Λογαριασμός Μέλους

Back to Top

Gunslinger Class Revised: Ότι κινείται, εκτελείται!

Πίου πίου πίου!

Τι; Περισσότερα; Άντε καλά…

GUNSLINGER λοιπόν! Κάτι που ο αγαπημένος Matt Mercer είχε ξεκινήσει σαν subclass του Fighter, πλέον έφτασε στα χέρια μας σαν ένα ολοκληρωμένο class από μόνο του! Πάντα μου άρεσαν τα archery builds αλλά (και αυτό είναι ένα μεγάλο “αλλά”) είχαν πάντα τα θεματάκια τους! Σε παλαιότερες εκδόσεις τα βέλη δεν έκαναν τόσο damage σε πλάσματα όπως UndeadConstructs και Oozes. Τα Archer prestige classes ήταν λίγο… μέτρια να το πω και όταν έφτασε η 5η έκδοση και είχα μία μικρή ελπίδα ότι θα στρώσει, παρατήρησα ότι ο Ranger είναι class που υπολειτουργεί και ότι ο Fighter δεν είχε λόγο να πάρει τόξο καθώς ένας Warlock χωρίς κάποιος ιδιαίτερο build τον ξεπερνούσε σε ικανότητα. Ξαναγύρισα στη καλύβα μου στο βάλτο και αναστέναξα με νόημα.

Μπήκα λοιπόν να τσεκάρω τα email μου και τι βλέπω? ΣΥΝΔΡΟΜΗ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟΥ ΜΟΝΟ 40 ΕΥΡΩ ΤΟ ΧΡΟΝΟ; Όχι ευχαριστώ! Το επόμενο email όμως είχε το pdf με το Gunslinger Class και στρώθηκα στο διάβασμα! Με ένα όμορφο εξώφυλλο σχεδιασμένο από τον Αλέξανδρο Μπαλατσούρα και γραμμένο από τον Στράτο Φωτάκη το Gunslinger Revised διαβάστηκε και έφυγε επιτόπου στον DM μου για έγκριση (και ακόμα στο διαβάστηκε με έχει).

Τι διαφορές έχει όμως; Γιατί να μην συνεχίζω να σπαμάρω σε κάθε γύρο Eldritch Blast; Γιατί να μην πάρω ένα τόξο και να ελπίζω να με κουβαλήσει το πάρτυ; Γιατί γάιδαρε, έχεις να διαλέξεις από οπλοστάσιο ολόκληρο ΣΥΝ όλα τα τρικς που είχες ως τώρα σαν τοξότης ΣΥΝ τα subclasses του Gunslinger σαν class. Κουβάλα και εσύ μία φορά!

Με μία γρήγορη ματιά ο Gunslinger είναι high risk – high reward. Κάθε όπλο έχει ένα misfire σύστημα όπου αν φέρεις στο ζάρι 1 ή 2 (D20 πάντα) τότε το όπλο χαλάει μέχρι να το φτιάξεις. Κάτι που σε αναγκάζει να έχεις μαζί σου πέρα από εργαλεία και ένα sidearm ή καλύτερα το Mending cantrip spell για να επιδιορθώσεις την ζημιά αμέσως. Έχει Extra Attack και maneuvers παρόμοιες με αυτές του Battlemaster. Την ικανότητα να επιλέξει ένα signature weapon με το οποίο κάνει παραπάνω Damage (Κάτι που έχει λείψει από τον Fighter αυτής της έκδοσης) και κάτι που βρίσκω οριακά υπερβολικό, Evasion! Ένα full kit για ranged damage συνοδευόμενο από πολύ θόρυβο.

BUT WAIT THERE’S MORE!

Γιατί φυσικά στο 3ο επίπεδο μπορείς να διαλέξεις ένα Archetype για να εμπλουτίσεις τον Gunslinger σου σε περίπτωση που το απλό πίου-πίου σου φαίνεται βαρετό. Έχεις να διαλέξεις ανάμεσα στα Arcane Gunner, Close Quarters Gunner, Gun Templar, Jager, Skirmisher, Sniper, Soulhunter και το Psionic Marksman (που προστέθηκε στο πρώτο update του βιβλίου). Τόσες επιλογές μπορεί να φαίνονται πολλές άλλα αν υπολογίσεις το Xanathar’s Guide to Everything τότε είναι τα ίδια με κάθε άλλο class. Αν και παρά την ποικιλία που υπάρχει μόνο τα Arcane Gunner και Sniper μου τράβηξαν την προσοχή. Τα υπόλοιπα αν και δυνατά σε κομμάτι RP μου φάνηκε σαν να είναι λειψά σε κάτι, περί ορέξεως βέβαια. Όλα έχουν μία μίξη με κάποιο άλλο class και κάνουν το multiclassing αχρείαστο σχεδόν.

Ακόμα, μαζί με το Class έρχονται επιπλέον δύο σελίδες από magic weapons για να εξαπολύσεις θάνατο ενώ προσπαθείς να κρύψεις την ευχαρί-στυση σου. Όπλα όπως το Black Oak Musket, φτιαγμένο από το ξύλο ενός Gulthias Tree, το Dragonslaying pistol και το αγαπημένο μου Grudge Keeper φτιαγμένο για κάθε νάνο που σέβεται τον εαυτό του και θέλει να ανακτήσει το Everpeak!

Το Gunslinger Class Revised μπορείτε να το βρείτε στο Dungeon Master’s Guild για 3.45$.

Θα δοκίμαζες να παίξεις κάτι τέτοιο; Πες μας με ένα σχόλιο!

Κωνσταντίνος Δανιήλ
Κωνσταντίνος Δανιήλ

dinos.gtavdddern@gmail.com

Μπαίνοντας στη ταβέρνα ένα δυνατό φως από χαμηλά μπορεί να σας θορυβήσει και να νομίζετε ότι μπήκατε λάθος αλλά μην φοβάστε. Είναι απλά το φως του δαυλού που ανακλάται στη γυαλιστερό θόλο του κεφαλιού του επιστάτη. Ο Μεσήλικας νάνος εν ονόματι Κωνσταντίνος Δανιήλ γκρινιάζει, φτύνει, πετάει πράγματα κάτω και μετά γκρινιάζει γιατί είναι αναγκασμένος να τα καθαρίσει. Στον ελεύθερο χρόνο, ανάμεσα στα μαθήματα ορθογραφίας, μαζεύει ζάρια από σκουπίδια του Ηρακλείου και τα βάζει σε ένα σακί μαζί με σκοπό σύντομα να έχει ένα όπλο για να μπορεί να σκοτώνει αρουραίους. Στα ρεπό του γράφει χαμηλής ποιότητας και ηθικής ερωτικά μυθιστορήματα, αποφεύγει να απαντάει σε μηνύματα και τηλέφωνα καθώς «δεν έχει χρόνο για τις σαχλαμάρες τους» και παίζει βιντεοπαιχνίδια στο πισί του. Όταν μεγαλώσει θέλει να σκάψει ένα λάκκο να μπει μέσα γιατί «κανένας δεν θα νοιαστεί όπως και να 'χει».