Λογαριασμός Μέλους

Back to Top

Τα “πάνω κάτω” έρχονται με το επιτραπέζιο του “Stranger Things” στον κόσμο του Dungeons & Dragons

Ετοιμάσου για βραδιά βάφλας και ξύλο σε Demogorgon”

Όταν είδαμε την πρώτη season του Stranger things, της σειράς φαινομένου του Netflix, θυμηθήκαμε τα παιδικά μας χρόνια, όχι τόσο για το D&D που παίζει η παρέα από την πρώτη κιόλας σκηνή (που τουλάχιστον για εμένα που μεγάλωσα στην επαρχία ήταν άγνωστο το άθλημα) αλλά για την καλτίτα που ξεχύλιζε κάθε στιγμή.

Βέβαια τη σειρά την είδα ολόκληρος μαντράχαλος, οπότε το πρώτο πράγμα που σκέφτηκα ήταν να μαζέψω τη γνωστή παρέα, να χαμηλώσουμε τα φώτα και να παίξουμε ένα ωραίο session μαραθωνίου γεμάτο νταρκίλα.

Η Hasbro και η Wizard Of The Coast ανακοίνωσαν στις αρχές του Φεβρουαρίου στο New York Toy Fair 2019 πως το Stranger Things θα συναντήσει το Dungeons & Dragons σε ένα ωραιότατο επιτραπέζιο παιχνίδι!

Η προπώληση έχει ξεκινήσει από την Amazon και την 1η Μαΐου του ίδιου έτους θα ξεκινήσουν να πακετάρουν τα ταχυδρομεία.

Το επιτραπέζιο περιλαμβάνει ότι χρειάζεσαι και λίγα παραπάνω! Συγκεκριμένα περιέχει:

  • ένα rulebook, με τους βασικούς κανόνες που χρειάζεται κάποιος, ακόμα και αν δεν έχει ξαναπαίξει D&D και γενικά Role Play Games.
  • ένα adventure book, με την ιστορία που θα παίξουν όσοι αγοράσουν το παιχνίδι. Συγκεκριμένα η ιστορία είναι το campaign που είχε φτιάξει ο Mike για τους φίλους του με το όνομα “Hunt for the Thessalhydra”
  • πέντε character sheets, για να παίξεις τον αγαπημένο σου χαρακτήρα από το show
  • έξι πολυεδρικά ζάρια
  • Και για τελευταία πινελιά δύο φιγούρες Demogorgon, μια βαμμένη και μια έτοιμη για να την βάψεις εσύ!

Αξίζει να σημειωθεί πως η παρέα των Mike, Will, Dustin και Lucas στην σειρά παίζει την 1η έκδοση του Dungeons & Dragons και πιο συγκεκριμένα το Expert Edition του 1983 με το χαρακτηριστικό μπλε εξώφυλλο. Δεδομένου ότι η βασική έκδοση ήταν σε κόκκινο χρώμα η Hasbro θα εκδώσει το νέο επιτραπέζιο παιχνίδι στο ίδιο χρώμα που το έκανε διάσημο.

Και επειδή σας άνοιξε σίγουρα η όρεξη, να πούμε πως ανακοινώθηκε η 3η σεζόν του Stranger Things για τις 4 Ιουλίου το 2019 στο Netflix

Γεώργιος Ε. Αβραμίδης
Γεώργιος Ε. Αβραμίδης
Τακτικό μέλος │ Πρόεδρος Δ.Σ. │ Αρχισυντάκτης

georgeavramidis21@gmail.com

Κατά κόσμον Γεώργιος Ε Αβραμίδης συνήθιζε να γυρνάει στο μαθηματικό τμήμα του Ηρακλείου Κρήτης, με άσπρη ρόμπα και μια γάτα στο χέρι, που Νεοκλίδες φοιτητές του φιλούσαν ευλαβικά το χέρι. Τα καλοκαίρια στήνει αντίσκηνο σε παραλίες (από αφραγκία) από άποψη με το σκύλο του. Από χόμπι έχει πολλά, όπως το να αφήνει γυαλιστερούς κροτάφους, τη λογοτεχνία του φανταστικού, κόμιξ, D&D και πολλά άλλα που σιγά σιγά ξανά ράβουν τον παρθενικό υμένα του. Όταν δε σερβίρει υπέροχη, περσινή, ζεστή μπύρα στην ταβέρνα, ελέγχει θεωρίες συνωμοσίας για το που μπορεί να εμφανιστεί ο Doctor Who για free ride και γιατί απορρίφθηκε η επίσημη αίτηση για Erasmus που έκανε στο Χογκουαρτς. Όταν μεγαλώσει θέλει να γίνει κανονικός ταβερνιάρης και να σταματήσει να γράφει στο τρίτο πρόσωπο για τον εαυτό του, Gollum! Gollum!