Λογαριασμός Μέλους

Back to Top

The Psion Class: Οι Δυνάμεις του Μυαλού

Psionics. Η μαγεία του μυαλού. Όχι με την έννοια “το μυαλό μπορεί να σε ταξιδέψει” αλλά με την έννοια “Το μυαλό μου μπορεί να δείρει το δικό σου”, κυριολεκτικά. Μία δύναμη παρόμοια με την μαγεία και ταυτόχρονα πολύ διαφορετική. Και ίσως περισσότερο επικίνδυνη, ειδικά στο ανεκπαίδευτο μυαλό. Γραμμένο από τον Stratos Fotakis με μία ακόμα εξαιρετική εικονογράφηση από τον Alexandros Balatsouras. Διαβάστε την γνώμη ενός ταπεινού επιστάτη και γρήγορα γιατί πρέπει να σφουγγαρίσω.

Ανοίγω λοιπόν το pdf και βλέπω 46 σελίδες και μου πάει η ψυχή στο λαιμό, όχι ρε παιδιά λέω 46 σελίδες, ο μέσος παίκτης βαριέται να διαβάσει τι κάνει το sneak attack, πώς θα κάτσει να ενδιαφερθεί για κάτι τόσο μεγάλο; Βέβαια μετά από μία ανάγνωση κατάλαβα γιατί χρειάστηκαν τόσες σελίδες, δεν είναι μόνο το class που βρίσκεται εδώ μέσα, αλλά και τα ξόρκια και που χρειάζεται το class και είναι μπόλικα!

Με μία πρώτη ματιά ο Psion δουλεύει παρόμοια με τον wizard και ο Gygax ξέρει ότι το Intelligence χρειαζόταν ένα ακόμα class που να το έχει σαν βασικό ability score, ΠΡΩΤΟ όμως πράγμα που θα διαβάσεις είναι ότι τα psionics ΔΕΝ είναι σαν την μαγεία, δεν επηρεάζονται από dispel magic, magic resistance και παρόμοια εφέ και λειτουργούν με τον δικό τους τρόπο. Από το επίπεδο 1 κιόλας διαλέγεις το subclass (Psionic Order) καθώς και το πρώτο σου psionic form, μαθαίνοντας επιπλέον forms όσο μεγαλώνεις σε level. ΤΙ είναι το psionic form φανταστικέ γυαλιστερέ επιστάτη, σας ακούω να ρωτάτε. Και ΧΑΙΡΟΜΑΙ πάρα πολύ που το κάνατε αυτό, θα σας απαντήσω αμέσως!

44c651e0b937b55f85b3c42cc801315e

Τα Psionic Forms χρειάζονται ένα bonus action για να ενεργοποιηθούν και εκφέρουν κάποιο bonus στον Psion είτε εντός μάχης είτε εκτός, από απλά straightforward effects όπως το “Third Eye Form” το οποίο δίνει advantage στα perception checks και το “Restoration Form” που σου επιτρέπει να κάνεις stabilize ένα πλάσμα, σαν bonus action όσο είναι ενεργοποιημένο, σε περισσότερο σύνθετα σαν το “Prolepsis Form” το οποίο επιτρέπει την χρήση reaction για να μειώσεις το damage που δέχθηκε το Astral Construct σου στην μέση. Ναι, Astral Construct; Τι είναι αυτό; Τι ερωτησάρες είναι αυτές σήμερα; Όρεξη έχετε.

Όταν ο μπαμπάς Psion γνωρίζει τη μαμά Psion… Όχι ντάξει. Όταν όμως ένας Psion είναι ακόμα στα γεννοφάσκια του και λυγίζει κουταλάκια για φρουτόκρεμα, δηλαδή level 1, πρέπει να διαλέξει σε ποιο Order ανήκει. Οι επιλογές του για Subclass είναι ανάμεσα στα Order of the Shaper, of the Seer, of Solipsism, of the Nomad και of the Telepath. O Shaper βασίζεται στο προαναφερόμενο Astral Construct, ένα πλάσμα δημιουργημένο από τις δυνάμεις του, με το οποίο έχουν συμβιωτική σχέση, με το Construct να είναι ο μπροστάρης στις μάχες, ενώ υποστηρίζεται από τον Psion. Ένας Nomad εναλλακτικά βασίζεται στην κινητικότητα του μέσα στο πεδίο της μάχης και στα ξόρκια τηλεμεταφοράς του. Η δυνάμεις του Solipsism επιτρέπουν στο να ενισχύει τις σωματικές του ικανότητες και να ορμάει στην μάχη σώμα με σώμα, ενώ αντίθετα ο Seer επικεντρώνεται στα ξόρκια και την ενδυνάμωση τους σαν ένα ωραιότατο γυάλινο κανόνι. Τέλος, ο Telepath έχει σαν όπλο του τα charm και τις νοητικές επιθέσεις που του επιτρέπουν όχι μόνο το crowd control αλλά και το πάνω χέρι στο social κομμάτι του παιχνιδιού.

Πάνω από το μισό pdf αποτελείται από τα ξόρκια του Psion που φυσικά είναι και το ζουμί της υπόθεσης. Cantrips, και spell levels από 1ου έως 9ου βαθμού. Bonus Actions, Actions, Reactions, Action man, χάλασε το backspace οπότε δεν μπορώ να σβήσω το τελευταίο. Τα περισσότερα είναι τύπου που έχουμε ξαναδεί, αναγκαστικά λόγω των περιορισμών της έκδοσης και του balancing που χρειάζεται, δεν ξεφεύγουν σε κάτι σπασμένο ή περίεργο και δίνουν μια καλή ποικιλία από effects.

“Eye of Horror” στον εχθρό (ή φίλο) και αυτός δέχεται 1d6 τον γύρο και δεν μπορεί να κινηθεί προς εσένα. “Miniature Form” και είσαι tiny για 1 λεπτό, με όλα τα οφέλη. “Giant Form” και γίνεσαι huge αν δεν σου αρέσουν τα μικρά. “Decerebrate” για να αφαιρέσεις κυριολεκτικά ένα κομμάτι του εγκεφάλου από το στόχο σου, καθιστώντας τον φυτό (ή παίκτη της Alliance). Και ίσως το αγαπημένο μου, “True Mind Switch” με το οποίο βάζεις την ψυχή και το μυαλό σου σε ένα πλάσμα μικρότερου HD από το level σου και είσαι αυτό, ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ, ή μέχρι να γυρίσεις πίσω στο σώμα σου στο ΟΠΟΙΟ σώμα πλέον βρίσκεται το πλάσμα! Για όσους θέλουν να βιώσουν την εμπειρία ενός Incubus από πρώτο πρόσωπο.

Το The Psion Class” θα το βρείτε στο Dungeon Masters Guild για $3.95. Οι 30 Πρώτοι που θα πατήσετε σε αυτό το link θα έχετε μια έκπτωση εκ μέρους του Κύριου Goblin!

Πως σας φάνηκε η ιδέα αυτής της κλάσης; Γράψτε μας στα σχόλια:

Κωνσταντίνος Δανιήλ
Κωνσταντίνος Δανιήλ

dinos.gtavdddern@gmail.com

Μπαίνοντας στη ταβέρνα ένα δυνατό φως από χαμηλά μπορεί να σας θορυβήσει και να νομίζετε ότι μπήκατε λάθος αλλά μην φοβάστε. Είναι απλά το φως του δαυλού που ανακλάται στη γυαλιστερό θόλο του κεφαλιού του επιστάτη. Ο Μεσήλικας νάνος εν ονόματι Κωνσταντίνος Δανιήλ γκρινιάζει, φτύνει, πετάει πράγματα κάτω και μετά γκρινιάζει γιατί είναι αναγκασμένος να τα καθαρίσει. Στον ελεύθερο χρόνο, ανάμεσα στα μαθήματα ορθογραφίας, μαζεύει ζάρια από σκουπίδια του Ηρακλείου και τα βάζει σε ένα σακί μαζί με σκοπό σύντομα να έχει ένα όπλο για να μπορεί να σκοτώνει αρουραίους. Στα ρεπό του γράφει χαμηλής ποιότητας και ηθικής ερωτικά μυθιστορήματα, αποφεύγει να απαντάει σε μηνύματα και τηλέφωνα καθώς «δεν έχει χρόνο για τις σαχλαμάρες τους» και παίζει βιντεοπαιχνίδια στο πισί του. Όταν μεγαλώσει θέλει να σκάψει ένα λάκκο να μπει μέσα γιατί «κανένας δεν θα νοιαστεί όπως και να 'χει».