Λογαριασμός Μέλους

Back to Top

Το μεσαιωνικό φεστιβάλ του “Διψασμένου Δράκου”

Η Βόρεια Ελλάδα διψάει, πάντα, για Φανταστικό. Το ίδιο και ο Διψασμένος Δράκος, ο οποίος αναλαμβάνει δράση και διοργανώνει το πρώτο Dragon Festival στο Παλιούρι της Χαλκιδικής, στην έδρα της μεσαιωνικής του μπυραρίας, που θα διεξαχθεί την Κυριακή 15 Οκτωβρίου. Το φεστιβάλ αυτό και έχει έντονα στοιχεία LARP (Live Action Role Playing), συμπεριλαμβανομένης μιας μεσαιωνικής αγοράς, με καλλιτέχνες, που θα αναδεικνύουν τις δημιουργίες τους, μεταξύ των οποίων γλυπτά, μπλουζάκια και κοσμήματα. Ταυτόχρονα, δεν θα μπορούσαν να λείπουν workshops, gaming, μουσικές, αιθέριοι χορευτές από χώρες μαγικές και φυσικά άφθονη μπύρα και φαγητό. 

Από το μεσαιωνικό φεστιβάλ του Φανταστικού δεν θα μπορούσαν να λείψουν, φυσικά, ο Ελληνικός Σύλλογος Φίλων Τόλκιν “The Prancing Pony”, ο “Fantasy Wanderer”, οι “Guardians of the White Tower” και πολλοί άλλοι κοινωνοί του Φανταστικού από το ελληνικό community. 

Τα RPGs, σαφώς, θα έχουν σημαντικό ρόλο στη γιορτή αυτή, με στημένα terrain και επικές μάχες, όπου θα έχουν τη δυνατότητα οι επισκέπτες να συμμετάσχουν. Τα sessions οργανώνονται από τον “Forever DM”, τους “RPG Lodge” και τους “Pure Critical”.

Τα workshop θα ασχολούνται με τη βαφή μινιατούρων (“3D Reign”), τη δημιουργική γραφή (“Tales of the Wyrd”) και οι performers θα σας θα διασκεδάζουν με σόου με ξυλοπόδαρα, με φωτιές, μουσικοχορευτικά σόου και θα κλείσουμε με μία φαντασμαγορική συναυλία από τους Pagan γύρω από μια μεγάλη φωτιά.

Δείχνοντας την αγάπη και στους μικρούς μας φίλους, ο Δράκος φροντίζει και για εκείνους, καθώς συνεργάζεται και με τον “Tony Pepperoni”, για να διασκεδάσει τα μικρά παιδιά, όσο οι ενήλικοι θα πολεμούν τις ομηρικές τους μάχες, με πειρατικά παιχνίδια και κυνήγι θησαυρού!

Το τσουκάλι, με το νόστιμο φαγητό, πάνω από τη φωτιά θα φροντίζει για να μαγεύει τη μύτη σας και η μπύρα θα ρέει άφθονη από το βαρέλι, ώστε να σας ηρεμεί ή να σας ξεσηκώνει. Όλα αυτά θα τα προμηθευτείτε με ειδικά νομίσματα που θα μπορείτε να προμηθευτείτε στην είσοδο.

Μην ντραπείτε να φορέσετε τα μεσαιωνικά σας ρούχα, καθώς η διακόσμηση θα είναι ανάλογη και θα μπορέσουμε όλοι, έτσι, να μεταφερθούμε, για λίγο, σε έναν κόσμο που ζει στη φαντασία μας.

Ο Δράκος του Παλιουρίου βρυχάται και σας καλεί: «Ελάτε να διασκεδάσουμε όλοι μαζί σε μια μοναδική μεσαιωνική γιορτή. Σε ενδιαφέρει αν είσαι cosplayer, rpg lover, fantasy lover, beer lover, καλοφαγάς, μικρός και μεγάλος. Πρόκειται για μία εορταστική συνάντηση, ώστε να γνωριστούμε και να μάθουμε πράγματα, μέσα από παιχνίδια, παρουσιάσεις, χορούς, μπύρα και άφθονο γέλιο, με απώτερο σκοπό την ένωση όλων μας που αγαπάμε το Φανταστικό». Φυσικά, θα υπάρξουν και πολλές εκπλήξεις, που δεν μπορούμε να μοιραστούμε, καθώς ο Δράκος μας έχει απειλήσει να μην το πούμε, αλλιώς θα μας κάνει φλαμπέ.

Η είσοδος στο παραμυθένιο σκηνικό θα είναι ελεύθερη και οι πόρτες του φεστιβάλ θα είναι ανοιχτές 10:00-21:00. Δράκοι (λεωφορεία) μπορούν να αναλάβουν τη μεταφορά σας από και προς Θεσσαλονίκη με ένα απλό τηλέφωνο στο 6975857572. Οι πτήσεις ξεκινάνε από τον Λευκό Πύργο στις 10:00 και 13:00 με επιστροφή από Παλιούρι 18:00 και 21:30. Το κόστος μεταφοράς είναι 10 ευρώ/άτομο. Ενδέχεται να σας απαντήσεις ο ίδιος ο Διψασμένος Δράκος. Μην τρομάξετε. Είναι άκακος με τους επισκέπτες.

Αναλυτικές πληροφορίες για όλους τους συμμετέχοντες και τα δρώμενα μπορείτε να βρείτε στο event του “Thirsty Dragon Inn” στο Facebook. Θα χαρούμε πολύ να σας δούμε εκεί! Όλο και κάποια Γκόμπλιν θα έχουν τρυπώσει!

Δημήτρης Κολοβός
Δημήτρης Κολοβός
Ελεύθερο μέλος │ Αρχισυντάκτης

jdimikolovos@gmail.com

Ο Δημήτρης, Δημούτρης ή κύριος Μιμήτρης Κολοβός είναι ένα goblin ανέκαθεν παλαβό με τα RPGs. Ξεκίνησε να παίζει 5άρα στις σπηλιές φίλων του, αλλά θέλει να παίξει και να μάθει τα πάντα γύρω από το αγαπημένο του είδος παιχνιδιών. Στην υπόλοιπη ζωή του προσπαθεί να διαβάσει σοφά βιβλία αλλά δεν τα καταφέρνει πάντα γιατί δεν ξέρει να διαβάζει καλά. Όνειρο του είναι κάποια στιγμή να ζήσει σε μία χομπιτότρυπα, ίσως αυτή του Μπίλμπο. Είναι σχετικά έξυπνος για goblin (8 intelligence?) και ασχολείται με τη γλωσσολογία και τις γλώσσες του Faerûn. Υποστηρίζει πως είναι υποψήφιος διδάκτορας σε κάποιο πανεπιστήμιο που λέγεται Δημοκρίτειο στη Θράκη, αλλά κανείς δεν ξέρει τέτοιο πανεπιστήμιο, ούτε τέτοια περιοχή που να ονομάζεται έτσι. Υποστηρίζει πως βρίσκεται κοντά στη Halruaa αλλά ελάχιστοι έχουν ταξιδέψει εκεί, πόσο μάλλον Goblins.