Λογαριασμός Μέλους

Back to Top

Viva La Dirt League D&D – Για τους λάτρεις των TRPG shows

Μέσα σε έναν κόσμο που το D&D έχει φέρει Nat20, είναι φυσικό επακόλουθο να το δούμε να ακμάζει και να έρχεται στις δόξες του. Έτσι, είμαστε όλο και περισσότεροι αυτοί που προσπαθούμε να βρούμε D&D streams, podcasts ή τηλεοπτικές σειρές, είτε για να μας κρατούν παρέα σε μια απροσδόκητη καραντίνα (λέμε τώρα), είτε για να πάρουμε ιδέες από άλλους παίκτες για το επόμενο campaign μας, ή πολύ απλά, για να μάθουμε τον μαγικό κόσμο του Dungeons and Dragons (Angelic Voices on the background).

Καθώς λοιπόν τα podcasts και οι τηλεοπτικές σειρές ολοένα και πληθαίνουν, θα μπορούσαμε με σιγουριά να πούμε πως πολλά είναι τα κανάλια που έχουν επενδύσει σε μια πολύ μεγάλη παραγωγή, δυνατό περιεχόμενο και εν τέλει αυτό είναι που τα κάνει αγαπητά στον κόσμο. Όμως, πάντα θα υπάρχει ένα κενό να γεμίσει κανείς και να δώσει κάτι παραπάνω στο παιχνίδι που όλοι αγαπάμε.

Αυτό το παραπάνω έρχονται να προσφέρουν οι Rowan Bettjeman, Alan Morrison και Adam King μέσα από το κανάλι τους στο Youtube: Viva La Dirt League D&D.

Ας ξεκινήσουμε όμως από τα βασικά…

Ποιοι είναι οι Viva La Dirt;

Η αγαπημένη κωμική τριάδα που αναφέραμε και παραπάνω είναι τα ιδρυτικά μέλη αυτής της παραγωγής, η οποία παίρνει μέρος στη Νέα Ζηλανδία. Οι ίδιοι είναι αυτοί που συμμετέχουν στην πλειοψηφία των βίντεο που ανεβάζουν, αφού όλοι τους είναι Sketch Comedians. Πλέον, στην ομάδα βρίσκονται κι άλλα μέλη, όπως η Britt Scott Clark, ο Ben Van Lier και η Ellie Harwood.

Το κανάλι Viva La Dirt League δημιουργήθηκε το 2011 και συνεχίζει μέχρι και σήμερα, κερδίζοντας το κοινό «με το σπαθί τους» θα έλεγε κανείς, αφού οι subscribers τους φτάνουν πλέον τους 3.33 εκατομμύρια.

Τι προσφέρουν σαν αντάλλαγμα; ΆΠΕΙΡΟ γέλιο. Με βίντεο εμπνευσμένα από τον χώρο του gaming, αλλά και της καθημερινότητας.

 

Τα πιο γνωστά βίντεο τους ως τώρα είναι:

  • Epic NPC man. Τα βίντεο διαδραματίζονται στην πόλη του Honeywood, οπού γνωρίζουμε τους NPC’s της πόλης με πρωταγωνιστές τον Bodger τον Barbarian, τον Greg τον Garlic Farmer και τον Μεγάλο και παντοδύναμο Sorcerer Baradun. Οι NPC σε αυτή τη σειρά είναι πολλοί και μας δείχνουν αστείες στιγμές που όλοι μας έχουμε ζήσει κάποια στιγμή παίζοντας RPG παιχνίδια.
  • Pubg Logic. Για τους πραγματικούς φαν του PubG. Μέσα σε αυτή τη σειρά θα δεις όλους τους συμπαίκτες σου, ίσως και τον εαυτό σου τον ίδιο.
  • Souls Logic. Για τους αληθινούς φαν του Dark Souls. Μέσα από το περιεχόμενο αυτής της σειράς δεν θα καταλαβαίνετε αν τα δάκρυα σας είναι από το γέλιο ή από το πόσο συγκεκριμένα πατάει πάνω στις δυσκολίες που αντιμετωπίζετε μέσα σε αυτό το παιχνίδι. (Κυρίως ψυχολογικές)

Κάπου εδώ πρέπει να υπογραμμίσω πως στο υπάρχων -αρχικό- κανάλι θα προστεθεί άλλη μια playlist, σε μερικές εβδομάδες από τώρα, που θα ονομάζεται D&D Logic. Στην ίδια λογική με όλα τα υπόλοιπα, το D&D Logic θα μας δείχνει αστείες σκηνές μικρού μήκους που μπορεί να αντιμετωπίζουμε μέσα στα sessions μας. Πότε το περιμένουμε; Σημειώστε ημερομηνία και ξεκινήστε αντίστροφη μέτρηση καθώς στις 31 Αυγούστου έχουμε πρεμιέρα! Οι ηθοποιοί έχουν επιλεχθεί, τα κοστούμια έχουν ραφτεί και σύντομα θα ξεκινήσουν και τα γυρίσματα. Υπεύθυνοι της συγκεκριμένης σειράς θα είναι ο Robert Hartley και Adam King.

Viva La Dirt League α λα “D&D”

Και κάπως έτσι φτάνουμε στο ΕΠΙΜΑΧΟ θέμα μας.  Τον Μάρτιο του 2020 αποφάσισαν να φτιάξουν ένα ξεχωριστό κανάλι στο Youtube, επικεντρωμένο αποκλειστικά πάνω στο D&D. Παρακάτω παραθέτω κάποια από τα παιχνίδια που έχουν παίξει και ανεβάσει στο κανάλι.

  • Baldur’s Gate: Descent Into Avernus. Η συγκεκριμένη περιπέτεια απαρτίζεται από 9 επεισόδια και ήταν η πρώτη που έπαιξαν μαζί με τους Baradun (Adam), Greg (Alan), Bodger (Rowan) and  Brielle (Britt), φτιάχνοντας τους χαρακτήρες τους από το Epic Npc Man με Dungeon Master τον ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ και υπομονετικό Robert Hartley.
  • Isolation GamesΜέσα στην περίοδο που ξέσπασε ο Covid-19 και η καραντίνα, αναγκάστηκαν να παίξουν online (το νιώθουμε), μαζί με το ίδιο πάρτι του Avernus που αναφέραμε παραπάνω, συν τον Ben Van Lier.
  • Adventures of AzerimΜετά από αυτές τις δύο επιτυχημένες προσπάθειες τους, ήρθε η ώρα για το κερασάκι στην τούρτα. Οι περιπέτειες του Άζεριμ είναι ένα homebrew Campaign γραμμένο από τον Rob και παίρνει μέρος στον κόσμο των Epic Npc Man.Το πάρτι αυτή τη φορά αποτελείται από τον «παντοδύναμο» sorcerer Baradun (Adam), τον αγαθό artificer Greg (Alan), τον συνεχώς εκνευρισμένο barbarian Bodger (Rowan) και τέλος τον αιμοδιψη (στην κυριολεξία) rogue Bob (Ben).

Οι χαρακτήρες μέσα από τις περιπέτειές τους χάνουν την ιδιότητα των NPC να δίνουν quests και παίρνουν την ιδιότητα των παικτών λαμβάνοντας quests και εξερευνώντας τον κόσμο πέρα από το Honeywood (βιώνοντας ταυτόχρονα πολλά ευτράπελα).

Μέσα στο campaign οι Wizards Of The Coast έρχονται σε συνεργασία μαζί τους σαν σπόνσορες και μέσα στην περιπέτεια τους, (για 10 επεισόδια) παίζουν ένα μικρό κομμάτι του «Rime of The Frost Maiden» σε μια πιο αστεία, σύντομη και ανάλαφρη εκδοχή του.

Λόγω των πολλών υποχρεώσεων τους και του μεγάλου content που ανεβάζουν σχεδόν καθημερινά στο βασικό τους κανάλι, κάθε session τους χωρίζεται σε τριανάλεπτα βίντεο που ανεβαίνουν ένα κάθε βδομάδα. (Δυστυχώς)

(Η ομάδα των Viva La Dirt D&D League μπροστά από το Green Screen)

4  λόγοι για να επιλέξεις το συγκεκριμένο κανάλι;

  • Γέλιο. Είναι απίστευτο το πόσο μπορείς να γελάσεις με ένα τραπέζι γεμάτο sketch comedians. Αν είσαι ο τύπος που ζητάει κάτι πιο hardcore και σοβαρό, τότε αυτό το πάρτι ΔΕΝ είναι για σένα. Αν είσαι όμως, ο τύπος που θες να δεις κάτι να σε κάνει να γελάσεις και να διώξεις τις σκοτούρες από το κεφάλι σου… τι κάνεις ακόμα εδώ;
  • Άπειροι παίκτες. Κι όταν λέω άπειροι δεν εννοώ σε αριθμό, αλλά σε εμπειρία. Σίγουρα θα διαβάζεις απορημένος/η, αλλά το να βλέπεις άτομα που δεν έχουν ιδέα από D&D να μπαίνουν σε αυτόν τον κόσμο, να αλληλεπιδρούν με το περιβάλλον γύρω τους, να συνειδητοποιούν την ελευθερία που έχουν και να αντιδρούν με encounters που δεν έχουν ξαναδεί ποτέ, είναι απλά μοναδικό. Πάντα τα πρώτα μας campaigns και χαρακτήρες θα έχουν ένα πιο σημαντικό κομμάτι στην καρδιά μας. Επίσης η απειρία των παικτών κάνει το συγκεκριμένο campaign πιο προσιτό σε άτομα που ξεκινούν τώρα το ταξίδι τους σε αυτόν τον κόσμο.
  • Green Screen. Ναι, όπως το διάβασες. Green Screen. Οι Viva La Dirt League (VLDL) όχι απλά κάθονται και παίζουν ένα 6ωρο session κάθε φορά στο τραπέζι, ΑΛΛΑ ντύνονται σαν τους χαρακτήρες τους και μπροστά από ένα green screen δημιουργούν μικρά σκετσάκια από τα πιο αστεία και απρόοπτα πράγματα που τους συμβαίνουν μέσα σε κάθε session.
  • Πολλά natural 1. Προετοιμάσου για τους περισσότερους άσσους που έχεις δει ποτέ σε τραπέζι από τον Ben Van Lier και ετοιμάσου να κλάψεις από τα γέλια, όσο αυτός κλαίει από τα νεύρα του! Όσο περισσότεροι οι άσσοι τόσο πιο ενδιαφέρον το περιεχόμενο.

Εν κατακλείδι…

Όλα αυτά και άλλα πολλά είναι κάποια από τα πράγματα που οι 200 χιλιάδες συνδρομητές τους έχουν δει, αγαπήσει και ξεχωρίσει σε αυτό το κανάλι. Ο Dungeon Master, Robert Hartley, είναι πραγματικά σπουδαίος στον τρόπο που διαχειρίζεται τους παίκτες, αλλά και την ιστορία.

Στις 26 Ιουνίου 2021 το campaign Adventures of Azerim έκλεισε ένα χρόνο και οι παίκτες έχουν φτάσει στα 6 level. Σύμφωνα με τον Rob υπάρχουν πάρα πολλά που έχουμε να δούμε ακόμα και πως οι προσδοκίες του φτάνουν μέχρι τα 20 level που προσωπικά ανυπομονώ για την εξέλιξη τους μέχρι τότε.

Δεν ξέρω αν σας έπεισα εγώ με την πολυλογία μου, αλλά το Viva La Dirt League D&D σίγουρα θα σας πείσει.

 

Ακόμα εδώ είσαι;

Ζέφη Παπαδάκη
Ζέφη Παπαδάκη

zefi.gtavern@gmail.com

Πίσω από τις στοίβες βιβλίων, πινέλων, χαρτιών, μολυβιών, ζαριών και μικροφώνων, με ένα τίμιο Perception, ο οποιοσδήποτε μπορεί να διακρίνει ένα Goblin γεμάτο μπογιές. Η Ζέφη για άλλη μια φορά ψάχνει απεγνωσμένα την επόμενη δημιουργική ασχολία της. Αν δεν βρίσκεται στον μικρόκοσμό της, μπορεί να την βρει κανείς παρέα με άλογα, για πεζοπορία σε ειδυλλιακά δάση και λίμνες κυνηγώντας ηλιοβασιλέματα, ή απλά να αράζει στην ταβέρνα των Γκόμπλινς πίνοντας οτιδήποτε ΜΗ αλκοολούχο και ακούγοντας ιστορίες.