Λογαριασμός Μέλους

Back to Top

Journey of the Godslayer: Πως να εκπαιδεύσετε τον Θεοκτόνο σας

Θεοί. Ένα αναπόσπαστο κομμάτι κάθε ιστορίας και θρύλου της ανθρωπότητας και θεμέλιοι λίθοι όλων των καθωσπρέπει TTRPG. Αιθέριες, παντοδύναμες, απρόσβλητες υπάρξεις που προκαλούν δέος και φόβο, έμπνευση και παραδειγματισμό, λατρεία και φανατισμό. Είναι οδηγοί και φύλακες, ευεργέτες και δημιουργοί, τύραννοι και καταστροφείς, το Άλφα και το Ωμέγα.

Ή τουλάχιστον είναι, μέχρι να βρεθεί ένας θνητός, που με σκοπό το αδιανόητο και το αδύνατο, να αποδείξει ότι οι θεοί δεν είναι παρά οι πιστοί που τους λατρεύουν  και οι πηγές που αντλούν την δύναμης τους. Πως είναι στο χέρι του κάθε ενός από τους κοινούς θνητούς να βρει τον τρόπο και τα μέσα για να ταράξει την τάξη των πραγμάτων και να αναμετρηθεί με το Θείο. Όχι σαν υποτελής, αλλά σαν ίσος. Σαν Godslayer.

Artwork απο το εσωτερικό του βιβλίου "Journey of the Godslayer"

Πραγματευόμενο την Θεοκτονία, το νέο passion project των Eren Chronicles κλέβει την παράσταση καθώς αναρριχάται ταχύτατα στην κλίμακα της δημοσιότητας, φτάνοντας στην πρώτη θέση των πιο δημοφιλών βιβλίων του DM’s Guild μόλις λίγες ημέρες από την έκδοσή του. Άλλωστε με συγγραφική ομάδα του Nicos Ostas, που φέρει ονόματα  υπεύθυνα για τίτλους και RPGs όπως Carnival of TearsMonsters of the Old World και Meteor Tales, η επιτυχία για την δεύτερη προσθήκη στην οικογένεια των Chronicles ήταν αναπόφευκτη.

Enter Journey of the Godslayer. Ένα travel-size compendium γεμάτο με ό,τι θα χρειαστεί κανείς στον δρόμο προς την Θεία αναμέτρηση, για κάθε Dungeon Master που θέλει να αποδείξει στο τραπέζι του πως η μοίρα των θνητών είναι στα χέρια τους.

Το Journey λειτουργεί σαν βάση ή ως πηγή έμπνευσης για την δημιουργία campaign βασισμένα στην αναπόφευκτη τελική μάχη με μία ή πολλαπλές Θεότητες. Προσφέρει μία ολοκληρωμένη προσέγγιση στο πως προκύπτει μια Θεότητα, τι την καθιστά Θεία, καθώς και όλα τα βήματα που θα χρειαστεί ο κάθε αποφασισμένος τυχοδιώκτης για να προκαλέσει το πεπρωμένο και να έρθει αντιμέτωπος με έναν Θεό.

Μέσα στο compendium θα βρει κανείς ενσωματωμένο ένα δυναμικό σύστημα σταδιακής αποδόμησης των Θεών, την σημασία  της τελικής αναμέτρησης με την προσωποποίηση της Θεότητας, την θαυμαστή δύναμη που απελευθερώνεται με την Θεοκτονία, καθώς και το τι επιπτώσεις έχει μια τέτοια ύβρις σε επίπεδο multiverse.

Artwork απο το εσωτερικό του βιβλίου "Journey of the Godslayer"

Έπειτα το βιβλίο προσφέρει μια βαθιά κατανόηση στο τι χαρακτηρίζεται ως Θεότητα και την δυνατότητα να ξεχωρίσει κανείς την διαφορά δύναμης μεταξύ δύο τέτοιων όντων, ενώ παράλληλα εξερευνά τις σφαίρες επήρειας που καθορίζουν το ύφος της δύναμης αυτής. Ακόμα, υπηρετώντας τον σκοπό του Godslayer, υπάρχουν εκτενείς λίστες με πράξεις εύνοιας και ευλάβειας που έχουν σκοπό να κερδίσουν ευλογίες και προτερήματα από τις ενδιαφερόμενες Θεότητες καθώς και ύβρεις και βεβηλώσεις για αυτές που προσπαθούν να εξαλείψουν.

Σαν να μην έφταναν αυτά, το βιβλίο ξεχειλίζει από μαγευτικό commissioned artwork που παγιώνει το ύφος του επερχόμενου μεγαλείου που υπόσχεται το compendium, φέρνοντας εύκολο visualization για το ταξίδι ενός Godslayer και τα gilded halls των Θεών που βρίσκονται στον διάβα του. Ακόμα κουβαλάει τα δικά του μπουκωμένα statblock για τις προσωποποιήσεις των Θεών για κάθε domain καθώς και μια παχιά συλλογή από 10ου επιπέδου ξόρκια που αντικατοπτρίζουν την αξιοθαύμαστη δύναμη ενός Θεού.

ΠΡΟΣΟΧΗ! Στη συνέχεια ακολουθούν spoilers για την ιστορία. Το περιεχόμενο αυτό έχει σκοπό να δώσει γρήγορα μια ιδέα στον DM για το τι πρόκειται να συναντήσει. Όσοι θα ήθελαν να το παίξουν μπορούν να κατευθυνθούν απευθείας στον επίλογο.

Αυτό που καθιστά το Journey of the Godslayer ξεχωριστό είναι η δυνατή αρχική έμπνευση για το βιβλίο και η άριστη μεταφορά της σε αυτό. Η ιδέα των Seven Sacred Seals σαν τους πηγαίους ενισχυτές της δύναμης μιας Θεότητας, η σειρά με την οποία πρέπει να σπάσουν καθώς και τα πλεονεκτήματα που κερδίζει κανείς κάνοντας κάτι τέτοιο, όχι μόνο δίνουν μια ρεαλιστική οπτική για μια Θεοκτονία, αλλά την καθιστούν προσιτή, ικανοποιητική και πάνω από όλα λογικά εφικτή.

Artwork απο το εσωτερικό του βιβλίου "Journey of the Godslayer"

Ακόμα το γεγονός ότι ένα τέτοιο ταξίδι σαν εγχείρημα κάνει inspire θεϊκές εύνοιες ή κατάρες από διαφορετικές Θεότητες που βρίσκεται στο στόχαστρο, δίνει έμφαση στο πολιτικό παιχνίδι δύναμης των Θεοτήτων και ενισχύει το theocratic dystopian theme πάνω στο οποίο βασίζεται το βιβλίο. Έπειτα, το να δίνει σαν εργαλεία στον Dungeon Master τις πιθανές πράξεις που προκαλούν τέτοιες κατάρες και εύνοιες στους επίδοξους Godslayers, με διαφορετικά επίπεδα σημαντικότητας, καθώς και ένα ολόκληρο (αν και optional) σύστημα που καταγράφει το επίπεδο επιρροής τους, δίνει στο compendium ένα απρόσμενο βάθος στο customization ενός τέτοιου campaign.

Το punchline του βιβλίου έρχεται στο προτεινόμενο combat του. Χώρια από τα δεκαεπτά unique 10ου επιπέδου ξόρκια που προσφέρει, καθώς διατίθενται μόνο αφότου ένας θεός έχει πεθάνει, ένας Godslayer πρέπει να βρει ένα (αν όχι όλα) από τα δώδεκα artifact quality αντικείμενα που αντιστοιχούν σε κάθε domain. Με κάθε artifact να ξεχειλίζει domain flavor και unique mechanics το γεγονός ότι είναι απαραίτητο τουλάχιστον ένα, τα καθιστά περισσότερο treats που εγγυώνται την προσήλωση των παιχτών στο endgame. Ωστόσο αυτό που πραγματικά τραβάει την προσοχή είναι τα θαυμάσια statblocks των avatars των Θεών. Κομμένα και ραμμένα στα μέτρα του κάθε avatar, κάθε ένα από τα encouters υπόσχεται μια μοναδική μάχη που απαιτεί σωστή συνεργασία, προμελετημένες τακτικές, έξυπνες λύσεις και ουκ ολίγο skill. Από τις λίγες προσθήκες στην πέμπτη έκδοση, που δείχνουν πραγματικά την έκταση της δύναμης που περιέχει ένα μέρος από έναν Θεό.

Artwork απο το εσωτερικό του βιβλίου "Journey of the Godslayer"

Για όσους πεινάνε ακόμα, το Journey συμπεριλαμβάνει ακόμα μια λίστα από ένα subclass για κάθε class, παρουσιάζοντας μια πικάντικη εναλλακτική για όλους όσους ενδιαφέρονται να ακολουθήσουν τον δρόμο αυτών που έχουν ευλογηθεί από τους Θεούς.

Spoiler-free Synopsis:
Εν κατακλείδι, το θριαμβευτικό αποτέλεσμα τεσσάρων ταλαντούχων μυαλών, που συνοψίζεται σε ένα παχουλούτσικο βιβλίο με δυνατό θέμα, πλούσιο και χορταστικό περιεχόμενο έτοιμο για εξερεύνηση, πρωτότυπες ιδέες και κατάλληλη εκτέλεση. Αν κανείς προσθέσει σε αυτά ζουμερά encounters, ικανοποιητικά αντικείμενα και μοναδικά ξόρκια και subclasses, έχει στα χέρια του ένα module με τις συνιστώσες ενός masterpiece.

Το βιβλίο Journey of the Godslayer μπορεί να το βρει κανείς για 19,95$ στο Dungeon Master’s Guild.

Απόστολος Παναγιωτάκης
Απόστολος Παναγιωτάκης

theronsunstrider@gmail.com

Τις σπάνιες στιγμές που μπορεί κανείς να τον συναντήσει , (επειδή οι servers του WoW κάνουν update), το μυθολογικό πλάσμα, γνωστό στην κοινή ως Απόστολος Παναγιωτάκης, βρίσκει το δρόμο του σε ένα τραπέζι, ζάρια και μερικές αθώες ψυχές να ζαλίσει με τη φλυαρία του προτού περάσει το αναγκαίο χρονικό διάστημα και επιστρέψει στο φυσικό του περιβάλλον. Σε άλλες σπάνιες περιπτώσεις, έχει παρατηρηθεί να περνάει και σε αλλά φανταστικά realms, καθώς απ’ ότι φαίνεται είναι γνώστης πάσης μορφής της νερντικής διαλέκτου