Λογαριασμός Μέλους

Back to Top

H Lady Vivian παρουσιάζει τα παγανιστικά κεριά της

Από την Mistfactor και τον Γιώργο Κόμη στο τραπέζι σας και βασισμένο σε αρχαίες τεχνικές των Vistani, κατοίκων της σκοτεινής Barovia. Είτε είναι για γενέθλια είτε για φωτισμό και ατμόσφαιρα, τα κεριά είχαν ανέκαθεν μια ξεχωριστή θέση στη καρδιά μας. Πρόσφατα σε μια προσπάθεια να ψωνίσω magic items για τον καταπονημένο μου Half Orc Druid βρήκα σε ένα κατάλογο το Candle of Invocation, αν με άφηνε και ο Dm να το ψωνίσω καλά θα ήταν, αλλά είπα μέσα μου: Αυτό τουλάχιστον έχει ένα flavor σε σχέση με τα scrolls και τα potions (no pun intended αλήθεια). Άρχισα λοιπόν να διαβάζω το προαναφερθέν βιβλίο για να πάρω καμία ιδέα και για το δικό μου campaign και έχει ως εξής.

Ξεκινώντας με μία λεπτομερή περιγραφή για τα κεριά, το τρόπο δημιουργίας τους ανάλογα την μαγεία που θέλεις να διοχετεύουν, το συμβολισμό αλλά και το βαθύτερο νόημα των χρωμάτων τους, η Λαίδη Βίβιαν απλώνει μπροστά στον αναγνώστη πλούσιο και βαθύ lore και fluff περίπου 10 σελίδες. Εκ πρώτης όψεως τον αναγνώστη που θέλει απλά κάτι να κάνει μπούμ δεν θα τον κρατήσει, για τον αναγνώστη που θέλει να εμπλουτίσει το Roleplay του όμως και για τον DM που ψάχνει κάτι μυστικιστικό για το story που τρέχει, οι επιλογές και οι διαδικασίες που προσφέρονται εδώ του δίνουν ΠΟΛΥ υλικό να δουλέψει.

Παρακάτω η Λαίδη Βίβιαν μας δείχνει την συλλογή της από.. ειδικά κεριά. Magic Items από τα οποία η 5 έκδοση έχει μία έλλειψη σε σχέση με προηγούμενες. Πάντα θεματικά, τα κεριά που περιέχονται σε αυτές τις σελίδες έχουν απλές χρήσεις όπως (+1) σε όλα τα saving throws για 15ft γύρω από το κερί, μέχρι και wish spell στην μορφή birthday candle. Με 9 σελίδες από magic items κάποια με χρήση παρόμοια με scroll και κάποια με potion και μερικά σαν κανονικά magic items με τα όλα τους.

Υπάρχουν κεριά που μου τράβηξαν πολύ το ενδιαφέρον όπως το Liar’s Incense, παραδοσιακό κερί των Vistani το οποίο είναι σχεδιασμένο για ύπουλες διαπραγματεύσεις. Εντός 10ft από το κερί Κάθε zone of truth ξόρκι δεν λειτουργεί και κάθε perception και investigation έχει disadvantage ΑΛΛΑ αν είσαι αυτός που άναψε το κερί κερδίζεις advantage σε deception, persuasion και sleight of hand checks (wink wink).

Το εξαίσιο Candle of time stop όπου μπορείς να φωνάξεις ZA WARUDO και να παίξεις 4 γύρους συνεχόμενους αρκεί βέβαια να μην πειράξεις άλλο πλάσμα όσο κρατάει το κερί.

Τέλος μου τράβηξε τη προσοχή το Candle of Clean Breath που απωθεί κάθε είδους καπνού, ομίχλης και αερίου από μια περιοχή 10ft καθώς και δίνει ένα (+4) σε saving throws ενάντια σε cloud spells 3ου επιπέδου και πάνω αλλά και breath weapons.

Τέλος έρχεται το καλύτερο με τον Otherworldly Patron: The elemental of Life’s Fire! Ένα patron option για τους warlock, βασισμένος σε όσα η Λαίδη Βίβιαν έχει παρουσιάσει ως τώρα, με πρώτο boon που προσφέρει να είναι η δημιουργία spells σε μορφή κεριών για χρήση αργότερα σαν scrolls και γενικά ικανότητες που έχουν προφανή έμπνευση από παλαιότερες εκδόσεις και δουλεύουν εξίσου καλά. Συμπληρώνεται με θεματικά invocations για τον συγκεκριμένο patron και δουλεύει αρκετά balanced.

Την Λαίδη μας και το βιβλίο της θα τα βρείτε στο Dm’s Guild για 2.95$ ή 2.68€ καθώς και όλα τα υπόλοιπα βιβλία και συγγράμματα της Mistfactor.

Θα δοκίμαζες μια τέτοιου είδους μαγείας; Πες μας με ένα σχόλιο:

Κωνσταντίνος Δανιήλ
Κωνσταντίνος Δανιήλ

dinos.gtavdddern@gmail.com

Μπαίνοντας στη ταβέρνα ένα δυνατό φως από χαμηλά μπορεί να σας θορυβήσει και να νομίζετε ότι μπήκατε λάθος αλλά μην φοβάστε. Είναι απλά το φως του δαυλού που ανακλάται στη γυαλιστερό θόλο του κεφαλιού του επιστάτη. Ο Μεσήλικας νάνος εν ονόματι Κωνσταντίνος Δανιήλ γκρινιάζει, φτύνει, πετάει πράγματα κάτω και μετά γκρινιάζει γιατί είναι αναγκασμένος να τα καθαρίσει. Στον ελεύθερο χρόνο, ανάμεσα στα μαθήματα ορθογραφίας, μαζεύει ζάρια από σκουπίδια του Ηρακλείου και τα βάζει σε ένα σακί μαζί με σκοπό σύντομα να έχει ένα όπλο για να μπορεί να σκοτώνει αρουραίους. Στα ρεπό του γράφει χαμηλής ποιότητας και ηθικής ερωτικά μυθιστορήματα, αποφεύγει να απαντάει σε μηνύματα και τηλέφωνα καθώς «δεν έχει χρόνο για τις σαχλαμάρες τους» και παίζει βιντεοπαιχνίδια στο πισί του. Όταν μεγαλώσει θέλει να σκάψει ένα λάκκο να μπει μέσα γιατί «κανένας δεν θα νοιαστεί όπως και να 'χει».