Λογαριασμός Μέλους

Back to Top

Gamers’ Corner: “RPG Lodge”, ένας πυλώνας των ttRPG στη Θεσσαλονίκη

Αγαπητοί μου συμπορευτές και συμπορεύτριες στους κόσμους του Φανταστικού,

Καλωσήρθατε σε ακόμα μία συνέντευξη της στήλης μας, “Creators’ Corner”, όπου θα έχουμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε παρέα, μέσα από συνεντεύξεις, εμπνευσμένους Έλληνες (και όχι μόνο) δημιουργούς και κοινωνούς του fantasy και των παιχνιδιών, που ομορφαίνουν τη ζωή μας με τις εμπνεύσεις τους. Θα μιλήσουμε για υλικό σχετικό με παιχνίδια ρόλων, κούπες, μαγικά ραβδιά, θυρεούς, βιβλία, κοινότητες RPG, Game Masters, βιβλιοπωλεία, video-games, comics, επιτραπέζια και ό,τι άλλο μπορεί να φανταστεί το διεγερμένο, από τη φαντασία, μυαλό σας. 

Η στήλη μας, αυτή τη φορά, έχει τη χαρά να φιλοξενεί μία από τις πιο ρομαντικές και γεμάτες ζήλο ομάδες RPG στην Ελλάδα, τους “RPG Lodge”. Παραδοσιακά, δεν θα μονοπωλήσω εγώ την κουβέντα, για να αφήσω περισσότερο χώρο στα παιδιά να μας μιλήσουν για το εγχείρημα τους.

1. Δημήτρης Κολοβός: Hello, lads! Welcome to our humble tavern! Πριν μπούμε στο ζουμί της συνέντευξης, πείτε μας λίγα λόγια εσάς! Ποιοι είστε, καλοί μου φίλοι;

Σπύρος Βρογκιστινός: Είμαι ο Σπύρος 36 χρονών. Γεννήθηκα και μένω μόνιμα στη Θεσσαλονίκη. Εργάζομαι σε εταιρεία πληροφορικής. Η ενασχόληση μου με τα RPGs ξεκίνησε, τυχαία, στο Γυμνάσιο, όταν στο πάρτυ ενός παιδικού φίλου εμφανίστηκε ο μεγάλος αδερφός του και μας είπε: «Λοιπόν, αφήστε ό,τι κάνετε και καθίστε να σας δείξω ένα παιχνίδι». Από τότε, δεν έχω σταματήσει. Μέσω των RPGs γνώρισα και τον Τάσο, τη Μαρία και τη Νατάσα και έχουμε φτάσει, μετά από πάνω από 10 χρόνια γνωριμίας, να έχουμε γίνει πολύ καλοί φίλοι.

Τάσος Αντωνιάδης: Ονομάζομαι Τάσος Αντωνιάδης και είμαι 37 ετών. Όπως αρκετοί/ες στην ηλικία μου, έμαθα για πρώτη φορά τον όρο “RPG” μέσω των αντίστοιχων ηλεκτρονικών παιχνιδιών. Ήρθα σε επαφή με τα pen & paper RPGs στο Γυμνάσιο, παρακολουθώντας -και λίγο παίζοντας- σε τραπέζια που συμμετείχε ο μεγαλύτερος μου ξάδερφος. Από τότε, ασχολήθηκα αρκετά με το σπορ, παίζοντας περισσότερο σε τραπέζια με “Medieval Fantasy” θεματολογία. Ως φοιτητής, γνώρισα τη Νατάσα και τη Μαρία και επιστρέφοντας, αργότερα, στη Θεσσαλονίκη, γνώρισα και τον Σπύρο, μέσω των κοινών μας φίλων. Παίζουμε όλοι μαζί για 10 τουλάχιστον χρόνια και γίναμε, πλέον, ομάδα και οικογένεια. Έτσι, θελήσαμε να ανταλλάξουμε, με όσους περισσότερους/ες μπορούμε, μερικές από τις εμπειρίες που ζήσαμε και κάτι από το «δέσιμο» που αποκτήσαμε μέσα από την αγαπημένη μας διασκέδαση. 

Νατάσα Χατζηιωάννου: Είμαι η Νατάσα, κατάγομαι από τη Θεσσαλονίκη. Βρίσκομαι σπάνια στην πόλη, καθώς κατοικώ στη Νάξο, ενω παράλληλα ταξιδεύω πάρα πολύ. Ασχολούμαι, επαγγελματικά, με την περιβαλλοντική εκπαίδευση και την πεζοπορία, φτιάχοντας δραστηριότητες και παιχνίδια που φέρουν τους ανθρώπους κοντά στη φύση. Γνώρισα τα RPGs σα φοιτήτρια και η αγάπη συνεχίζεται μέχρι και τώρα. Η παρέα μας, που πλέον έγινε ομάδα, άρχισε να σχηματίζεται πριν 10 χρόνια περίπου. Έχουμε σύνδεση και απόλυτη εμπιστοσύνη. Η ενασχόληση μου με την “The RPG Lodge” είναι ένας ωραίος και δημιουργικός τρόπος να συνδέομαι με τα παιχνίδια, τους φίλους μου και τη ζωή στη Θεσσαλονίκη.

Μαρία Αράπη-Φράγκου: Είμαι η Μαρία και κατάγομαι από το «εξωτικό» νησί της Λέσβου. Ζω στη Θεσσαλονίκη τα τελευταία 15 χρόνια και επαγγελματικά ασχολούμαι με το marketing. Στο νησί δεν ήταν ιδιαίτερα διαδεδομένα τα RPGs στα 90’s και early 2000’s, οπότε η ανάγκη μου να μπω στον κόσμο της φαντασίας με οδήγησε στην πολλή ανάγνωση βιβλίων φαντασίας και στη συγγραφή, ως έφηβη. Παράλληλα, γνώρισα και τα RPGs στον υπολογιστή, τα οποία με κέρδισαν, αλλά πάντα ένιωθα ότι μου στερούσαν την οπτική φαντασία και τη δημιουργικότητα που είχα ανάγκη! Όταν βρέθηκα στη Θεσσαλονίκη, φοιτήτρια, γνώρισα τον Σπύρο (ο Τάσος και η Νατάσα ήταν ήδη φίλοι μου), με τους οποίους ξεκίνησα να παίζω “D&D” και έκτοτε συνεχίζουμε, μαζί, να δοκιμάζουμε νέα RPGs να πειραματιζόμαστε και φυσικά, έτσι, δημιουργήσαμε και την “RPG Lodge”!

Παίζοντας “Hunter” με την “RPG Lodge”

2. Δημήτρης Κ.: Ας ξεκινήσουμε με τα βασικά. Ποιοι και τι είναι οι “RPG Lodge”;

RPG Lodge: Θεωρούμε πως δεν υπάρχει προσωποποιημένη απάντηση στην ερώτηση “Ποιοι είμαστε;”, γιατί κάθε άτομο που συμμετέχει, είτε ως παίκτης/κτρια, είτε ως game master, είτε με οποιοδήποτε άλλο τρόπο στις δράσεις, ή στις συζητήσεις μας, είναι “RPG Lodge”.

Θα μπορούσες να πεις οτι είναι « “The RPG Lodge”», κάνοντας αναφορά στους ανθρώπους που την αποτελούμε. Είναι, όμως, και «Η “The RPG Lodge”», όπου πια είναι μια δεμένη και ενεργή δικτύωση ανθρώπων. Με μία φράση, είμαστε μια κοινότητα ανθρώπων που τους αρέσουν τα RPGs. Όπως λέει και το όνομα, είναι το καταφύγιο για όλους εμάς που παίζουμε RPGs. Και αυτό είναι για εμάς και το πιο σημαντικό!

 

2.  Δημήτρης Κ.: Πότε και πώς έγινε η σύλληψη της ιδέας της δημιουργίας σας;

RPG Lodge: Η σύλληψη της ιδέας έγινε ένα κρύο βράδυ του 2017 και όπως λέει και ο λαός “No great story started with a glass of milk”. Έτσι, κι εμείς ήμασταν μαζεμένοι και πίναμε, να ξεχάσουμε τον πόνο μας, που δεν παίζουμε RPGs, καθώς το πάρτυ μας πήγαινε προς διάλυση και εκεί σκεφτήκαμε οτι όπως εμείς, έτσι και αρκετοί ακόμα θα έχουν το ίδιο πρόβλημα, οπότε αποφασίσαμε να ξεκινήσουμε την “RPG Lodge”. Με μεγάλες ιδέες και όνειρα, από το Μάιο του 2018, ήδη ξεκινήσαμε τις πρώτες μας δράσεις. Φυσικά, με την τεράστια στήριξη από φίλους και μη μέσα σε αυτά τα χρόνια, η “RPG Lodge” εξελίχθηκε πολύ και κατάφερε να φτάσει εδώ που βρίσκεται τώρα.

 

3. Δημήτρης Κ.: Γνωρίζω πως έχετε φτιάξει και ένα δικό σας σύστημα, που μου έχει φανεί πολύ ενδιαφέρον. Πείτε μας λίγα λόγια γι’ αυτό! 

RPG Lodge: “Around”, λοιπόν, το σύστημα που φτιάξαμε σχεδόν μαζί με την δημιουργία της “Lodge” και το εξελίσσουμε όλα αυτά τα χρόνια. Ένα αρκετά απλό σύστημα. Χρησιμοποιεί d10 ζάρι, χωρίς πολλά στατιστικά, αλλά heavy RP, όπως λέμε. Το “Around” είναι ένα παιχνίδι ρόλων και φαντασίας, το οποίο δημιουργήθηκε για να φέρει γύρω από ένα τραπέζι συνηθισμένους ανθρώπους σε ασυνήθιστες καταστάσεις. Τοποθετείται σε ένα ρεαλιστικό κόσμο, παρόμοιο με τον πραγματικό, σε οποιαδήποτε χρονική στιγμή επιθυμεί η ομάδα που θα το τρέξει. Με αυτό το σκεπτικό, λοιπόν, οι ιστορίες δεν μοιάζουν με περιπέτειες μάγων, που προσπαθούν να σταματήσουν την επιδρομή νεκροζώντανων στην τοπική πόλη. Περισσότερο, θυμίζουν απίθανες ιστορίες, που διηγούνται ραδιοφωνικοί παραγωγοί, οι οποίοι βρέθηκαν μπλεγμένοι σε πάρτυ διάσημων γεμάτο με ίντριγκες και ναρκωτικά. Ξεκίνησε με την απλή ιδέα ότι μια παρέα φίλων έχει μαζευτεί γύρω από ένα τζάκι σε ένα απομονωμένο σαλέ, αποκλεισμένο από τα χιόνια και θέλει να παίξει RPGs. Δεν έχει, όμως, ούτε βιβλία ούτε τόσο χρόνο, ώστε να μάθουν όλοι ένα πολυπολικό σύστημα, οπότε έρχεται το “Around”, που μπορεί, μόνο με ένα ζάρι και φυσικά φαντασία, να παιχτεί παντού, αφήνοντας τα άτομα να δημιουργήσουν τη δική τους μοναδική ιστορία.

Παίζοντας “Κρύπτες και Καθάρματα”

5. Δημήτρης Κ.: Σας αρέσει πολύ να παίζετε διάφορες περιπέτειες σε διάφορα settings. Τι σας ωθεί στην ποικιλία;

RPG Lodge: Μας αρέσει πολύ να γνωρίζουμε και να δοκιμάσουμε διάφορα settings και συστήματα. Μας αρέσει, επίσης, να προσκαλούμε στις εκδηλώσεις μας Game Masters και να μας παρουσιάζουν κάτι καινούργιο. Έτσι, έχουμε τη δυνατότητα, και εμείς, αλλά και όσοι συμμετέχουν, να γνωρίζουμε, κάθε φορά, κάτι καινούργιο, που δεν θα είχαμε την ευκαιρία να παίξουμε μόνοι μας. Μπορούμε να σου πούμε ότι έτσι ταξιδεύουμε σε διαφορετικούς κόσμους με διαφορετικά πλάσματα κάθε φορά. Επιπλέον, μας αρέσει να πειραματιζόμαστε με τους χώρους που μας φιλοξενούν, γιατί κάθε ένας από αυτούς έχει τη δική του ποιότητα και αίσθηση. Κάθε συνάντηση είναι ξεχωριστή, καθώς αποτελεί μία σύνθεση ανθρώπων, χώρου και παιχνιδιών. Σε κάθε συνάντηση, λοιπόν, γεννιέται κάτι νέο, για μια και μοναδική φορά και αυτό κάνει τη διοργάνωση των εκδηλώσεων τόσο γοητευτική. 

 

6. Δημήτρης Κ.: Ποιο είναι το αγαπημένο σας setting να τρέχετε ιστορίες;

RPG Lodge: Μα φυσικά, το setting του “Around”! Όλες μας τις ιστορίες, στις εκδηλώσεις μας, τις τρέχουμε εκεί. Μας δίνει τη δυνατότητα να προσαρμοστούμε σε οποιαδήποτε εποχή και σε οποιοδήποτε μέρος του κόσμου (και αν θέλουμε, όχι μόνο αυτού του κόσμου). Αυτός, άλλωστε, ήταν ο λόγος που το φτιάξαμε. Βέβαια, αν μας ρωτήσει κάποιος τι παίζουμε εμείς μεταξύ μας, καθώς είμαστε ρομαντικοί, θα σου πούμε “D&D”. Αυτό ήταν και το RPG που μας ένωσε σαν παρέα, βέβαια. Κι εκεί, οι περιπέτειες που παίζουμε βασίζονται στο RP, την ιστορία, την ίντριγκα και την πολιτική, πολύ περισσότερο από τη μάχη. Σου θυμίζει κάτι αυτό;

“D&D” Camping στο Παλιούρι Χαλκιδικής

7. Δημήτρης Κ.: Μέσα στον COVID μας συνηθίσατε και σε μια εξαιρετική συνήθεια, online στρογγυλές τράπεζες με συζήτηση πάνω σε συγκεκριμένο θέμα συνυφασμένο με τα RPGs. Είχε γίνει αγαπημένη μου συνήθεια. Μιλήστε μας λίγο για τα events αυτά. Έχετε σκοπό να τα επαναφέρετε;

RPG Lodge: Σε ευχαριστούμε για τα καλά σου λόγια και σε ευχαριστούμε που ήσουν μέρος αυτών των στρογγυλών τραπεζών. Η ιδέα ξεκίνησε καθώς δεν θέλαμε να χάσουμε την επαφή με τον κόσμο και το πρώτο θέμα που είχαμε ήταν κάτι που όλους μας απασχολούσε και όλοι θέλαμε να μιλήσουμε γι’ αυτό, «Τα RPG στα χρόνια του COVID». Είδαμε ότι, τελικά, ο κόσμος το αγκάλιασε και συνεχίσαμε. Παρότι ήταν μια περίοδος που ήταν όλα κλειστά, για εμάς αυτές οι εκδηλώσεις έγιναν μέσο να ανοιχτούμε προς την κοινότητά μας. Μέσα από τις δράσεις αυτές, γνωρίσαμε αρκετό κόσμο και μοιραστήκαμε τις απόψεις μας.

Ήταν μια ευκαιρία να συζητήσουμε για θέματα που ποτέ δεν είχαμε αναλύσει τόσο σε βάθος. Γεμίσαμε με γνώση και ήρθαν στην επιφάνεια νέοι προβληματισμοί, ιδέες και σκέψεις. Έτσι, καταλήξαμε να κάνουμε ολόκληρη σειρά εκδηλώσεων. Αν και τελευταία έχουμε επικεντρωθεί στη διοργάνωση των μηνιαίων δια ζώσης εκδηλώσεων για παιχνίδι, έχουμε στη σκέψη και τον προγραμματισμό μας να τα επαναφέρουμε από το νέο έτος. Οπότε, όσον αφορά τις στρογγυλές τράπεζες του μέλλοντος, μπορούμε να σου πούμε: «Ναι». Θα επανέλθουν και μάλιστα σκεφτόμαστε, πλέον, να γίνονται από κοντά και θα θέλαμε, φυσικά, να σε προσκαλέσουμε!

 

8. Δημήτρης Κ.: Συνεργάζεστε, γενικά, με άλλους φορείς στις εκδηλώσεις σας;

RPG Lodge: Μέχρι πρότινος, οι συνεργασίες μας αφορούσαν, αποκλειστικά, τους χώρους που μας φιλοξενούν για τις δράσεις μας, που δεν είναι και λίγοι, ξεκινώντας, με τη σειρά φιλοξενίας, με τα «Κήπος-Σεμινάρια», το «Δωμάτιο της Γειτονιάς», «Βαλίτσα», “Bolivar”, «Επόμενη Στάση», “Trashyard”, και στα φεστιβάλ “D&D Camping Παλιούρι” και «Dragon Festival».

H περυσινή χρονικά χαρακτηρίστηκε από την πολύ επιτυχημένη συνεργασία μας με το “Bolivar” στη «Ναυαρίνου». Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε πολύ όλους τους φορείς που έχουμε συνεργαστεί ανά τα χρόνια μιας και μας παραχωρούν χώρους και δυνατότητα έκφρασης. Σιγά-σιγά, έχουμε αρχίσει, παράλληλα με τη σταθερή μας συνεργασία, να παίρνουμε μέρος και σε άλλες δράσεις, όπως φεστιβάλ και εκθέσεις, όπου εκεί συνεργαζόμαστε με συλλόγους, καθώς επίσης και με τις οργανώσεις των φεστιβάλ.

Η “RPG Lodge” στο 1ο Dragon Festival

9. Δημήτρης Κ.: Σας αρέσει πολύ να στηρίζετε την τοπική κοινότητα. Από την επαφή μας με την RPG κοινότητα της Θεσσαλονίκης τι έχετε παρατηρήσει για την πόλη μας και τον κόσμο της;

RPG Lodge: Μας αρέσει πολύ να στηρίζουμε την τοπική κοινότητα και θέλουμε να βοηθήσουμε, ώστε να μεγαλώσει. Πιστεύουμε ότι, πλέον, ο χώρος των RPGs έχει ξεφύγει από εκείνες τις εποχές που ήταν στο περιθώριο όσοι ασχολούντουσαν με το αντικείμενο. Από τη δική μας εμπειρία, η τοπική κοινότητα στηρίζει πολύ νέες ομάδες, κάτι το οποίο συνέβη και με εμάς, όταν πρωτοξεκινήσαμε. Ο κόσμος της Θεσσαλονίκης είναι αυθεντικός και ανοιχτός σε όλες τις νέες δράσεις και βρίσκουμε αρκετά άτομα στο δρόμο μας, που θέλουν να συμμετέχουν και στηρίζουν, φυσικά, κάθε προσπάθεια που γίνεται. Άλλωστε, όπως ξέρεις και εσυ, και το συζητάμε πάντα, πάνω-κάτω, όλοι γνωριζόμαστε μεταξύ μας, αλλά πάντα υπάρχει χώρος να γνωρίσουμε κι άλλα άτομα.

 

10. Δημήτρης Κ.: Πρόσφατα, ξεκινήσατε και κάποιες δράσεις που προσφέρουν ενημέρωση πάνω στη σχέση των RPGs με τα παιδιά. Τι χάσαμε, όσοι δεν καταφέραμε να παραστούμε;

RPG Lodge: Η συγκεκριμένη δράση ονομάζεται «Εισαγωγή στα παιχνίδια ρόλων για παιδιά» και είναι ένα πρώιμο και πολύ δημιουργικό παιχνίδι, για να έρθουν τα παιδιά σε επαφή με τον κόσμο της φαντασίας. Αφορά παιδιά από 10 ετών και πάνω και την τρέχουν η ομάδα “Syg.nus”, σε συνεργασία με την “Action Aid”. Εμείς, φυσικά, είμαστε στο πλευρό τους, βοηθάμε στη διοργάνωση και την επικοινωνία και στηρίζουμε σε ό,τι χρειαστούν.

 

11. Δημήτρης Κ.: Που βλέπετε τους “RPG Lodge” σε 5-10 χρόνια από σήμερα;

RPG Lodge: Με το που είδαμε την ερώτηση, μας προβλημάτισε, γιατί λέμε: «Είναι αρκετά μεγάλο το διάστημα που μας ζητάει να κοιτάξουμε μπροστά». Συνειδητοποιήσαμε, όμως, ότι από το 2017 μέχρι σήμερα έχουν περάσει 6 χρόνια και συνεχίζουμε και μεγαλώνουμε. Οπότε, θα σου πούμε ότι στόχος μας είναι η “RPG Lodge” να αποκτήσει, αρχικά, το δικό της χώρο. Παράλληλα, βέβαια, να συνεχίσουμε αυτό που κάνουμε, να πηγαίνουμε σε διάφορους άλλους χώρους, να διοργανώνουμε εκδηλώσεις, ώστε ο κόσμος να γνωρίζει το μαγικό κόσμο των RPGs και φυσικά να μεγαλώνει η Κοινότητα. Επίσης, κάτι που φαντάζει μακρινό, αλλά πλέον έχει γίνει, είναι να ταξιδέψουμε και να μας γνωρίσει ο κόσμος και σε άλλες πόλεις.

Η πορεία της “The RPG Lodge” πάει παράλληλα και με το τι είναι και το παιχνίδι που φτιάξαμε, το “Around”. Αρχικά, ήμασταν δημιουργοί και οι μοναδικοί χρήστες του. Σταδιακά, έχουν αρχίσει και φίλοι της “Lodge” να το χρησιμοποιούν και να φτιάχνουν τις περιπέτειές τους. Αυτό μας γεμίζει χαρά και θα θέλαμε να δούμε πώς το δημιούργημά μας θα εξελιχθεί παράλληλα με την ομάδα μας.

Χριστουγεννιάτικο event της “RPG Lodge”

12. Δημήτρης Κ.: Πού και πώς μπορεί να σας βρει ο κόσμος;

RPG Lodge: Διαδικτυακά, στις σελίδες μας στο “Facebook” και στο “Instagram”, “The RPG Lodge”, όπου εκεί ανακοινώνουμε τις επόμενες εκδηλώσεις μας. Επίσης, μπορείτε να μας βρείτε και στο “Bolivar”, το χώρο που φιλοξενεί, τον τελευταίο χρόνο, τις δράσεις μας και θέλουμε να ευχαριστήσουμε τα παιδιά, στο μαγαζί, που μας στηρίζουν.

 

13. Δημήτρης Κ.: Τα τελευταία λόγια είναι δικά σας.

RPG Lodge: Αρχικά, να σε ευχαριστήσουμε για την ευκαιρία που μας έδωσες. Όπως είδες, δεν θέλαμε να απαντήσουμε ατομικά, σαν Σπύρος, Μαρία, Τάσος, Νατάσα, αλλά σαν “RPG Lodge”. Αυτό αντιπροσωπεύει και τη φιλοσοφία μας και τον τρόπο που λειτουργούμε. Είμαστε όλοι μαζί μια ομάδα. Έτσι θέλουμε και προσπαθούμε να νιώσουν και όλοι όσοι έρχονται και συμμετέχουν στις δράσεις μας ή συνεργάζονται μαζί μας. Η “RPG Lodge”, λοιπόν, δεν είμαστε μόνο εμείς οι τέσσερεις, αλλά όλοι όσοι μας έχουν στηρίξει και έχουν συμμετέχει στην τρέλα μας για τα RPGs

Είναι τρελό και συγκινητικό να σκεφτείς πώς από μια παρέα, που μαζευόταν κάθε Σάββατο σε ένα υπόγειο να παίξει “D&D” και να φάει πίτσα (ναι, έτσι ήταν, ακόμη κι αν ακούγεται σα στερεότυπο), έχουμε φτάσει να είμαστε μια γερά δεμένη ομάδα και συνδετικός κρίκος μιας ολόκληρης κοινότητας. Αποδεικνύεται, κάπως, ότι η φαντασία έχει, πάντα, τη δύναμη να ξεπερνάει την πραγματικότητα. Ονειρευόμαστε, για το μέλλον, αυτή η κοινότητα να καταφέρει να φέρει κοντά τον πληθυσμό της πόλης που ασχολείται με τα RPG και να ανταλλάζουμε όλοι απόψεις, να παίζουμε και να μοιραζόμαστε εμπειρίες που σχετίζονται με αυτά και να μπορεί κάθε άτομο να παρουσιάσει και να δοκιμάσει τις πιο τρελές ιδέες του στα RPGs, όπως εμείς.

Αυτοί ήταν, λοιπόν, οι “RPG Lodge”, μια από τις πιο δημιουργικές και αγαπημένες μου ομάδες RPG στην Ελλάδα. Τους ευχαριστούμε θερμά, που μας άνοιξαν την καρδιά τους. Πηγαίντε σε μία από τις εκδηλώσεις τους και σχεδόν σίγουρα θα γίνετε θαμώνες, μιας και η αγάπη τους για τα RPGs, η φιλοξενία τους και το μεράκι τους αγκαλιάζουν όλους τους επισκέπτες και τους κάνουν να θέλουν, κάθε φορά, να επιστρέφουν στα τραπέζια τους.

Εμείς τα λέμε τον επόμενο μήνα με ακόμα περισσότερες συνεντεύξεις και ιστορίες! Δημήτρης over and out!

 

Τα Social Media των “RPG Lodge”: Facebook| Instagram

Δημήτρης Κολοβός
Δημήτρης Κολοβός
Ελεύθερο μέλος │ Αρχισυντάκτης

jdimikolovos@gmail.com

Ο Δημήτρης, Δημούτρης ή κύριος Μιμήτρης Κολοβός είναι ένα goblin ανέκαθεν παλαβό με τα RPGs. Ξεκίνησε να παίζει 5άρα στις σπηλιές φίλων του, αλλά θέλει να παίξει και να μάθει τα πάντα γύρω από το αγαπημένο του είδος παιχνιδιών. Στην υπόλοιπη ζωή του προσπαθεί να διαβάσει σοφά βιβλία αλλά δεν τα καταφέρνει πάντα γιατί δεν ξέρει να διαβάζει καλά. Όνειρο του είναι κάποια στιγμή να ζήσει σε μία χομπιτότρυπα, ίσως αυτή του Μπίλμπο. Είναι σχετικά έξυπνος για goblin (8 intelligence?) και ασχολείται με τη γλωσσολογία και τις γλώσσες του Faerûn. Υποστηρίζει πως είναι υποψήφιος διδάκτορας σε κάποιο πανεπιστήμιο που λέγεται Δημοκρίτειο στη Θράκη, αλλά κανείς δεν ξέρει τέτοιο πανεπιστήμιο, ούτε τέτοια περιοχή που να ονομάζεται έτσι. Υποστηρίζει πως βρίσκεται κοντά στη Halruaa αλλά ελάχιστοι έχουν ταξιδέψει εκεί, πόσο μάλλον Goblins.