Λογαριασμός Μέλους

Back to Top

Story Time II: Blue Age & The War of Dawn

Στο προηγούμενο storytime μιλήσαμε για τη σχέση μεταξύ δύο περίφημων γυναικών, τη Shar και τη Selune, και το πώς η προσωπική τους διαμάχη κατέληξε να δημιουργήσει την αρχή του κόσμου των Forgotten Realms. Σήμερα θα προχωρήσουμε παρακάτω στην ιστορία μας βλέποντας μπροστά μας να εξελίσσονται πόλεμοι, διαμάχες και συμμαχίες που θα μας εκπλήξουν. Ελάτε μαζί μας λοιπόν σε ένα ακόμα ταξίδι ιστορίας και γνώσης του παρελθόντος.

The Blue Age

Το διάστημα που η Selune και η Shar πολεμούσαν, ο κόσμος ήταν ανυπεράσπιστος. Τότε, λοιπόν, ήταν η κατάλληλη ευκαιρία για τους «Αρχέγονους» να κυριαρχήσουν. Αν και η ύπαρξη των Αρχέγονων δεν είναι εξακριβωμένη γνωρίζουμε πως ήταν πανίσχυρα όντα με σκοπό να κυριαρχήσουν τον κόσμο και να τον φτιάξουν έτσι ακριβώς όπως ήθελαν. Δεν γνωρίζουμε το πραγματικό τους όνομα, αλλά πολύ λίγοι μάγοι που γνωρίζουν για την ύπαρξή αυτών τους ονομάζουν έτσι.

Με αυτόν τον τρόπο, οι Αρχέγονοι κατάφεραν να αλλάξουν τον κόσμο. Βρήκαν κάποια στοιχεία πολύ φωτεινά και άλλα πολύ σκοτεινά. Με αυτά τα φωτεινά στοιχεία δημιούργησαν το Feywild και με τα σκοτεινά δημιούργησαν το Plane of Shadows που αργότερα έγινε το Shadowfell. Φυσικά οι Θεοί δεν θα μπορούσαν να μείνουν αμέτοχοι σε αυτήν την τραγωδία κι έτσι ένας τεράστιος πόλεμος ξεκίνησε μεταξύ Θεών και Αρχέγονων που αποζητούσαν την απόλυτη κυριαρχία του Material Plane.

Τότε ήταν που οι Θεές, που προανέφερα, σταμάτησαν τον αγώνα τους, όταν ο κόσμος βυθίστηκε στο σκοτάδι, αφού μια αρχέγονη μορφή με το όνομα Dendar the Night Serpent, άρπαξε από τον ουρανό τον ήλιο. Αυτό οδήγησε σε έναν τεράστιο παγετό που άγγιξε όλο τον κόσμο. Οι ζωές όλων των πλασμάτων ήταν καταδικασμένες σε θάνατο.

Dendar, The night serpent

Ένας τεράστιος πόλεμος ακολούθησε μεταξύ Θεών και Αρχέγονων. Οι Θεοί που πολέμησαν είχαν σαν ανώτερο τους μια θεότητα με το όνομα World Serpent. Παρόλα αυτά δεν θα κατάφερναν να κερδίσουν τον πόλεμο χωρίς την βοήθεια ενός Αρχέγονου προδότη με το όνομα Ubtao the Deceiver. Ο Ubtao συμφώνησε με το υπόλοιπο πάνθεον του Faerûn να φυλάξει τις κορυφές της φλόγας για την ημέρα που ο Dendar the Night Serpent θα έμπαινε στο Toril και θα τελείωνε τον κόσμο. Ως ανταμοιβή για αυτή την υπηρεσία, οι άλλες θεότητες του παραχώρησαν τον αποκλειστικό έλεγχο του Chult και συμφώνησαν να του αφήσουν όλα εκείνα τα εδάφη, μη διαδίδοντας ποτέ εκεί τις δικές τους θρησκείες. Με αυτόν τον τρόπο, όλοι οι αρχέγονοι πιάστηκαν. Κάποιοι πλήρωσαν με τη ζωή τους, ενώ κάποιοι άλλοι φυλακίστηκαν από άκρη σε άκρη του κόσμου.

The chult (Tomb of Annihilation)

Φοβούμενη μην ξαναέρθει τέτοια καταστροφή στον κόσμο, η Earth Mother έδωσε λίγη από την θεϊκή δύναμή της, ώστε να ξυπνήσει τα πρωτόγονα πνεύματα του κόσμου προστατεύοντάς τον από τους Θεούς και τους Αρχέγονους που δεν μπορούσαν πια να μπουν μέσα σε αυτόν. Παρ’ όλα αυτά, πολλοί λένε πως οι αρχέγονοι περιμένουν ακόμα την ευκαιρία τους να βουτήξουν για ακόμα μια φορά τον κόσμο στο χάος.

The War of Dawn.

Βρισκόμαστε ακόμα στην περίοδο που αρχέγονοι και θεοί βρίσκονται σε μια ατελείωτη μάχη για το ποιοι θα είναι αυτοί που θα κυριαρχήσουν στο Abeir-Toril, τον κόσμο που η Shar και η Selune έδωσαν ζωή.

Στην ιστορία μας μπαίνει άλλος ένας θεός με το όνομα “Mad God Tharizdun”. Ένας θεός αρκετά φιλόδοξος θα έλεγε κανείς, αφού ήθελε να αποκτήσει την απόλυτη δύναμη και να κυριαρχήσει. Έτσι, λοιπόν, βρήκε ένα θραύσμα που μέσα του υπήρχε σκοτάδι και κακία. Σε αυτό το σημείο έρχονται τα Obyriths, δαίμονες που υπήρχαν στον κόσμο πριν καν εμφανιστούν οι θεοί ζώντας στις σκιές. Αυτοί ήταν που έκαναν τον Tharizdun να ψάξει για το θραύσμα του σκότους με έναν απλό σκοπό. Να εξαλείψουν τους Θεούς από τον κόσμο τους. Όταν ο Tharizdun βρήκε και έπιασε στα χέρια του αυτό το θραύσμα, ξεκίνησε να διαφθείρεται και να οδηγείται προς την παράνοια. Από εκείνη τη στιγμή έγινε γνωστός και ως “Mad God”. Το σχέδιο των Obyriths όμως δεν είχε ολοκληρωθεί ακόμα.

Γέμιζαν το κεφάλι του Tharizdun με υποσχέσεις ότι θα μπορούσε να κυριαρχήσει σε όλο το Astral Sea, αρκεί να ενσωμάτωνε σε αυτό, το θραύσμα που βρήκε. Ο Tharizdun παρόλο που είχε γλυκαθεί από τις υποσχέσεις και τα μεγάλα λόγια των Obyriths, κατάλαβε πως αυτό το σχέδιο δε θα λειτουργούσε, αφού πρώτον θα είχε τους Θεούς να τον κυνηγάνε και δεύτερον δεν μπορούσε να ταξιδέψει στο Astral Sea. Έτσι τους έκανε μια αντιπρόταση. Θα ταξίδευε μέχρι την άκρη του σύμπαντος και θα «φύτευε» το θραύσμα σε μια αρχέγονη έκταση στοιχειώδους χάους κι έτσι θα την έκανε δικιά του. Το σχέδιο του πέτυχε. Φύτεψε τον σπόρο, ο οποίος καθώς μεγάλωνε άλλαζε τους αρχέγονους σε δαίμονες που κατοικούσαν στην άβυσσο.

Tharizdun

Μόλις οι Θεοί συνειδητοποίησαν τι συνέβη, στράφηκαν εναντίον του Tharizdun, με σκοπό να τον φυλακίσουν σε ένα άλλο μακρινό σύμπαν, γνωστό και ως “The Void Harrow”. Υπάρχουν πολλά cults που δοξάζουν ακόμα τον Tharizdun και ακούνε ακόμα τη φωνή του.

Αργότερα, καθώς ο πόλεμος μεταξύ θεών και αρχέγονων συνεχιζόταν, δύο μεγάλες φιγούρες συγκρούστηκαν, o θεός “Io” ενάντια σε έναν τεράστιο αρχέγονο με το όνομα “King of Terror”. Η μάχη έληξε όταν ο King of Terror σηκώνοντας την αξίνα του, έκοψε στα δύο τον Io. Αυτά τα δύο μισά του θεού πήραν μορφή, την μορφή δύο δράκων με τα ονόματα Bahamut και Tiamat. Οι δύο δράκοι ένωσαν τις δυνάμεις τους και νίκησαν τον King of Terror. Αυτή ήταν η πρώτη και η τελευταία φορά που βλέπουμε αυτούς τους δράκους να συνεργάζονται, καθώς ο Bahamut έχει ακολουθήσει ένα μονοπάτι βασισμένο στο καλό και την ευημερία, ενώ η Tiamat βαδίζει σε πιο σκοτεινά και σατανικά μονοπάτια.

Tiamat & Bahamut
Ζέφη Παπαδάκη
Ζέφη Παπαδάκη

zefi.gtavern@gmail.com

Πίσω από τις στοίβες βιβλίων, πινέλων, χαρτιών, μολυβιών, ζαριών και μικροφώνων, με ένα τίμιο Perception, ο οποιοσδήποτε μπορεί να διακρίνει ένα Goblin γεμάτο μπογιές. Η Ζέφη για άλλη μια φορά ψάχνει απεγνωσμένα την επόμενη δημιουργική ασχολία της. Αν δεν βρίσκεται στον μικρόκοσμό της, μπορεί να την βρει κανείς παρέα με άλογα, για πεζοπορία σε ειδυλλιακά δάση και λίμνες κυνηγώντας ηλιοβασιλέματα, ή απλά να αράζει στην ταβέρνα των Γκόμπλινς πίνοντας οτιδήποτε ΜΗ αλκοολούχο και ακούγοντας ιστορίες.