Λογαριασμός Μέλους

Back to Top

Το “Tal’Dorei Campaign Setting Reborn” σύντομα κοντά μας

Και πάνω που λέγαμε ότι τα έχουμε δει όλα για το 2021 όσον αφορά τα καινούρια βιβλία του D&D, το Critical Role και η Darrington Press έρχονται να μας διαψεύσουν φέρνοντας στο τραπέζι ένα καινούριο και πολλά υποσχόμενο βιβλίο. Tal’Dorei Campaign Setting Reborn φίλες και φίλοι goblins.

Οι συγγραφείς & η Darrington Press

Το συγκεκριμένο βιβλίο αποτελεί ένα αναθεωρημένο έργο του Tal’Dorei Campaign Guide, που εκδόθηκε το 2017 και εμβαθύνει στο setting των Vox-Machina.

Οι κύριοι σχεδιαστές είναι ο ίδιος ο Matthew Mercer (Dungeon Master του Critical Role campaign season: 1 & 2, διευθύνων δημιουργικός σύμβουλος του Critical Role και γνωστός για την φωνή του Mcree στο Overwatch) η Hannah Rose (συγγραφέας που έχει συνεισφέρει σε διάφορα D&D sourcebooks όπως το Mythic Odysseys of Theros και το επερχόμενο The Wild Beyond the Witchlight), και ο James J. Haeck (ο οποίος έχει συνεργαστεί στο παρελθόν με τον Matthew Mercer για τη δημιουργία του βιβλίου Explorer’s Guide to Wildemount). Μέσα σε αυτό το έργο έχουν βοηθήσει επίσης και οι παίκτες του Critical Role, Laura BaileyTaliesin JaffeAshley JohnsonLiam O’BrienMarisha RaySam Riegelκαι Travis Willingham, όπως επίσης και η Dungeon Mistress (pun intended) του Exandria Unlimited, Aabria Iyengar.

Το συγκεκριμένο νέο μας ήρθε από το Critical Role, σε πρόσφατη ανακοίνωσή, από τους ίδιους και την Darrington Press. Μια εταιρεία που επικεντρώνεται στην κυκλοφορία  επιτραπέζιων παιχνιδιών, τα οποία έχουν να κάνουν με το show και είναι υπεύθυνη για τη δημοσίευση του συγκεκριμένου sourcebook.

Το Tal’Dorei Campaign Setting Reborn δεν είναι το πρώτο βιβλίο που δουλεύει πάνω του ο Matthew Mercer, καθώς έχει συνεργαστεί στο παρελθόν με την Wizards of the Coasts, βγάζοντας το πρώτο τους official βιβλίο, Explorer’s Guide to Wildemount, το οποίο εκδόθηκε το 2020.

Με τι έχει να κάνει;

Το τοπίο της Zephrah, το χωριό που φιλοξενεί τους ανθρώπους των Air Ashari του Tal'Dorei. Εικόνα: Kent Davis / Darrington Press

Για εσάς που αναρωτιέστε που βρίσκεται χρονολογικά αυτό το setting, οι Critical Role έρχονται να απαντήσουν λέγοντάς μας πως το setting του νέου βιβλίου θα βρίσκεται ανάμεσα στην ιστορία των Vox Machina και την ιστορία των Mighty Nein:

Εικόνα του βιβλίου Tal’Dorei Reborn από τον ταλαντούχο Kent Davis

«Δύο δεκαετίες μετά την κατάληξη των Vox Machina, το συγκεκριμένο sourcebook, περιγράφει κατα πόσο το Tal’ Dorei έχει αλλάξει και αναπτυχθεί από τότε, οδηγώντας στην αρχή του δεύτερου campaign του Critical Role και των Mighty Nein. Ανεβείτε σε ένα ιπτάμενο πλοίο από την μητρόπολη του Emon, τη βάση του συμβουλίου του Tal’Dorei και φτάστε μέχρι το μακρινό καταφύγιο στο Whitestone. Εξερευνήστε την πλούσια άγρια φύση, ενώ ταυτόχρονα θα συναντήσετε τέρατα και απρόβλεπτους μάγους. Ανακαλύψτε μαγικά αντικείμενα, από απλά μπιχλιμπίδια μέχρι τα θρυλικά Vestiges of Divergence. Πώς θα διαμορφώσετε το μέλλον του Tal’Dorei; Η μοίρα αυτής της Γης βρίσκεται στα χέρια σας.»

Σύμφωνα με την είδηση που βγήκε πρόσφατα, το βιβλίο θα περιλαμβάνει:

  • Έναν οδηγό για την κάθε περιοχή του Tal’Dorei ξεχωριστά, μαζί με συγκεκριμένες ιστορίες που θα σας βοηθήσουν να ξεκινήσετε το campaign σας από εκεί.
  • Όσον αφορά την δημιουργία χαρακτήρων θα υπάρξουν πρόσθετες επιλογές και συγκεκριμένα εννέα subclasses και πέντε backgrounds.
  • Ταυτόχρονα περιμένουμε να δούμε πολλά νέα μαγικά αντικείμενα και πλάσματα.
  • Τέλος,  μπλοκ στατιστικών για κάθε μέλος των Vox Machina. 

Ποιοι είναι οι Critical Role;

Για εσάς που αποτύχατε το history check και δεν γνωρίζετε τι είναι το Critical Role, είμαστε εδώ για να εμπλουτίσουμε τις γνώσεις σας. Το Critical Role είναι ένα online show που οχτώ voice actors μαζεύονται μια φορά την εβδομάδα και παίζουν D&D. Το πρώτο επεισόδιο που βγήκε στον αέρα ήταν το 2015 και συνεχίζει δυναμικά μέχρι τώρα με την ολοκλήρωση του δεύτερου campaign.

Dungeon Master; Ο ταλαντούχος Matthew Mercer. Στο τραπέζι των παικτών κάθονται επίσης πολλά γνωστά ονόματα όπως o Liam O’ Brien, η Laura Bailey και η Ashley Johnson. Το πρώτο campaign του Critical Role επικεντρώνεται στις περιπέτειες των Vox Machina, καθώς προσπαθούν να αντιμετωπίσουν τις απειλές στην Exandria.

Πότε το περιμένουμε;

Η θέα στο δρόμο της πολυσύχναστης πόλης Emon, έξω από το "Laughing Lamia Inn", όπου οι τυχοδιώκτες συνομιλούν πάνω από ένα χάρτη. Εικόνα: Ibarra Lugo / Darrington Press

Το Tal’Dorei Campaign Setting Reborn θα βγει τέλος του χρόνου ή αρχές του 2022 μέσω της Darrington Press Guild Stores και του Critical Role online shops. Επίσης έχουμε να περιμένουμε και μια πολυτελή έκδοση του βιβλίου που θα κυκλοφορήσει μέσω των Beadle & Grimm, η οποία θα περιλαμβάνει φύλλα παικτών, χάρτες μάχης, ένα DM Screen και πολλά ακόμα.

Τι πιστεύετε για το νέο βιβλίο & ποιές είναι οι δικές σας βλέψεις;

Ζέφη Παπαδάκη
Ζέφη Παπαδάκη

zefi.gtavern@gmail.com

Πίσω από τις στοίβες βιβλίων, πινέλων, χαρτιών, μολυβιών, ζαριών και μικροφώνων, με ένα τίμιο Perception, ο οποιοσδήποτε μπορεί να διακρίνει ένα Goblin γεμάτο μπογιές. Η Ζέφη για άλλη μια φορά ψάχνει απεγνωσμένα την επόμενη δημιουργική ασχολία της. Αν δεν βρίσκεται στον μικρόκοσμό της, μπορεί να την βρει κανείς παρέα με άλογα, για πεζοπορία σε ειδυλλιακά δάση και λίμνες κυνηγώντας ηλιοβασιλέματα, ή απλά να αράζει στην ταβέρνα των Γκόμπλινς πίνοντας οτιδήποτε ΜΗ αλκοολούχο και ακούγοντας ιστορίες.