Λογαριασμός Μέλους

Back to Top

Dungeons & Dragons 2024: Το Μέλλον του παιχνιδιού, τα Classic settings & το Monsters of the Universe

Η ταβέρνα του κ. Goblin φέρνει μαζί με την μπύρα σας, τα πιο φρέσκα και juicy νέα που θα μπορούσε να έχει! Το μενού περιλαμβάνει ένα καινούριο edition που έρχεται στο προσκήνιο, ένα καινούριο βιβλίο με μπόλικα revised τέρατα που θα σας φέρουν εφιάλτες, καθώς επίσης και περιπέτειες και settings με άρωμα από το παρελθόν που θα σας κρατήσουν συντροφιά.

Dungeons & Dragons “Evolution” 2024

Μια καινούρια μέρα ξημερώνει για τον κόσμο του Dungeons & Dragons και το μέλλον του, καθώς σήμερα είχαμε μια σημαντική ενημέρωση κατά τη διάρκεια του “The Future of D&D Panel” στο D&D Celebration που διοργανώθηκε για να γιορτάσει την κυκλοφορία του νέου βιβλίου περιπέτειας “The Wild Beyond the Witchlight”. Μιλάμε για ένα panel που αποτελείται από διάφορα πρόσωπα της ομάδας σχεδιασμού του D&D. Κάπως έτσι λοιπόν έσκασε και η βόμβα…

The Future of D&D Panel - D&D Celebration

Οι Wizards of the Coast σχεδιάζουν την κυκλοφορία μιας νέας έκδοσης, των βασικών βιβλίων του D&D το 2024, ένα έτος καθόλου τυχαίο, καθώς τότε το πιο ιστορικό παιχνίδι ρόλων στην ανθρωπότητα θα κλείνει αισίως 50 χρόνια ζωής.  Μέσα στο panel ακούστηκαν ονόματα όπως Jeremy Crawford, Chris Perkins, Liz Schuh και Ray Winninger, οι οποίοι καθώς μιλούσαν για τα νέα προιόντα που πρόκειται να βγάλουν, δεν αναφέρθηκαν συγκεκριμένα σε μια νέα ξεκάθαρη έκδοση του παιχνιδιού, αλλά πως τα νέα rulebooks θα είναι συμβατά με τα ήδη υπάρχοντα βιβλία της πέμπτης έκδοσης. Μιλάμε λοιπόν για μια νέα εξέλιξη του παιχνιδιού.

Μετά την ανακοίνωση, πολλοί ήταν οι θαυμαστές και παίκτες που σύγκριναν την συγκεκριμένη ανακοίνωση με την κυκλοφορία αναθεωρημένων κανόνων της 3ης έκδοσης του 2003. Οι τότε νέοι κανόνες της 3.5 ισορρόπησαν τους ήδη υπάρχοντες κανόνες της βασικής έκδοσης και δεδομένου πως ήταν μικρού μεγέθους άφησαν άλλους ανέγγιχτους.

Μιας και μπήκαμε λοιπόν στο τρυπάκι των ημερομηνιών, ας δούμε ένα μικρό timeline των εκδόσεων στο D&D.  Κοιτώντας και συγκρίνοντας τις ημερομηνίες, πολλοί ήταν οι φανς που περίμεναν μια τέτοια εξέλιξη στο πολύ κοντινό μέλλον.

  • 2014 – D&D 5th Edition
  • 2008 – D&D 4th Edition
  • 2000 – Dungeons & Dragons 3rd Edition
  • 1989 – Advanced Dungeons & Dragons 2nd Edition
  • 1978 – Advanced Dungeons & Dragons

Mordenkainen Presents: Monsters of the Multiverse

Το "Mordenkainen Presents: Monsters of the Multiverse" στην απλή και την περιορισμένης κυκλοφορίας εκδοχή του.

Μέσα σε όλες αυτές τις ανακοινώσεις που έγιναν σήμερα το πρωί από το συγκεκριμένο Panel, ανακοινώθηκε επίσης κι ένα νέο rulebook με την ονομασία: Mordenkainen Presents: Monsters of the Multiverse.

Το νέο βιβλίο θα έχει μια συλλογή περιεχομένου από προηγούμενα D&D rulebooks, συμπεριλαμβανομένων 30 Φυλών, πέρα αυτών του Player’s Handbook. Στο βιβλίο ακόμα θα περιλαμβάνονται 250 statblocks από τέρατα, τα οποία έχουν αναθεωρηθεί και βελτιωθεί μετά από το feedback της κοινότητας των παικτών. Το βιβλίο θα κυκλοφορήσει ως μέρος ενός επερχόμενου Rules Expansion Gift Set που θα κυκλοφορήσει τον Ιανουάριο του 2022 και ως ξεχωριστό βιβλίο αργότερα μέσα στη χρονιά.

Σύγκριση μεταξύ Volo’s Guide to Monsters & Monsters of the Multiverse

Επιπλέον Ανακοινώσεις

Πέρα από τις ήδη υπάρχουσες ανακοινώσεις, οι WotC μας επιβεβαίωσαν την φήμη για την δημοσίευση περισσότερων περιπετειών στο κοντινό μέλλον και πως επίσης η ομάδα εργάζεται πάνω σε τρία «κλασικά» Campaign Settings, μετά από την επανεμφάνιση του Ravenloft στην σκηνη της 5ης έκδοσης με το Van Richten’s Guide to Ravenloft. Τα δύο από αυτά αναμένεται να κυκλοφορήσουν το 2022 και το τρίτο το περιμένουμε μέσα στο 2023.

Η ερώτηση όμως είναι μια..

Εσείς τι περιμένετε να δείτε σε μια νέα εξέλιξη της 5ης edition του D&D;

Ζέφη Παπαδάκη
Ζέφη Παπαδάκη

zefi.gtavern@gmail.com

Πίσω από τις στοίβες βιβλίων, πινέλων, χαρτιών, μολυβιών, ζαριών και μικροφώνων, με ένα τίμιο Perception, ο οποιοσδήποτε μπορεί να διακρίνει ένα Goblin γεμάτο μπογιές. Η Ζέφη για άλλη μια φορά ψάχνει απεγνωσμένα την επόμενη δημιουργική ασχολία της. Αν δεν βρίσκεται στον μικρόκοσμό της, μπορεί να την βρει κανείς παρέα με άλογα, για πεζοπορία σε ειδυλλιακά δάση και λίμνες κυνηγώντας ηλιοβασιλέματα, ή απλά να αράζει στην ταβέρνα των Γκόμπλινς πίνοντας οτιδήποτε ΜΗ αλκοολούχο και ακούγοντας ιστορίες.