Λογαριασμός Μέλους

Back to Top

Το “Goblin’s Tavern” στο Fantasy Festival 2023

Το καλοκαίρι πέρασε και η περίοδος ανομβρίας για τα φεστιβάλ του Φανταστικού φτάνει στο τέλος της. Ο Οκτώβριος μας επαναφέρει, δυναμικά, στη ζωηρή πραγματικότητα, ξεκινώντας το πρώτο Σαββατοκύριακο του με το Fantasy Festival 2023, το οποίο θα διεξαχθεί, για ακόμα μια χρονιά, στο Εκθεσιακό Κέντρο του Δήμου Περιστερίου.

Το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει, όπως και πέρυσι, μία γκάμα εκδηλώσεων για όλα τα γούστα και οι επισκέπτες θα μπορούν να το απολαύσουν μεταξύ 10:00 το πρωί έως και τις 22:00 το βράδυ (το Σάββατο και την Κυριακή) με αντίτιμο 5 ευρώ ημερησίως. Μεταξύ των εκθεμάτων και δραστηριοτήτων, περιλαμβάνονται βιβλία & κόμικς,  επιτραπέζια παιχνίδια, RPGs (Role Playing Games), card games, ομιλίες, παρουσιάσεις, σεμινάρια και πολλές ακόμα εκπλήξεις.

Όπως δηλώνει το ίδιο το Fantasy Festival στα social media του: «Πρόκειται για ένα σύγχρονο Φεστιβάλ που προάγει τις τέχνες, τον πολιτισμό, την εκπαίδευση, την περιβαλλοντική συνείδηση και την ελευθερία της έκφρασης και συγκεντρώνει όλους τους λάτρεις του Φανταστικού σε έναν οργανωμένο χώρο στον οποίο μπορούν να συναντηθούν, να μοιραστούν το πάθος τους και να απολαύσουν μια σειρά από μοναδικές εκδηλώσεις και δραστηριότητες».

Φυσικά, το δικό σας “Goblin’s” Tavern” δεν θα μπορούσε να λείπει από αυτή τη γιορτή του Φανταστικού. Θα έχετε τη δυνατότητα να μας βρείτε τόσο στο χώρο των εκθετών (Hall D – F41), όπου θα βρισκόμαστε με το δικό μας πάγκο και τις δικές μας εκδόσεις με βιβλία παιχνιδιών ρόλων, όπως την «Καρδιά του Ψύχους» και τους «Προστάτες της Κάντια», όσο και στο χώρο διεξαγωγής των επιτραπέζιων παιχνιδιών (Hall A – A8), φιλοξενούμενοι από τον αγαπητό μας «Ε.Σ.Παι.Ρο.Σ.», έχοντας την ευκαιρία να οργανώσουμε για εσάς κάποια session RPG και να παίξουμε παρέα. Για εσάς θα τρέξουμε 2 session, ένα το Σάββατο στις 12:00:16:00 (Session 21) και ένα την Κυριακή 17:00-21:00 (Session 22). Αμφότερα τα τραπέζια θα έχουν τη δυνατότητα να παίξουνε την «Καρδιά του Ψύχους», μία one-shot περιπέτεια για D&D 5ης έκδοσης, ιδανική για αρχάριους παίκτες με προκατασκευασμένους χαρακτήρες. Ο διαθέσιμες παίκτες είναι 5 για κάθε τραπέζι. 

Λίγες μέρες έχουνε μείνει και όλοι ανυπομονούμε να ξαναβρεθούμε από κοντά και να απολαύσουμε μια ακόμη γιορτή του Φανταστικού με την αγαπημένη μας κοινότητα. Όλα τα Γκόμπλιν θα είμαστε εκεί θα σας περιμένουμε να μιλήσουμε και να παίξουμε μαζί σας.

Δημήτρης Κολοβός
Δημήτρης Κολοβός
Ελεύθερο μέλος │ Αρχισυντάκτης

jdimikolovos@gmail.com

Ο Δημήτρης, Δημούτρης ή κύριος Μιμήτρης Κολοβός είναι ένα goblin ανέκαθεν παλαβό με τα RPGs. Ξεκίνησε να παίζει 5άρα στις σπηλιές φίλων του, αλλά θέλει να παίξει και να μάθει τα πάντα γύρω από το αγαπημένο του είδος παιχνιδιών. Στην υπόλοιπη ζωή του προσπαθεί να διαβάσει σοφά βιβλία αλλά δεν τα καταφέρνει πάντα γιατί δεν ξέρει να διαβάζει καλά. Όνειρο του είναι κάποια στιγμή να ζήσει σε μία χομπιτότρυπα, ίσως αυτή του Μπίλμπο. Είναι σχετικά έξυπνος για goblin (8 intelligence?) και ασχολείται με τη γλωσσολογία και τις γλώσσες του Faerûn. Υποστηρίζει πως είναι υποψήφιος διδάκτορας σε κάποιο πανεπιστήμιο που λέγεται Δημοκρίτειο στη Θράκη, αλλά κανείς δεν ξέρει τέτοιο πανεπιστήμιο, ούτε τέτοια περιοχή που να ονομάζεται έτσι. Υποστηρίζει πως βρίσκεται κοντά στη Halruaa αλλά ελάχιστοι έχουν ταξιδέψει εκεί, πόσο μάλλον Goblins.