Λογαριασμός Μέλους

Back to Top

Νέες νουβέλες Dragonlance στον ορίζοντα

Με την τελευταία νουβέλα Dragonlance να έχει βγει πάνω από μία δεκαετία πριν, ο rpg-ο κόσμος του ίντερνετ πήρε φωτιά εχθές το απόγευμα, όταν στο επίσημο site του Tracy Hickman ανέβηκε το παρακάτω μήνυμα: Margaret Weis and Tracy Hickman to Publish a New Series Based on Classic Dragonlance

Για τους νεότερους, που ίσως να μη γνωρίζουν, ο κόσμος του Dragonlance, ήταν/είναι ένα επικό setting όπου οι δράκοι, οι ιππότες και οι δεσποσύνες σε κίνδυνο είναι στην καθημερινή αναφορά. Το κύριο γνώρισμά του (πέραν των δράκων, των πολέμων με δράκους και δράκους παντού) είναι η αφοσίωση των ιπποτών των διαφόρων ταγμάτων στο καλό, η τιμή τους και η υπεράσπιση των αδυνάτων.

Το εξώφυλλο του boxed set 'Tales of the Lance' απο το Dragonlance Campaign setting της 2ης έκδοσης Ad&d

Ο συγκεκριμένος κόσμος ξεκίνησε σαν ιδέα από την Laura και τον Tracy Hickman το 1984, όταν το ζευγάρι ταξίδευε με το αυτοκίνητό τους από τη Utah για το Wisconsin με σκοπό να ξεκινήσει να εργάζεται στην εταιρεία TSR. Η βάση για τον κόσμο προήλθε από την ιδέα που είχαν, ότι χρειάζονται ένα campaign setting που να μπορεί να υποστηρίξει ένα storyline και να έχει δράκους. Όταν έφεραν την πρόταση στην TSR, η εταιρία το καλοδέχτηκε και είπε χαρακτηριστικά ότι είχαν αρκετά “dungeons” αλλά αυτό που τους έλειπε ήταν το “dragons”. Στην ουσία ό,τι παιζόταν στο τραπέζι το μετέφεραν στο χαρτί και αργότερα στις νουβέλες τους, διανθίζοντας την ιστορία καθώς το campaign εξελίσσονταν. Λίγο αργότερα, ο Tracy γνώρισε τη Margaret Weis από το κοινό τους role playing group και εξέλιξαν τον κόσμο του Dragonlance συνεργαζόμενοι εκτενώς στη συγγραφή μυθιστορημάτων για τον κόσμο.

Οι νουβέλες σταμάτησαν το 2011, με την τελευταία επανεκτύπωση το 2010 του Dragonlance Legends Trilogy και τίποτα νεότερο δεν είχε ακουστεί από τότε. Το 2017, τους Hickman και Weis πλησίασε η WotC για τη συγγραφή μιας νέας τριλογίας που θα λάμβανε χώρα στον κόσμο του Dragonlance που δημιούργησαν για την τότε «μαμά» TSR.

Οι Hickman και Weis βρίσκονταν σε νομικούς διαξιφισμούς με την Wizards of the Coast από το 2020, όταν η εταιρεία προέβη σε ρήξη του συμβολαίου που είχαν για μια νέα σειρά από νουβέλες, που θα λάμβανε χώρα στον κόσμο που δημιούργησαν. Αλλά στις 11 Ιανουαρίου 2021, το Polygon ενημέρωσε το κοινό του ότι το δίδυμο αποφάσισε να αποσύρει τη μήνυση που είχαν κάνει για 10 εκατομμύρια δολάρια. Το πώς ακριβώς διευθετήθηκε η διένεξη είναι άγνωστο ακόμα (οι αναφερόμενοι δε θέλησαν να σχολιάσουν επί του θέματος).

Η εταιρία είχε έρθει σε συμφωνία με τους συγγραφείς καθώς και με τον εκδοτικό Del Rey Books, δίνοντάς μας ήδη δύο τίτλους, “Dragons of Deceit και “Dragons of Fateμε το τρίτο χειρόγραφο να βρίσκεται στα σκαριά.

Τον Δεκέμβριο του 2020, ο Tracy Hickman είχε ανεβάσει το παρακάτω στον λογαριασμό του στο Twitter, που μας κάνει να αναρωτιόμαστε αν γνώριζαν ήδη τι κατάληξη θα έχει η διαμάχη το 2021:

Κλείνοντας, με τη χθεσινή επίσημη ανακοίνωση στο site του Hickman ο ίδιος επιβεβαίωσε πως το έργο τους προχωρά κανονικά. Το δίδυμο μας έχει συνηθίσει σε περιπέτειες και δικαστικές διαμάχες (οι παλαιότεροι ίσως να θυμούνται τα γεγονότα με τη μεταφορά του Lord Soth στο Ravenloft και τις αντιδράσεις των fan του Dragonlance καθώς και τις αντιδράσεις των δημιουργών του Hickman και Weis).

Εμείς οψόμεθα και περιμένουμε με αγωνία να δούμε τι μας επιφυλάσσει το μέλλον, αφού ως προς την κοσμογονία του campaign, ο κόσμος έχει δει ίσως τις μεγαλύτερες αλλαγές που έχουν γίνει ποτέ.

Δημήτρης Χατζίνας
Δημήτρης Χατζίνας
Τακτικό μέλος │ Πρόεδρος Γερουσίας

brujah14@gmail.com

Ο Δημήτριος Χατζίνας, είναι μόνιμος κάτοικος του Βορρά. Όταν δεν γράφει άρθρα ή σενάρια για τα campaigns του, ξεσκονίζει τη συλλογή από πτώματα που διατηρεί περίοπτα δίπλα στη συλλογή από βιβλία του Ravenloft. Στον ελεύθερο του χρόνο λατρεύει να διαβάζει Καββαδία ακούγοντας Dark Tranquility. Όταν μεγαλώσει (κι άλλο) θέλει να κάνει δίαιτα (ή και τρίαιτα).