στα χέρια των επενδυτών. Κάπου εδώ να προσθέσουμε ότι τα συγκεκριμένα βιβλία φέρουν την άδεια της ίδιας της εταιρείας που εχει το “Avatar The Last Airbender”, οπότε μιλάμε για επίσημο υλικό.

Σχετικά με το παιχνίδι

Το προσωπικό της Magpie Games αναφέρει στο Kickstarter τους: «Είναι ένα παιχνίδι για άτομα απ’ όλες τις ηλικίες, που θέλουν να δουν τον συγκεκριμένο κόσμο πέρα από τις ιστορίες που ήδη γνωρίζουν». Ακολουθώντας το παράδειγμα της σειράς, η λέξη «ισορροπία» είναι το κλειδί του παιχνίδιού, είτε έχει να κάνει με τους προσωπικούς σκοπούς των χαρακτήρων είτε γενικά με την ισορροπία του κόσμου.

Αναφέρουν επίσης και για τους ανταγωνιστές του παιχνιδιού πως «Δεν είναι απλά τέρατα ούτε απλοί ανταγωνιστές που πρέπει να νικηθούν με εκρήξεις φωτιάς. Είναι άνθρωποι με δικές τους επιθυμίες, προσωπικές δυσκολίες και στόχους, όσο εσφαλμένοι κι αν είναι». Οι δημιουργοί θέλουν να κάνουν το παιχνίδι όσο πιο αυθεντικό γίνεται και δεν είναι τυχαίο που η φωνή πίσω από το τρέιλερ ανήκει στον Greg Baldwin, που έδωσε την φωνή του στον αγαπημένο μας θείο Iroh.

Ο Άβαταρ Aang μαζί με την Katara και τον αδερφό της Sokka

Κλάσεις

Οι παίκτες μπορούν να επιλέξουν να είναι ή δαμαστές των τεσσάρων στοιχείων (γη, νερό, φωτιά, αέρας) από τα τέσσερα έθνη ή από το Republic City, ξιφομάχοι από την νότια φυλή του νερού καθώς επίσης και τεχνολόγοι της Republic City. Χρησιμοποιώντας τα συστήματα που ήδη έχουν χρησιμοποιήσει σε προηγούμενα παιχνίδια στην Magpie Games, η ελπίδα είναι ότι τα γεγονότα μπορούν να επιλυθούν με κινήσεις που οδηγούν σε ένα οργανικό ξετύλιγμα της ιστορίας. Θα υπάρχει πολύς αυτοσχεδιασμός και πολλές συνέπειες.

Ο Avatar Aang και οι προηγούμενοι avatar

Εποχές παιχνιδιού

Κάθε παιχνίδι του Avatar Legends RPG ξεκινά με εσας, τους παίκτες να επιλέγετε μια εποχή ως φόντο για το παιχνίδι σας. Κάθε εποχή είναι συνδεδεμένη με τη διάρκεια της ζωής ενός Avatar (εκτός από την εποχή του Εκατονταετούς Πολέμου κατά την οποία ο Avatar Aang ήταν παγωμένος) και εστιάζει σε διαφορετικά θέματα που καθορίζουν το παιχνίδι σας. Το πλήρες βασικό βιβλίο καταγράφει αυτές τις εποχές πιο λεπτομερειακά, αλλά εδώ είναι μια γρήγορη λίστα που περιγράφει την πρόχειρη εστίαση και τις λεπτομέρειες κάθε εποχής:

  • Εποχή της Kyoshi
  • Εποχή του Roku
  • Εποχή του Εκατονταετούς Πολέμου
  • Εποχή του Aang)
  • Εποχή της Korra

Οι παίκτες μπορούν να επιλέξουν οποιαδήποτε από αυτές τις περιόδους για να ξεκινήσουν το παιχνίδι τους. Κάθε εποχή έχει μια μοναδική εστίαση και ξεχωριστά θέματα, τα οποία παρέχουν πολύ διαφορετικές εμπειρίες. Για παράδειγμα, η Εποχή του Εκατονταετούς Πολέμου είναι μια εποχή τυραννίας, ενώ η εποχή του Aang είναι μια περίοδος θεραπείας. Η επιλεγμένη εποχή εξαρτάται από εσάς.

Το σύστημα

Ο προγραμματιστής παιχνιδιών Vincent Baker έφτιαξε ένα σύστημα για το TTRPG Apocalypse World γνωστό ως “Powered By The Apocalypse”. Αυτό το σύστημα ευνοεί την απλότητα και την εφευρετικότητα, καθιστώντας το μια δημοφιλή επιλογή μεταξύ παικτών. Το Avatar Legends: The Roleplaying Game χρησιμοποιεί αυτό το σύστημα για να προσφέρει στους παίκτες όλων των ηλικιών μια διασκεδαστική και απλή εμπειρία.

Ισορροπία

Ισορροπία

Το Avatar Legends: The Roleplaying Game παρουσιάζει έναν μοναδικό μηχανισμό για χαρακτήρες που ονομάζεται Balance (ή ισορροπία). Αυτό αναφέρεται στην εσωτερική πάλη μεταξύ δύο αντίθετων αρχών, που βασίζονται στον χαρακτήρα. Η ισορροπία παίζει κρίσιμο ρόλο σε διάφορες πτυχές, καθιστώντας την μακράν, τον πιο σημαντικό μηχανισμό που πρέπει να εξετάσει ένας παίκτης.

Χάρτης των 4 εθνών

Τα 4  Έθνη

Τα Τέσσερα Έθνη αποτελούν βασικό στοιχείο σχεδόν σε κάθε κρίσιμη στιγμή της ιστορίας του σύμπαντος του Avatar. Κάθε έθνος έχει ξεχωριστές πεποιθήσεις, αξίες και τρόπους ζωής που συχνά συγκρούονται με τους άλλους. Αυτές οι διαφορές έχουν πυροδοτήσει κρίσιμες εξελίξεις διαχρονικά, οι οποίες άλλαξαν για πάντα το σύμπαν του Avatar.

Οι παίκτες μπορούν να αποφασίσουν σε ποια χώρα/έθνος θα γίνει το παιχνίδι τους. Μπορεί να αποφασίσουν να περιοριστούν σε ένα έθνος ή να επιλέξουν να επισκεφτούν και τα τέσσερα.

Οι Avatar Kyoshi, Roku, Aang & Korra

3 θρύλοι

Ο κόσμος του Avatar είναι γεμάτος με χαρακτήρες από κάθε είδους υπόβαθρο, προσωπικότητα και εποχή. Αν και οι περισσότεροι χαρακτήρες είναι υπέροχοι από μόνοι τους, λίγοι είναι οι εκλεκτοί που υπερέχουν όλων των άλλων. Αυτοί οι χαρακτήρες και τα κατορθώματά τους είναι τόσο αξιομνημόνευτα που θα μπορούσε κανείς να τους περιγράψει μόνο ως θρυλικούς.

Στο Avatar Legends: The Roleplaying Game, οι παίκτες μπορούν να συναντήσουν αυτούς τους θρύλους στο ταξίδι τους στα Τέσσερα Έθνη. Αυτοί οι χαρακτήρες μπορούν να βοηθήσουν τους παίκτες είτε ενώνοντάς τους είτε εκπαιδεύοντάς τους. Ανάλογα με το έθνος και την εποχή, οι παίκτες μπορεί να συναντήσουν την Avatar Kyoshi, τον Avatar Roku, τον General/Uncle Iroh, τον Avatar Aang, την Avatar Korra και πολλούς άλλους.

Οι βασικοί κανόνες του Quickstart

Το Quickstart of Avatar Legends: The Roleplaying Game κυκλοφόρησε δωρεάν στις 12 Ιουλίου 2021. Περιέχει κανόνες για τη δημιουργία χαρακτήρων, συστήματα αφήγησης και ένα campaign, The Forbidden Scroll. Μια ενημερωμένη έκδοση του Quickstart, με τίτλο Version 2.0, κυκλοφόρησε στις αρχές Αυγούστου 2021.

Το Quickstart είναι μια προεπισκόπηση του Avatar Legends: The Roleplaying Game και περιλαμβάνει μηχανισμούς του παιχνιδιού, πληροφορίες για το πώς να φτιάξετε έναν χαρακτήρα, πώς να τρέξετε ένα παιχνίδι, μια περιπέτεια με 6 έτοιμους χαρακτήρες που μπορείτε  να παίξετε, 6 κενά playbooks σε περίπτωση που θέλετε να δημιουργήσετε έναν δικό σας χαρακτήρα. Οι κανόνες στο βιβλίο του Quickstart δεν είναι αυτοί που θα καταλήξουν και στο τελικό βιβλίο, αφού γίνονται συνεχώς αλλαγές, ανάλογα με τις ανάγκες που προκύπτουν.

Κλείνοντας

Περιμένουμε το επίσημο release του Avatar Legends: The Roleplaying Game μέσα σε αυτή τη χρονιά. Τα PDFs έχουν ξεκινήσει ήδη να μοιράζονται στους backers, οι οποίοι περιμένουν και τα υπόλοιπα rewards τους μέσα στους επόμενους μήνες.

Μέχρι να βγει και επίσημα το βιβλίο στην αγορά, σας προτείνουμε να κατεβάσετε για αρχή το Quickstart of Avatar Legends: The Roleplaying Game γιατί ως γνωστόν «τρώγοντας έρχεται η όρεξη».

Ζέφη Παπαδάκη
Ζέφη Παπαδάκη

zefi.gtavern@gmail.com

Πίσω από τις στοίβες βιβλίων, πινέλων, χαρτιών, μολυβιών, ζαριών και μικροφώνων, με ένα τίμιο Perception, ο οποιοσδήποτε μπορεί να διακρίνει ένα Goblin γεμάτο μπογιές. Η Ζέφη για άλλη μια φορά ψάχνει απεγνωσμένα την επόμενη δημιουργική ασχολία της. Αν δεν βρίσκεται στον μικρόκοσμό της, μπορεί να την βρει κανείς παρέα με άλογα, για πεζοπορία σε ειδυλλιακά δάση και λίμνες κυνηγώντας ηλιοβασιλέματα, ή απλά να αράζει στην ταβέρνα των Γκόμπλινς πίνοντας οτιδήποτε ΜΗ αλκοολούχο και ακούγοντας ιστορίες.